Foto van een Fendt 304 LS, groenbemester eggen zodat de rossen kunnen uitdrogen.. Geplaatst door Ritchie op 29-03-2019 om 19:52:47, met 8 reacties.

Fendt 304 LS

Foto van een Fendt 304 LS, groenbemester eggen zodat de rossen kunnen uitdrogen.

Reacties

valmet6400power
Lichtgewicht trekkertje zo!
Ritchie
@valmet6400power

Jazeker, voor deze eg is ie wat aan de lichte kant maar de rest past perfect 👍
valmet6400power
@Ritchie
Ja je ziet ook vaak dat ze dan een trekker van 180, 200 of 240 pk op 3 meter zetten. Dat je denkt dan rij je evengoed met een bult gewicht op smalle banden, dit is zoals het bedoelt is volgens mij..
Ritchie
@valmet6400power

Er staat ook een 415 op 3.15, das ook lichtgewicht maar wel veel pk's. Heb je wel eens nodig met de frees of de cultivator. Blijft bijzonder de rijpaden, dit gaan we ploegloos proberen dus dan heb je echt profijt van de rijpaden. Je moet met cultuurbanden idd. wel lang genoeg wachten totdat de grond het toelaat, maar met biologisch ben je toch al later in het seizoen.

Haha sja de buurman heeft een 8420T op 3.15 staan 🙈 Vroeger ook 916 maar die staat inmiddels op normaal spoor weer.
valmet6400power
@Ritchie
Ik ben benieuwd wat per saldo dan beter is voor je grond, wij blijven gewoon lekker met trekkers rijden met h-o-h 1,80 meter achter. Onze zwaarste trekker weegt net geen 6,5 ton met frontgewicht, daar doen we geen verplegingswerk mee. Zaaien doen we met een trekker van 4,5 ton en zien nooit rijpaden oid. Telen jullie ook tarwe? Zo ja, hoe oogst je die dan? Neem niet aan met aangepaste combine haha
Ritchie
@valmet6400power

Ja ik weet het ook niet, het bedrijf is er nu zo helemaal op aangepast en ik vind het met verpleegwerk ook makkelijk. Je moet er echt achter staan, maar dat is met bio ook zo.

Nee graan hebben we niet, wel veel kruidengewassen. Die worden gemaaid door een Ploeger op rupsen. Misschien dat ik ergens een foto kan vinden. Maarja das idd. zo, alles wat je uitbesteed heb je geen invloed op.
valmet6400power
@Ritchie
Biologisch is inderdaad echt een andere manier van gewassen telen. Los van het feit dat de producten veel meer opleveren per kilo betekent het ook veel (lichamelijke) arbeid en meer personeel over de vloer. Dat moet je als akkerbouwer zelf ook willen en achter staan.

Van die Ploeger is wel jammer opzich, dan doe je je best om op onbereden grond te telen en dan rijdt er toch nog 1x een zware machine overheen.. Maar een alternatief is er niet waarschijnlijk!

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fendt 304 LS ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!