Op dit bedrijf is mijn liefde voor rood begonnen. Mijn grootmoeder woonde naast dit bedrijf en mijn nonkel werkte er. Iedere keer dat ik een tractor hoorde oprijden spurtte ik naar buiten en begon ik

Case International 1455 XL

Mdbm
Op dit bedrijf is mijn liefde voor rood begonnen. Mijn grootmoeder woonde naast dit bedrijf en mijn nonkel werkte er. Iedere keer dat ik een tractor hoorde oprijden spurtte ik naar buiten en begon ik al weg te dromen. Hopende dat ik later ook in de hakselploeg kon. Toen ik 16 werd was het eindelijk zo ver en mocht ik er ook aan de slag. Mijn eerste trekker was een inter 1255. Vermoedelijk de oudste die er stond.

Ik weet niet wie de foto getrokken heeft, maar ik heb hem terug gevonden op “uit de oude doos”

Reacties

+4
schluterman
Mooi foto
+4
erik9831
Ook nog een mooie mf helemaal rechts. Mooi verhaal 😄
+2
Mdbm
@erik9831 De liefde beperkt zich wel tot de eerste 7 tractoren 😛. De MF werd enkel nog gebruikt voor het wikkelen van ronde balen. Toen ik er reed was de MF er nog, een stuk op 5 (Case) Inters en verder werd de overschakeling gemaakt naar Ford / New Holland.
+1
Glenn IH
Ondertussen is heel de rij weg met de Bigfoot als laatste 😔
+1
Mdbm
@Glenn IH Ja, inderdaad. Die ‘Bigfoot’ heeft hij anders wel lang bijgehouden.
De Hanomag waar de vader vroeger mee reed heeft hij nog wel. Als hij ooit eens op pensioen gaat wordt die wel gerestaureerd.
+1
Albert Peters
@Mdbm ik ben 71 en denk ook niet aan stoppen heb geen machines meer doe grondwerk kabels en leidingen En het fijnste geen personeel meer
RVM
@Mdbm d’n Bigfoot is gesloopt ondertussen, stond of staan nog stukjes van hier in de buurt
Mdbm
@RVM Hij was eigenlijk al versleten toen hij naar Nederland ging. Weet je wat ermee gedaan is nog voor hij gesloopt werd?
+3
Gavrie Willemsen
Wat een prachtfoto 😍
+2
a3vandiejen
Prachtig.
+2
chris33
Zo'n herkenbaar verhaal dit....
NH-M135
Doet deze nog loonwerk? heeft ook ferm materiaal gehad door de jaren heen
Glenn IH
@NH-M135 ja is nog loonwerker
+2
Mdbm
@NH-M135 Hij is ongeveer 67 jaar en praat nog niet van stoppen. Niet het type dat graag stil zit. Hij heeft wel nog maar 2 medewerkers in dienst.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Case International 1455 XL ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!