Foto van een Deutz D16006 in wiellader of schovel uitvoering.deze zijn niet in productie gegaan omdat andere merken van machines die ook deutz motoren gebruikten hierop tegenkwamen.foto genomen in nor

Deutz D16006

stijn-de-bock
Foto van een Deutz D16006 in wiellader of schovel uitvoering.deze zijn niet in productie gegaan omdat andere merken van machines die ook deutz motoren gebruikten hierop tegenkwamen.foto genomen in nordhorn.

Reacties

+4
schluterman
Mooi aparte shovel
En als je hem als trekker gebruikt draaide je gewoon doe stoel om of hoe zit dat bij dit type
+4
Fendt926Driver
@Nick van Oosterhout deze shovel is gebouwd als shovel en blijft shovel.
De kniktrekkers zijn net andersom gebouwd qua bestuurdersplatform en die blijven altijd kniktrekker
@Fendt926Driver oké ik dacht dat je die shovel arm eraf kon halen en dan als trekker gebruiken
fendt farmer309c
@Nick van Oosterhout was dat niet zo bij de eerste d16006 dat die een soort achterlader hadden
+1
fendt farmer309c
@Nick van Oosterhout tractorfan.nl/picture/9946/
hier zie je de oude achterlader aansluiting op.
InsaneNL
@fendt farmer309c voor zover ik weet was geen soort achterlader, de 16006 was ontworpen als shovel en dit is hier een prototype van. De shovels zijn nooit in productie gegaan doordat ze commentaar kregen van andere fabrikanten die motoren inkochten bij deutz. de foto die je linkt is dezelfde prototype trekker als waar @stijn-de-bock nog een foto van heeft geplaatst. dit is nog een prototype: tractorfan.nl/picture/584451/… Bij de prototype trekkers zijn de bevestingings punten nog niet van de frames afgehaalt, het zou me niks verbazen als die prototype frames al gebouwd waren voordat het shovel project afgekapt werd maar dat weet ik niet zeker en is speculatie van mijn kant. Bij de productie 16006 en zijn de bevestingings punten niet meer aanwezig.
+1
InsaneNL
@fendt farmer309c toevoeging, de foto die jij gelinkt hebt en de foto die ik gelinkt heb zijn waarschijnlijk dezelfde trekkers
JD-4450
@stijn-de-bock @Fendt926Driver
Is dit dan de enigste die als loader gebouwd is?
+1
stijn-de-bock
@JD-4450 het is alleszins de enige die ik al gezien heb.
+1
MF 2725
Schitterende shovel. Mooi design voor toendertijd.
Lars Bekhuis
Bij deze deutz heb ik in Nordhorn wel even gestaan om goed te bekijken

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Deutz D16006 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!