Foto van een Fendt 711. Afgelopen zaterdag de groenbemester en vaste mest maar is onder gewerkt, spul werd al aardig lang.

Fendt 711

fendt308ls
Foto van een Fendt 711. Afgelopen zaterdag de groenbemester en vaste mest maar is onder gewerkt, spul werd al aardig lang.

Reacties

eicher4048driver
Mooie combinatie werkt goed denk ik met zo'n schijveneg om ook het langer gewas onder te mengen?
fendt308ls
@eicher4048driver Ja gaat vrij goed viel me niks tegen. Af en toe ging die stropen door een wat hooi of stro plukken van de vaste mest.
Later wel de pennen onder de rol gedaan zodat de rol volledig op de schijveneg drukte ipv dat de schijveneg op de rol rust. Dat werkte nog beter. Trekker had er toen wel de broek vol aan met 12 km/h.
valmet6400power
Niet doodgespoten zo te zien?
jasper-santing0
@valmet6400power Het zijn melkveehouders geen gifmengers 😛
valmet6400power
@jasper-santing0
Oh ik dacht stront makkelijk 🤭
+4
fendt308ls
@valmet6400power Waarom zou je het doodspuiten als het zo ook prima wil? Roundup en dergelijke zijn al zo in opspraak zie niet in waarom velen de groenbemester eerst doodspuiten.
valmet6400power
@fendt308ls
Makkelijker te verteren in de bodem? Geen inkuil effect zeg maar.
+1
fendt308ls
@valmet6400power Door te schijveneggen of te frezen ontstaat een losse grond gemengd met kapotte groenbemester. Als volgende week de mest erop gaat en die week erop ploegen ben ik niet zo bang dat er een 'inkuileffect' ontstaat.

Maar snap wat je bedoeld als je deze extra handeling wil uitsparen is doodspuiten een optie.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fendt 711 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!