Foto van de splinternieuwe lemken juwel 8 vario ploeg met profi duramaxx risters en vorenpakker. Geplaatst door eicher4048driver op 09-04-2019 om 22:24:06, met 40 reacties.

Lemken Ploeg

Foto van de splinternieuwe lemken juwel 8 vario ploeg met profi duramaxx risters en vorenpakker

Reacties

JJ
Knappe ploeg, ga je veel plezier aan hebben.
+1
eicher4048driver
@JJ Jazeker, kost wat mat dan heb je ook wat! Bij goed onderhoud moet die toch wel tientallen jaren mee. De vorige 4schaar vario lemken ploeg is toch bijna 30 jaar in dienst geweest.
JJ
@eicher4048driver Als die zo lang mee gaat dan is die toch ook weer niet zo duur. Alles relatief. Maar inderdaad dat is hartstikke netjes. Onze oude had ook 20 dienst bewezen.
+1
eicher4048driver
@JJ Oh ja. Niet te vergeten er zitten ook onderwoelers op op de ploegzool te breken. Had de vorige ook al. Hebben nogal wat land in ruil met andere boeren en per jaar slijten er toch wel 3 paar af. Na de eerste 17 ha waren deze ook al stomp. Niet normaal.
JJ
@eicher4048driver Ondergronders worden ze bij ons genoemd, gebruiken wij ook altijd op de diepste stand.
Dat is trouwens wel bijzonder snel. Wat bedoel je met stomp dan? Vandaag is er bij ons 1 afgebroken en de breekbout van de schaar was nog heel. Zie foto.

(klik om te vergroten)

Michiel 6280
@JJ ben je niet bang dat je die diepgronders verliest als je een steen tegen komt ? Iemand die ik ken heeft dit laatst tegen gekomen🙃
+1
JJ
@Michiel 6280 Met de nieuwe houders (wijze van bevestigen) wel een beetje sceptisch. Maar eigenlijk niet nee. Breekbout van de schaar vangt dat normaal eigenlijk op. Niet grappig om te wisselen maar komt. Dat de punten krom worden ken ik ook. Maar verliezen tot op heden niet. Zoals op bovenstaande foto ook nog niet eerder meegemaakt.
+1
mdoornekamp
@JJ oeps. De breekbouten van de Juwel 8 zijn erg sterk. Ik vond dat wel prettig op de zware droge klei vorig jaar. Menig collega kon niet meer ploegen omdat de breekbouten constant braken. Ik heb met de Lemken niet 1 bout stuk getrokken.
JJ
@mdoornekamp Hier gaan ze enkel en alleen stuk als er ook daadwerkelijk iets zit. Dus vervullen hun doel wel. Wist niet dat dat op klei ook zo kon.
mdoornekamp
@JJ vorig jaar met oud grasland ploegen wel wat problemen gezien. Met Kuhn kon je helemaal niks vorig jaar
+2
Noorderling
@mdoornekamp
Bij Lemken wouden ze afgelopen jaar ook wel breken, of iets krom waardoor het rister minder diep ploegde met een ongelijk ploegbeeld tot gevolg. Na lang zoeken kwamen we er achter dat de breekbout krom was. Is ook geen schande, maar als de grond zo hard is gaat alles kapot want je hebt oneindig grip. Ook breekbouten van woelers gingen stuk voor stuk kapot.
mdoornekamp
@Noorderling ja klopt. Heb je juwel 7 of 8.

Trelleborg banden scheurden vorig jaar ook op de hiel door (te) veel grip.
+1
eicher4048driver
@JJ Ondergronder afgebroken hebben we nog niet voor gehad. Ondergronders zitten op de minst diepe stand en we ploegen enkel zandgrond. De ploeg is nu 1 week in gebruik en heb er deze ochtend een nieuw paar ondergronders op gemonteerd omdat ze afgesleten waren, Ook die beschermkappen slijten enorm hard en zijn vervangen. Echt slijtagevoelig, ploegen op zandgrond
JJ
@eicher4048driver Ok. Apart dat dat op jullie zandgrond sneller gaat als onze zandgrond. Want neem aan dat je nog geen 100ha gehad hebt. Wij kunnen meestal 2 punten met 1 houder verslijten.
+1
eicher4048driver
@JJ Scheelt ook veel dat je grond ploegt dat elk jaar weer met zo'n ploeg met ondergronders wordt geploegd of je grond ploegt bij boeren die zelf geen ondergronders op de ploeg hebben. Denk dat daar vooral het verschil zit. In eigen grond slijten ze belange na nie zo hard.
JJ
@eicher4048driver Na 170ha vandaag de punten vervangen.

(klik om te vergroten)

+1
nielsve
@JJ jij hebt al aardig je best gedaan met 170 ha.
JJ
@nielsve Vindt je? Zullen er toch al meer halen lijkt me.
+1
nielsve
@JJ hangt er maar vanaf in welke streek je zit zeker.
Half ons areaal wordt al voor of in de winter geploegd, en dat doen de meeste akkerbouwers waar we grond van huren zelf.
Thuis opt zand spitten we ook nog een deel, dus veel ha op korte tijd maken zit er hier niet in.
+1
JJ
@nielsve Wij zitten in Brabant en ploegen alles in het voorjaar. Tevens spitten wij nergens. Dat is dan natuurlijk een heel verschil.
+1
jehan
@eicher4048driver zo na een week al das rap ...ik ploeg ook op zandgrond .slijtage gaat wel snel dit jaar ivm de droge grond..maar ik denk dat ik ze met 14 dagen versleten heb
+2
mdoornekamp
Kwaliteits machine. Risters zijn erg slijtvast. 7530 ervoor?
+1
eicher4048driver
@mdoornekamp 7430 maar is afgelopen maand nog voor de waterrem getest en zou 200 pk motorvermogen moeten hebben.
mdoornekamp
@eicher4048driver ok. Vario of schakelbak.
+2
Fordje4600
Wij hebben dezelfxe ploeg al een aantal jaar, ploegt perfect en fijn
+1
eicher4048driver
Erg mooi resultaat, meteen plantklaar

(klik om te vergroten)

967BJW
Is deze een juwel 8 i met isobus en load sense hydrauliek?
eicher4048driver
@967BJW nee geen isobus en load sensing
jehan
@967BJW wat wil je met load sense op de ploeg vraag ik me af
Fendt926Driver
@jehan als er ploeg besturing op zit moet de ploeg zichzelf kunnen sturen en dus olie kunnen krijgen via de ls.
Vandaag bij abemec al dubbele antenne op een 8 schaar gezien voor nog naukeuriger besturing.
jehan
@Fendt926Driver ach ja natuurlijk ..had ff niet aan gedacht ..
mdoornekamp
@Fendt926Driver Ploeg besturing werkt volgens mij nooit op LS. Ik heb alleen nog maar systemen gezien waarbij de olie constant rond gepompt wordt met 1 ventiel. Ik weet eigenlijk niet waarom
casejxu
@mdoornekamp sbg zit gewoon op de powerbeyond aan gesloten. Veelal maakte ik daar snelkoppelling op zodat de slangen ook nog direct in de trekker konden als de gps het niet deed of er een andere trekker voor moest
mdoornekamp
@casejxu ok. Ls lijkt me ook mooier. En reageert ook wel snel genoeg denk ik.
casejxu
@mdoornekamp nooit klachten gehad. En je kan altijd de standby druk ietsjes verhogen. Ietsjes.... heb zelfs wel eens een taarup 1030 op LS gezet 😛
mdoornekamp
@casejxu stanby druk van de rekker of machine.

Viel me op dat de bodem ketting van mijn strautmann aan de valtra sneller loopt dan aan mijn jd's
+1
casejxu
@mdoornekamp trekker. Machine kan je niks aan afstellen kwa dat
967BJW
@jehan Als je wil wentelen, helling, breedte, dieptewiel, eerste voorbreedte dan heb je al aardig wat leidingen naar de trekker en dan nog een hydraulisch 3e punt erbij maakt het af...
+1
eicher4048driver
@967BJW Klopt voor deze ploeg heb je samen met het hydraulische derde punt 4 dw ventielen nodig en stroomvoorziening voor volgordeschakeling

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Lemken Ploeg ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!