Foto van een Claas Jaguar 880 D&A dairies blackfalds alberta, de voor ons nieuwe hakselaar onderweg naar blackfalds alberta. Na jaren met een 850 gehakselt te hebben was het tijd voor wat anders. Hebb

Claas Jaguar 880

Edenaar
Foto van een Claas Jaguar 880 D&A dairies blackfalds alberta, de voor ons nieuwe hakselaar onderweg naar blackfalds alberta.
Na jaren met een 850 gehakselt te hebben was het tijd voor wat anders. Hebben er ook een 10rij orbis bijgekocht.

Reacties

catfan55
Daar krijg je geen spijt van! En qua techniek wat je gewend bent van de 850.

Is dit een oude van Joute Meinema?
emiel-robbertsen
@catfan55 hoe kennen jullie joute meinema dan? Lacombe is niet echt bij jullie in de buurt...
andre-huizingh
@emiel-robbertsen Dan zal die ook wel mooi afgeropt zijn, als ze net zo met de hakselaar omgaan als met de trekkers....

Heeft Joute alweer een nieuwe dan? Hoeveel uur is deze?
Edenaar
@andre-huizingh op deze hebben johan en wim bijna altijd zelf opgezeten. Die hakselaars gaat wel iets anders als de trekkers.
emiel-robbertsen
@andre-huizingh op de trekkers gaan ook stagaires en hulpkrachten dat is natuurlijk wel een ander verhaal als een hakselaar... Maar ik weet niet hoe lomp ze zijn daar
Edenaar
@emiel-robbertsen jaa en joute zit hier trouwens vlakbij. Is 2 wegen oost van ons. Jij daar ook gewerkt?
emiel-robbertsen
@Edenaar nee niet gewerkt, zijn vrienden van mijn famillie (fam floryn van de gull lake farm). En ben er toen we in canada waren wezen kijken.
andre-huizingh
@emiel-robbertsen Lomp valt opzich wel mee. Alleen geen/weinig onderhoud (was bij bij Ideal zo, zal bij Meinema wss zelfde zijn). Dat was in ieder geval wel zo met de JD trekkers die daar liepen. Tot 3000 uur volle garantie dus als er wat kapot liep dan belde ze de dealer en ze kwamen het maken of er kwam een nieuwe(/andere). En meestal gingen ze tussen de 1500-2000 uur alweer weg.
emiel-robbertsen
@andre-huizingh 3000 duizend uur das ook aardig wat qua garantie op hoever ik weet. Maar onderhoud is wel zeer belangrijk (helemaal met al het lompe en zwaare materiaal), Wel mooi als ze met 1500 of 2000 uur al weg kunnen financieel maar als er dan zo met het materiaal omgegaan wordt
+1
930triplemaaier
@emiel-robbertsen als je een deal maakt voor 20 trekkers krijg je nogal wat korting....
En 1500/2000 uur per jaar is daar heel veel
+1
Edenaar
Jaah klopt is de oude van joute. We hebben afgelopen seizoen hun andere hakselaar al mogen proberen in de mais. Maar deze konden we mooiere deal mee krijgen en was gps voorbereid. Wat een verschil zon orbis tegenover de ru. Jullie maaien ook met 2 orbis bekken right?

Hoelang zit je nu bij feitsma? Timmeren aardig aan de weg daar bij jullie! Mooiwerk!
John k
@Edenaar hoeveel koeien melken jullie?
catfan55
@Edenaar dit word m’n 7e seizoen in SK.

De Orbis heeft constantere gewas flow en zit dichter op de hakselaar. Maar het zijn wel lomp zware bekken. Ze werken heel fijn vind ik.
Edenaar
Ok hier ga ik nu mn 6de seizoen in. Zijn tussendoor terug naar nl geweest voor mn chick dr studie.
Nu 2jaar terug en pr bijna rond. Jaa wat wij zover van de orbis gezien hebben was top. Al heb ik 2jaar terug de mais met een demo 8600 jd met kemper gemaait maar die viel ook niet tegen. Qua bek. Qua hakselaar doe mij deze maar
catfan55
@Edenaar we hebben weinig stress met de Orbis bekken, als ze versleten zijn maaien ze slecht en voeren heel slecht in. Is de moeite waard om even te kijken voor een lift kit bij de invoerrollen in de Orbis maakt een wereld van verschil voor de gewas flow, kost 650$ bij Claas.

Doe mij de Claas maar, blijf het de fijnste hakselaars op de markt vinden.
Edenaar
@John k op het moment rond de 520 koeien.
rommert14
@Edenaar hoge melkprijs doet wonderen
Fendt926Driver
@rommert14 hoge melkpeijs en prioriteiten stellen...
Wat is jou/jullie doel.
Dat weten we ongeveer en dat is groeien naar ruim 1000 koeien.
Wat is mijn doel: Plezier hebben.
En daar hoort een eigen hakselaar bij mij ook bij
rommert14
@Fendt926Driver ja daar heb je dan ook weer gelijk in. Maar zou de eigenaar van dit bedrijf zelf op de hakselaar zitten? Want dan zou het niet voor zn eigen plezier zijn. Maargoed die bedrijven heb je er hier ook wel tussen.
Fendt926Driver
@rommert14 hoorde gisteren nog bij groen noord dat er een boer vorig jaar een jd 7400 hakselaar had gekocht om zelf te kunnen bepalen wanneer het gras de kuil in gaat. De man had nog nooit gehakseld en de monteur had hem ruim een uur op weg geholpen.
Maar die man/eigenaar was 2 maand later gekomenvoor een passende maisbek erbij
Zo mooi vond hij het....
rommert14
@Fendt926Driver kan het me ook wel een beetje voorstellen. Ik denk dat er veel wel willen maar tegen het regelen van wagens/mensen aan hikken.
Fendt926Driver
@rommert14 het voordeel van meer mechanisatie en minder koeien is dat je de mechanisatie in het weekend kunt stil zetten........
rommert14
@Fendt926Driver wat is dat nou weer voor een gekke opmerking... ik vind machines mooi maar ben echt geen loonwerker, ik zie liever dat de tank vol is dan de schuur, en de tank van 33000 liter is elke dag nog lang niet vol....
Fendt926Driver
@rommert14 700 koeien moet je elke dag achteraan. Een hakselaar en de meeste trekkers staan bij ons in het weekend stil.
Ik werk om te leven. Ik leef niet om te werken.
En elke euro die je extra verdient moet je belasting betalen.
Elk uur dat je vrij bent zijn 60 minuten voor jezelf. Daar hoeft niemand wat van mee te hebben.
En op zondag heb ik s morgens een klein uurtje werk en s avonds een half uur.
rommert14
@Fendt926Driver dat is ook weer waar maar wij hebben personeel die melken de koeien maar ik maak dezelfde aantal uren nu als dat ik alleen een bedrijf van 120 koeien moest runnen. Jij staat er alleen voor en hier toch met zijn drieën.
Fendt926Driver
@rommert14 ik heb alleen 145 koeien gemolken..
Dat nooit meer.
Rond de 100 vindt ik meer dan zat.maar in op zondag redt jij het niet met1.5 uur per dag...
Maar als gezegd ieder zijn ding. Maar koeien moet je elke dagtijd in steken. Zelf hakselen is een keer 8 dagen per jaar.
Verder staat die stil..
En mestrijden ook een keer 20 dagen per jaar.
Daarom liever minder koeien en meer mechanisatie.
En op het eind van het jaar ook nog meer verdiend hebben.....
rommert14
@Fendt926Driver ik heb elke dag ongeveer 6 uur werk, dat vind ik helemaal niet erg, dat had mijn vader ook in Friesland, dat laatste weet ik bijna wel zeker van niet.
Fendt926Driver
@rommert14 dat laatste weet ik voor mij zeker van wel.
Met 145 aan de melk en 20 droog en alles laten doen door de loonwerker had ik een veel lagere winst dan nu.
Dat scheeld bijna 15 000 per jaar.
En dan hoef ik ook nog niet meer uren te maken. Want de hele dag was ik dan in of om de stal bezig. En nu maar 2 a 2.5 uur per dag en de rest hobbyen....
Maar je weet pas wat het verschil is als je het op je eigen bedrijf hebt uitgeprobeerd.
rommert14
@Fendt926Driver oh verschil tussen bij jou 100 of 145 koeien. Ik dacht je bedoelt tussen jou en ons bedrijf. Maar 145 koeien is ook een rottige grootte, te klein voor een medewerker en te groot om alleen te doen.
+1
Edenaar
@rommert14 eigenaar zegt zelf nog harder te genieten als hij zijn eigen materiaal bezig ziet in het veld en rijd zelf ook nog gewoon altijd mee met oogsten. Maar is ook graag op stal. Daar moet het toch verdiend worden.
930triplemaaier
@Edenaar zit A nog wel eens op de hakselaar?
+1
Edenaar
@rommert14 dat maakt het allemaal stuk makkelijker inderdaad
Fendt926Driver
Mooie machine. Met een 4? M pick up?
De orbis beter dan de ru.
Wat is dan de ru?
Rei unabhänginch? Kemper?
Orbis had ik er bij kunnen kopen voor 8000 maar wij hebben meer met kemper en die zijn onder de 15 000 bijna niet te krijgen
+1
radium45
@Fendt926Driver Een RU is een type Claas maisbek die vooraf ging aan de Orbis. RU is oa herkenbaar aan de vijzel.
930triplemaaier
@Fendt926Driver 3.8 meter breed die pickup
die ru had nog wel eens problemen met dat de vijzel de mais niet goed door voerde naar de invoerwalsen
radium45
@930triplemaaier Eigenlijk was er bijna geen 1 RU hetzelfde. Er zijn wel zoveel modificatie pakketten geweest. Wij hadden een RU die door Claas op demo,s gebruikt is geweest dus die was 100% in orde. Ook nooit problemen mee gehad terwijl ik anderen wel eens hoorde vloeken op deze types.
+1
radium45
@Fendt926Driver Een Orbis koop je niet voor dat geld, denk dat jij een RU bedoeld.
Edenaar
De ru deed voor ons ook wel prima zn werk. Als je de mais maar mooi schoon had. Hij was nu alleen gewoon op dus tijd voor wat anders. Deze is voor ons wel aan de grote kant maar stond al 2 jaar bij de dealer was helemaal nagekeken van top tot teen en prijs waar je niet veel anders voor kon kopen. Plus daarbij kennen we de ex eigenaar en operators beide goed dus weten zn history.
We gaan zien hoe die zich houd

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Claas Jaguar 880 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!