Gevonden in een boerenschuur, iemand een idee wat het is. Foto is geplaatst door blauwe tractor op 21-04-2019 om 10:54:40, met 8 reacties.

Oldtimers Meerdere

blauwe tractor
Gevonden in een boerenschuur, iemand een idee wat het is

Reacties

+2
langeslagdiesel
JAH. Een werktuig om de zijs of zen te haren.( scherpen.) scheelt 1 op de 3 keer een tijdje timmeren met de haarhamer. Zijn er vrij veel van in omloop geweest. Beetje regio gebonden. Echte zijs maaiers zweren bij de hamer.
+1
wim-same
@langeslagdiesel klop, wij hadden er vroeger ook een.
ronald73
@langeslagdiesel Ook als je ver van huis bezig was, was het sneller om even met de hamer er langs te gaan. Er zijn ook van die houten latten met schuurmateriaal, die kon je er ook tussendoor nog eens langs halen.
Fendt926Driver
@ronald73 de lat met schuurmateriaal heette bij ons de pik-strik.
ronald73
@Fendt926Driver Ik weet eigenlijk niet eens meer hoe die lat bij ons thuis heette. De naam ben ik even kwijt. Met een stuk baksteen was het ook nog wel te doen als de lat op was.
Fendt926Driver
@ronald73 aan de ene kant zat een soort grof blauw gesteente en aan de andere kant fijn rood gesteente
+3
blauwe tractor
@ronald73
Een strekel

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de machines van Oldtimers ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!