Altijd handig zon silagewagen met een pick up dr aan bij het hakselen. Foto is geplaatst door timvanr op 25-04-2019 om 22:40:28, met 13 reacties.

Fendt 718

timvanr
Altijd handig zon silagewagen met een pick up dr aan bij het hakselen

Reacties

Hoef je nie te wachten🤣
+1
mdoornekamp
@johndeere6910forever en handig als je de stukjes ijzer voor de hakselaar niet kan vinden. Laat je gewoon 3 meter wiers liggen voor de opraapwagen
+3
Noorderling
@mdoornekamp krijg je het ijzer nog voor het voerhek. Dat is nu net het laatste wat je wilt.
+3
mdoornekamp
@Noorderling dan moet die boer zijn draad palen en schudder tanden niet in het land gooien
Baltus_steyr
@mdoornekamp Dan moet die boer het zelf maar ophalen uit de wei!
+1
Noorderling
@mdoornekamp
Die wou je vervolgens wel door je opraapwagen heen hebben?
Met zulke dingen vind je Maaier en evt kneuzer het al wel eerder. Blikjes en ander afval is een veel groter probleem waar je niet altijd even veel aan kunt doen.

Als je een magneet op je mengwagens maakt ga je helemaal schrikken wat je allemaal mee naar huis sleept.
mdoornekamp
@Noorderling ja zwerfafval is wel een lastig probleem.
EA_MF
Quote Reactie van @Noorderling:
Als je een magneet op je mengwagens maakt ga je helemaal schrikken wat je allemaal mee naar huis sleept.

valt mij 'tegen', voeren nu 4 weken met een magneet op de mengvijzel, zit nog niks aan (afkloppen). Hadden voortijd ook vrijwel nooit koeien met scherp in, ondanks dat we het gras laten inkuilen met een opraapwagen.

Frisdrankblikjes pak je trouwens zowel met een metaaldetector als een magneet niet, die zijn tegenwoordig (helaas voor de koeien) van aluminium.
mdoornekamp
@EA_MF heb je ook veel land aan een doorgaande weg dan?
EA_MF
Quote Reactie van @mdoornekamp:
heb je ook veel land aan een doorgaande weg dan?

8 hectare aan een zandpad, de rest langs redelijk drukke lokale wegen (beheerd door gemeente) en een N weg+fietspad. Bermen en sloten ligt zat rommel in, met maaien/schudden/harken ook vaak genoeg blikjes tussen het gras vandaan gehaald, gaat tot nu toe nog altijd goed aan het voerhek.

@jmos die lipjes zijn in de meeste gevallen ook van aluminium, blik (staal) geeft smaakverandering doordat de meeste drankjes die in blik zitten zuur zijn, vroeger zat dr een coating in het blikje die dat moest voorkomen, tegenwoordig doen ze dat door de blikjes van aluminium te maken.
jmos
@EA_MF als het lipje er nog aan zit pakt ie m wel toch?
arnoba
@jmos hangt er van af, ook deze zijn soms van aluminium. De klassieke korte dikke blikjes bevatten meestal wel wat ijzer, de 'nieuwe' smalle lange blikjes zoals bij bv RedBull en vele andere energiedrankjes zijn vrijwel altijd puur aluminium.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fendt 718 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!