Baby Schlüter im Forst!

Op de foto lijkt hij groot, maar er staat weldegelijk

Schlüter Compact 750

Baby Schlüter im Forst!

Op de foto lijkt hij groot, maar er staat weldegelijk "maar" 70pk op de foto! Enkele weken terug nog eens op "Schlütervisite" geweest bij een bevriend verzamelaar.

En hoe ik het ook draai of keer, bijna bij alle bezoekjes moest ik terug de auto in na de koffie en babbel, want... de Schlüters blijken toch wel heel vaak ergens anders dan thuis te staan!
Meestal moet ik wel een of ander veldweggetje door om tot bij de Schlüters te geraken, is het niet in een oude veldschuur, dan staan ze zoals hier bvb in een door de eigenaar zelf aangelegde privé bosje.

Dat was bij deze Compact E4000V het geval. De eigenaar weet zowel zijn eigen pensioen als dat van de kleine Schlüter goed te vullen! Deze Compact 750 V, die nummertje 30 heeft van de 702 Baureihe, kwam als exportversie nieuw in Belgie terecht en maakte eerst ruim 30000 uren bij een boomkwekerij. En blijkbaar kan hij de boompjes niet missen, want nu hangt hij geregeld aan de houtkliever, of aan de bak om het gekliefde hout naar huis te doen.
Leuk detail aan deze trekker is dat het hoogstwaarschijnlijk 1 van de 2 ooit in 40km/u versie verkochte 750's is. Ik twijfel nog even, omdat deze de spatborden niet helemaal tegen het schuifraam gemonteerd heeft zitten, ondanks de 16.9R38 achterbanden (en ook nog beetje ruimte heeft tussen spatbord en band) die de 40km/u versies standaard hadden... Weer iets om uit te zoeken. En als de eigenaar de sleutel omdraait, verwacht dan niet het heerlijke gebrul uit een 6 cilinder, maar de pittige klank uit een 3 cilinder, ondanks dat de trekker niet aan dat formaat voldoet!

En ook deze Schlüter is niet alleen, getuige de Super 850V en de kleine luchtgekoelde SH20 die de eigenaar ook nog in de schuren heeft staan. Verveling? Kennen de Schlüterliefhebbers in vele gevallen niet, moesten de meesten het geld hebben om een 2de leven te kopen, dan deden ze dat volgens mij wel hahaha.

To See in Panningen!

Reacties

+4
Kramer U800
Mooie actie foto!

Lijkt net een schilderij...
Schluterfan
@Kramer U800
Ik heb er anders geen opleiding aan de schilderacademie opzitten haha.
Kramer U800
@Schluterfan Oké haha
+2
Schluterfan
@Kramer U800

Contrast op de camera stand precies nogal scherp ingesteld, maar ik vond het wel leuk zo.
+2
schluterman
@Schluterfan mooi beestje dit
+1
Schluterfan
@schluterman

Ja leuk trekkertje dit. Pa moet steeds denken aan een Compact 850 zonder allrad, maar met kipcabine als hij zulke trekkertjes ziet. Die ging hij bekijken toen hij net boerde, en niet kocht omdat alle ramen gebarsten waren... knagen doet zoiets, ook nu nog! Misschien ooit, wie weet.
+4
erik9831
@Kramer U800 inderdaad, echt een plaatje om te zien. Soms zegt een foto meer dan 1000 woorden. Dit is zo een foto, hoewel ik ook het verhaal daarna gelezen heb 😄 foto dat je doet dromen, dat je er zelf zou willen bij zijn.
Kramer U800
@erik9831 Precies, dat heb ik ook!
+3
Schluterfan
@erik9831

Als je naar Panningen gaat, daar zie je heb, alleen niet met het bijpassende decor 😄
Kramer U800
Wel verwonderlijk: 70 pk uit een 3 cilinder (!), zit er een turbo op?
+1
Schluterfan
@Kramer U800

Nee, wel 3.7 liter. Volgens mijn pa had zo'n dingetje vechtlust die je niet bij een 70pk zou verwachten. Ik zelf heb ook al op eentje gereden, maar kon dat niet testen in het veld 😉.
Kramer U800
@Schluterfan Aha die 3,7 liters verklaart het, de Pk's en het koppel van doorzettingsvermogen!
Schluterfan
@Kramer U800

Tegenwoordig persen de fabrikanten wel 100pk en meer uit zo'n blokje
+1
Kramer U800
@Schluterfan Ja 100 pk per liter 😅🙈 gaat nergens meer over! Maar zo'n downsize blok gaat ook misschien wel 75% minder lang mee dan de "van dik hout zaagt men planken" diesel van vroeger.
Schluterfan
@Kramer U800

Je merkt in motoren onderling ook wel wat iets is, en wat niet. Ik rijd met een Renault Megane met 4cilinder turbo benzine, 115pk. Mijn vriendin nu met een Peugeot 2008, 3cilinder turbo benzine, 82pk. Die trekt gelijk zelfs iets beter dan mijn auto! En in het gewicht zit ook nog niet eens zoveel verschil. En te weten dat de garage in der tijd zei dat ik een auto met sportieve motor gekocht had 😅 .
Kramer U800
@Schluterfan Hahaha dat word een andere auto kopen 😜😜 Ligt ook aan het bouwjaar, waarschijnlijk is die van uw vriendin moderner en regelt de computer alles uit qua ontsteking om zo alles maximaal te houden.
+1
valmet6400power
Ik heb een vraag als Schluter leek: in je verhaaltje noem je deze een Compact E4000V en in de zin erna een 750V; hoe zit dat?
+2
Schluterfan
@valmet6400power

Ergens in het verhaal verwoord ik de trekker dat die verkocht is in Exportversie. De Compact E4000V is in Duitsland verkocht als Compact 750 V. Ik schreef over 2 types, die eigenlijk compleet dezelfde trekker zijn, vandaar.

Het enige verschil zit hem eigenlijk in de folders, de 4000 werd omschreven als 80pk SAE, en de 750 als 70pk DIN.
Ah guido is vandaag nog thuis geweest 😃
+3
olro 61
Dat was weer even genieten van de foto en het verhaal! Deze Compact 750 V staat zeker ook op een YouTube filmpje dat hij aan het bomen slepen is? Komt hij ook naar Panningen?
+1
Schluterfan
@olro 61

Klopt, dat is deze. Ja deze is normaal aanwezig in Panningen.
+1
@Schluterfan ja die komt
+1
olro 61
Dat zou heel mooi zijn, ik heb nog nooit een Compact 750 met kipcabine gezien, laat staan eens zijn 3 cilinder geluid gehoord...
schluterman
@olro 61 dan gaan we dat van de zomer horen en meemaken
valmet6400power
@schluterman
Welke data is dat?
schluterman
@valmet6400power ik dacht 27 en 28 juli aanstaande
valmet6400power
@schluterman
Okee! Ook toegankelijk voor het gewone publiek of moet je ergens lid van zijn?
schluterman
@valmet6400power als je gewoon wilt gaan kijken dat kan zeker
+1
valmet6400power
@schluterman
Ja dat was wel m’n plan eventueel. Is met de auto al 2 uur 15 min rijden 😅
+1
schluterman
@valmet6400power Oke wij met de trekker ook zoiets
Schluterfan
@schluterman

Voor mij zo'n uur of 10 schat ik...
schluterman
@Schluterfan pfff en opladen en met de vrachtwagen komen is dat geen optie
Schluterfan
@schluterman

Dat word dan een dure grap, en erheen tuffen lijkt mij ook wel mooi.
schluterman
@Schluterfan dat is zeker waar maar dat wordt wel een lange dag niet dan
+2
Schluterfan
@schluterman

Heb ooit al eens een rit van 9u gedaan met de 12, en ik kwam er eigenlijk nog vrij goed uit. Zo'n Super rijdt niet slecht als de banden mooi op druk staan, en de luchtgeveerde stoel zijn werk doet.
+1
Kramer U800
@Schluterfan Als u een woonwagen of een tent o.i.d. mee neemt kunt u het misschien wel in tweeën delen door de rit te verdelen over 2 dagen bijvoorbeeld door op een camping of bij een boer te slapen. Ik neem aan dat u ook op het evenement blijft slapen.
+1
Schluterfan
@Kramer U800

Ja, maar het word toch wel een hotel. Ik ben dan net een maand geopereerd en wil dan toch wel comfortabel kunnen slapen 😉.
+1
Kramer U800
@Schluterfan Ja dan is het belangrijk om naar je lichaam te luister, je lichaam is je tempel. Kou lijden is niet goed.
+2
olro 61
@schluterman Altijd mooi als er zeldzame trekkers komen, zelfs bij de Schlüter Feldtag in Nordhorn 2016 was er geen Compact 750 met kipcabine...dus heel mooi als er een naar Panningen komt.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Schlüter Compact 750 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!