Foto van een Deutz-Fahr Agrotron TTV 610, blokje groenbemester kortschijven. Dit doen we om de groenbemester kort te rijden zodat het later niet ligt te stroppen met cultiveren of ploegen.

Deutz-Fahr Agrotron TTV 610

Foto van een Deutz-Fahr Agrotron TTV 610, blokje groenbemester kortschijven. Dit doen we om de groenbemester kort te rijden zodat het later niet ligt te stroppen met cultiveren of ploegen.

Reacties

+1
Zo veel groenbemester staat er.

(klik om te vergroten)

@ronald-deutz-fahr, groenbemester schijfeggen, hier het resultaat.
@Deutz-Fahr-Rijder gaat mooi! Staat minder op als er bij ons stond, dat wel. Pk’s hard nodig?
@ronald-deutz-fahr dit is ook wel het perceel met het minste groenbemester, deze ligt er met 1x zo bij, maar alle anderen moesten we er 2x overheen voor het er neg als hier bij ligt, maar het gaat veel sneller en zuiniger dan frezen. Ookal heeft de trekker zijn 150 pk hard nodig aan deze schijfeg.
@Deutz-Fahr-Rijder oke alsnog 2x erover dus..
@ronald-deutz-fahr bij veel groenbemester wel ja, maar 2x erover doen we liever dan frezen, want dat hebben we op een oude wei gedaan voor de suikerbieten, maar dan ben je een volle dag aan het rijden, en een bult diesel verstookt voor je wat hectares bewerkt hebt.
@Deutz-Fahr-Rijder maar frezen van Rogge kun je harder rijden als grasland, met minder vermogen..
maar indd frezen is dom werk 😜
+1
@ronald-deutz-fahr ja dat zal wel, want dat is veel losser, maar toch kreeg de 6.30 het lekker warm in de rogge op de rondgangen omdat daar de schijfeg het iets teveel in de sloot wilde werpen. Dus het blijft wel goed vermogen vragen ja.
@johndeere6230 een goede schijfeg doet wonderen in een groenbemester, hier stond niet heel veel op, maar een complete wei van een aantal jaar oud rossen we hiermee ook zo zwart, dan moeten we wel half slag rijden zodat je overal 2x komt.
johndeere6230
@Deutz-Fahr-Rijder

Ligt er netjes bij zo! Is wel iets andere grond dan hier zo te zien, al zou die voor het snijdende werk wel prima doen waarschijnlijk
@johndeere6230 op de klei werkt dit aparaat ook top, de klei die we jaren hebben gehad reden we klein met de schijfeg, daarna met de combinatie(frontcultivator, trekker, voorzetwoeler, kopeg, camridgerol) klaar rijden en zo zaaien, dat perceel heeft 8 jaar lang geen ploeg gezien en werd er ieder jaar beter bewerkbaar van. Maar nu heeft de gemeente er een natuurstrook van gemaakt...
johndeere6230
Quote Reactie van @Deutz-Fahr-Rijder:
dat perceel heeft 8 jaar lang geen ploeg gezien en werd er ieder jaar beter bewerkbaar van

Dat geloof ik zo en is ook 1 van de redenen dat ik er thuis mee aan de gang wil. Volgens pa kan het niet en is de grond nu eenmaal zo zwaar, maar ik geloof dat een nkg/ no till icm een goede groenbemester en meer vaste mest z'n vruchten wel gaat afwerpen.

Hoeveel % afslibaarheid was die grond? Zonde dat er nu natuur van is gemaakt...
+1
@johndeere6230 het % afslibbaarbeid zou ik na moeten vragen aan ons pa, die grond was toen we er kwamen zo vals als het maar zijn kon omdat die helemaal op zijn kop gezet was om er pijpleidingen onder door te leggen, het was een perceel van 36 meter breed en een kilometer lang ongeveer
@Deutz-Fahr-Rijder ik heb het ff nagevraagd, de grond was 45% afslibbaar met een laag organische stof gehalte toen we erop kwamen, maar na een heel aantal jaar zuinig erop zijn en genoeg stalmest brengen en niet ploegen werd de grond wel beter en konden we steeds meer opbrengst halen.
johndeere6230
@Deutz-Fahr-Rijder

Ahh okee, klinkt positief, wat voor groenbemester zaaide jullie dan?
@johndeere6230 meestal een groenbemestermengsel van DLF met een stuk of 3 verschillende grassen als ik me niet vergis, maar dat zaaien we altijd netjes met een zaaimachine en niet gewoon met de kunstmeststrooier en een cultivator zoals sommige boeren het doen. Vorig jaar hebben we op de zand percelen de groenbemester vers op stal opgevoerd, stond mooi gras op👌 dit jaar was de groenbemester te laat gezaaid en stond er nog niks voor we begonnen met mest rijden dus dit jaar nog niks gestalvoerd.
johndeere6230
@Deutz-Fahr-Rijder

Aahh oke, mooi werk! Dat krijg je zonder bestrijdingsmiddelen goed weg dat mengsel?
@johndeere6230 jazeker, groenbemester spuiten we nooit dood, gewoon 1 of 2 keer met de schijfeg erover afhankelijk van de hoeveelheid en dan is het zo goed als weg.
johndeere6230
@Deutz-Fahr-Rijder

Mooi werk! Dat lijkt mij ook wel de meest mooie manier voor de bodem, jullie klepelen hem verder niet af ofzo?
+1
@johndeere6230 nee, dan moeten we een klepelmaaier huren bij het loonbedrijf en dat kost allemaal onnodige diesel. Met die schijfeg heeft onze 150 pk trekker zijn handen ook hardstikke vol, maar je hebt wel een berg capaciteit. Dus valt het verbruik per bewerkte hectare nog wel iets mee.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Deutz-Fahr Agrotron TTV 610 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!