Foto van een Case International 695 Xl met Sperry - New Holland 841 balenpers met touwbinding. Het zou zo een foto uit de jaren 90 kunnen zijn.

Case International 695

Mdbm
Foto van een Case International 695 Xl met Sperry - New Holland 841 balenpers met touwbinding. Het zou zo een foto uit de jaren 90 kunnen zijn.

Reacties

Gavrie Willemsen
Engelse trekker geweest?
Mdbm
@Gavrie Willemsen Nee, het is een Nederlandse trekker geweest. Het is inderdaad wel links schakelen. Hoe onlogisch het in Engeland wel is. Links schakelen en rechts zitten alle bedieningen voor lift, aftakas en hydraulica.
SJB533
@Mdbm
Niet onlogisch hoor, en soms ook nog wel praktisch. Wel wennen
Mdbm
@SJB533 Ik kijk meestal naar rechts achter met de linker hand op het stuur. Als je bijvoorbeeld bij het klepelen iets naar achter moet terwijl je hem iets moet uitschuiven is het wel even lastig.

Behalve dat is het een enorm goed trekkertje. Compact, wendbaar, fronthef, pittige motor en nog een power-shift ook. Er zijn veel mensen die de Engelse reeks maar niets vinden, maar ik ben zeker voorstander.
SJB533
@Mdbm
Jij hebt de16+8 begrijp ik? Tja, je moet 1 hand lossen, is bij praktisch iedere XL. Als je veel vooruit/achteruit en vv moet, is de 8+8 't mooist. Was leverbaar op de Engelse types.

De grotere Engelse types zijn iets minder degelijk, B- en C-familie kun je beter hebben. Toch zijn dit ook geen verkeerde.
Mdbm
@SJB533 Ja, een 16 - 8 heb ik. Als ik een hele dag met de 1455 gereden heb en daarna nog even in de 695 stap ben je toch altijd even op zoek naar de versnellingspook hoor.
SJB533
@Mdbm
Ja, dat snap ik. Moest bij de 745 versus de 533 ook altijd goed kijken. Shovel buiten beschouwing gelaten 🙈 Schakelpatroon tussen een Engelse en Duitse XL is wel gelijk, of verschilt dat bij een 55 ook?
+1
Mdbm
@SJB533 Nee, ook een verschillend schakelpatroon. Bij de 1455 zijn de groepen ook nog gesynchroniseerd, maar de 695 niet.

(klik om te vergroten)

Schakelpatroon
+1
SJB533
@Mdbm
Komt niet overeen, met de transmissies van de IH's waarmee ik gewerkt heb... Duidelijk een andere leverancier.
David Bakker
Gezien de spiegels en de fronthef is de foto van later datum dan de jaren negentig denk ik .
Mdbm
@David Bakker Ja, de foto is van gisteren middag. Ik heb de pers nog maar juist en heb eens geprobeerd een baal te persen.

De touwbinding is wel iets wat je onder de knie moet krijgen denk ik. Als iemand tips heeft hoor ik het graag. Het is in ieder geval zeker niet zo proper als een net.
+1
David Bakker
Ik heb wel eens met een 685 gereden met linkse schakelen toch wel geinig. Pittig trekkertje was dat . Met hilo versnellingsbak.
+1
a3vandiejen
Mooie combi.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Case International 695 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!