Foto van een Fella wierser/hark bezig met de eerste snede bij elkaar harken.. Foto is geplaatst door Valtrapowerr op 02-05-2019 om 20:53:19, met 19 reacties.

Fella wierser/hark

Valtrapowerr
Foto van een Fella wierser/hark bezig met de eerste snede bij elkaar harken.

Reacties

Nieuwe hark? Wat voor type is dit?
Valtrapowerr
@MaartenMandemaker ja klopt! Dit is een 8055pro
@Valtrapowerr aha mooie machine. Heeft deze ook de tandarmen in kogellagers gelagerd?
Valtrapowerr
@MaartenMandemaker klopt inderdaad, de 880 is net zo breed maar heeft dat niet
@Valtrapowerr aha wij hadden eerder een 800. Nu een 10065 en die heeft ook kogellagers. Mooie degelijke machines zijn het
Valtrapowerr
@MaartenMandemaker ja klopt leek ons wel een mooie machine met niet teveel onderhoud qua smeernippels enzo. Hopenlijk gaat deze net zo lang of langer mee als de oude 😄
+1
@Valtrapowerr Ja klopt die met het oude type klok hebben nog op elke arm een vetnippel. Zijn idd mooie degelijke machines met een goede bodemaanpassing
zettelmeyer
Jullie hadden toch altijd claas? Waarom nu voor fella gekozen?
+1
Valtrapowerr
@zettelmeyer klopt we hebben de oude 660 nog steeds, konden er net geld voor krijgen maar voor een machine van bijna 30 jaar is dat natuurlijk geen groot bedrag meer.

Het was zo weer een Claas geworden maar omdat ik bij mf/Fella dealer werkte is deze in beeld gekomen, hark is echt niet minder degelijk dan een claas (weegt ook precies hetzelfde). Zwadklok enzo zijn echt serieus uitgevoerd en de hele bouw is gewoon degelijk dus hebben er wel vertrouwen in!
massey8690
@Valtrapowerr alleen de transporthoogte heeft ons over gehaald om toch voor een duurdere kuhn 9 mtr te gaan, deze hark gaat niet onder het viaduct door zonder tandarmen af te nemen. Verder had ik liever deze machine!
Valtrapowerr
@massey8690 klopt dat is wel een nadeel van deze machine, wij hebben echter geen viaducten waar we onderdoor moeten en de loods heeft deuren van 4,5 meter dus dat is geen probleem.
massey8690
@Valtrapowerr ahhzo, dan kan het idd prima! Onze hoogste deur is 430, dus dat wordt dan wat lastiger.
Valtrapowerr
@massey8690 ja dat zou erom hangen, misschien als je de hef laat zakken dat t net zou gaan.
+1
jasper-santing0
Quote Reactie van @Valtrapowerr:
als je de hef laat zakken dat t net zou gaan

Gaat 99 x goed en de 100'ste keer haast met harken een ander jaagt met gang de schuur uit en nog alles kapot 🙈
jasper-santing0
@massey8690 Kunt toch effe paar armen eruit trekken zoveel werk is dat ja niet.
massey8690
@jasper-santing0 de verleiding om hem buiten te laten staan word dan nog groter.. niet van mij, maar wel van de wat minder 'mechanisatieman'.
jasper-santing0
Quote Reactie van @massey8690:
'mechanisatieman'

Als ie buiten staat kan ie er ook het hele jaar tegenaan kijken 😛 🙈
+1
rubencasecs
Mooi

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fella wierser/hark ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!