Foto van een John Deere 3050
Zaaibedbereiding voor suikerbieten, voorjaar 2019.. Geplaatst door ronald73 op 03-05-2019 om 08:07:34, met 9 reacties.

John Deere 3050

Foto van een John Deere 3050
Zaaibedbereiding voor suikerbieten, voorjaar 2019.

Reacties

basia
Chauffeur ? ; Zbizek ,Andrzey, ,Stanislav, ?
+1
ronald73
@basia Bijna goed, het zijn Rysiek en Janek 😉
Ritchie
Schitterend! Ben je zo gaan klaarleggen omwille van capaciteit of merk je het in de opkomst/opbrengst ook?
ronald73
@Ritchie Dit is nog lang niet de breedste machine uit de serie, maar het was toevallig deze geworden omdat ik machines zocht om een vrachtauto niet half leeg te laten rijden vanuit NL. Deze 4 meter werkbreedte is zo goed als dezelfde breedte als van de trekker.
Of je het merkt bij opkomst en opbrengst? Tsja, als je het een beetje volgens de boekjes probeert te doen weet je dat het daar alvast niet aan kan liggen.
Ritchie
@ronald73

Aha, dat snap ik. Reed je niet eerst met je 2130 met een 3 meterse 'kompaktor'? Dan ben je er wel op vooruit gegaan qua comfort met deze tractor 😉 .

Nee klopt helemaal, was benieuwd wat de beweegredenen waren om zo te gaan rijden. Maar die zijn betrekkelijk simpel hahaha. Je hebt trouwens wel prachtige omstandigheden of niet?
ronald73
@Ritchie Nee, ik denk dat jij in de war bent met een oude foto (niet op TF) met een veel simpeler Lemken egje met mijn JD 2140 er voor. Maar inderdaad, het gaat nu sneller, comfortabeler maar vooral kwalitatief beter.
Omstandigheden waren op dat moment heel mooi, alleen nu de bieten precies een maand geleden gezaaid zijn is er nog geen regen van betekenis op gevallen 😞
Ritchie
@ronald73

2130 moest 2140 zijn idd., 2130 is je zaaitrekker toch. Ja klopt ik noem het maar even een kompaktor maar bedoel idd. een eg om het land mee kort te rijden.

Ja dat geloof ik! Jij zet de stap van -40 naar -50 iets later dan de meeste haha 😜 Hoe bedoel je kwalitatief?

Ja klopt er is nog niet veel regen gevallen, inmiddels is er hier de laatste weken wel wat gevallen maar nog niet heel veel van betekenis. Mogen jullie nov coating gebruiken bij het bietenzaad?
ronald73
Quote Reactie van @Ritchie:
Hoe bedoel je kwalitatief?

Omdat ik vind dat de constructie, en daardoor de werking, van de Kongskilde Germinator vele malen beter is als de enkele eg met verkruimelrol die ik hiervoor gebruikte. Ik had ook nog een 4,5 meter brede schudeg, kon soms in een werkgang zaaibed klaar leggen, maar op veel plaatsen was het land te ongelijk om ondiep te werken met een starre machine.

Quote Reactie van @Ritchie:
Mogen jullie nov coating gebruiken bij het bietenzaad?

Moet je even de reacties bij mijn vorige foto bekijken 😉

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 3050 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!