Foto van de Hanomag R19 van een goede kennis van me.de man heeft deze trekker helemaal zelf opgeknapt. Is begonnen met een wrak dat 35 jaar lang buiten heeft gestaan, motor zat ook vast.velgen waren d

Hanomag R19

stijn-de-bock
Foto van de Hanomag R19 van een goede kennis van me.de man heeft deze trekker helemaal zelf opgeknapt. Is begonnen met een wrak dat 35 jaar lang buiten heeft gestaan, motor zat ook vast.velgen waren doorgeroest.hij heeft 2 velgen gekocht op een veiling en het binnenwerk helemaal zelf gemaakt. Van dicht kan je dat zien omdat de spaken 10mm dik zijn en origineel maar max6mm ofzo dacht ik.ik vind het ook speciaal dat hij werkelijk alles zelf gedaan heeft:zowel motorgereviseerd,versnellingsbak hersteld met zelfgefreesde tandwielen(Die heeft hij wel laten harden)De achterste spatborden zelf gemaakt op primitieve manier, het spuitwerk,de elektriciteit, gewoon alles.weinigen zullen hem dat nadoen.hij is wel zijn hele leven mecanicien geweest met een reputatie van iemand die alles kon zonder er over op te scheppen.

Reacties

+3
erik9831
Dat zijn dan de dingen waar men trots op mag zijn …
+2
a3vandiejen
Mooi verhaal.
+3
z6911
Prachtig

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Hanomag R19 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!