Afgelopen week de fendt 724 van loonbedrijf schimmel op de dieplaaier moeten trekken met de fendt 824 nadat de multiriem kapot was gegaan onderweg naar het gras hakselen.

Fendt 724

emiel-robbertsen
Afgelopen week de fendt 724 van loonbedrijf schimmel op de dieplaaier moeten trekken met de fendt 824 nadat de multiriem kapot was gegaan onderweg naar het gras hakselen.

Reacties

josje
Lekker is dat heb ik ook 1 keer gehad. Gelukkig voor aan de straat, vario bak in de vrijstand stand trekken handrem los draaien en slepen maar.
emiel-robbertsen
@josje inderdaad een heel werkja de variobak moet je inderdaad onder de cabine in zijn vrij trekken en er moesten even slangen gemaakt worden om hem steeds lucht te geven...🤔 Stond er ondertussen een goed uur op een provinciale weg tijdens de spits dus een hoop getoeter en een lange file.🤐 Toen naar een carpool gesleept ( 200 m verderop) en met de hydrauliek van de 824 de steunpoot van de silagewagen kunnen laten zakken, silagewagen afgekoppeld en toen weer de trekker naar voren trekken. Dan andere trekker laten komen met dieplaaier en voor de silagewagen gezet zodat de chauffeur weer kon gras rijden en dan moet je ehm de dieplaaier nog even optrekken 😅
+1
T.Tanis
Mooi spul zo 👍👌💪
+1
GerbertXL
Is het dan niet makkelijker om de multiriem ter plekke te vervangen (niet op de weg natuurlijk) of zit die zo verstopt?
jasper-santing0
@GerbertXL Als de trekker front pto heeft zijn ze daar wel even zoet mee 🙈
+2
john deere 7810
@GerbertXL

als we er een hebben met frontpto leggen we er altijd een extra multiriem bij om de koelvinkap heen 😉 Voor die extra 60 euro kun je niet lang knoeien toch? en kun je hem in de winter in alle rust vervangen/weer een op reserve omheen leggen.
emiel-robbertsen
@GerbertXL nee de mutiriem was geklapt omdat het lager van de spanrol kapot was. en nee we hebben hem wegebracht en er is net genoeg ruimte om hem te vervangen, heeft een uur of 9 geduurd begreep ik van het mechanisatiebedrijf
GerbertXL
@john deere 7810 😉 Dat klinkt verstandig 😉
+2
jehan
Is mien wat tegenwoordig met die trekkers als ze versleept moeten worden
john deere 7810
Tja je verdrukt de boel niet even met een paar man zoals vroeger met die kleintjes 😛
josje
Oke ik kan de handrem lossen van de trekker met 1 m10 bout en op de kar de knop om zetten van de lucht remmen met 10 min sleepten wij al af
emiel-robbertsen
@josje wij hebben gewoon de lucht van de 824 met de koppelingen en een lange slang op de 724 gezet en dan is de ketel zo weer vol. Het wegslepen kosten niet zoveel tijd nee maar de kar afkoppelen en alles eromheen wel al met al. Ja hier moest de spanrol ook even los en gemaakt worden.
josje
En de multi riem had ik volgens mij met 4 a 5 uurtjes klaar alleen even de front aftakas naar voren trekken op een paar draad einden of langere bouten. Maar hij doet het weer dat is het belagerijkste

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fendt 724 en hebben de trefwoorden Grashakselen , afsleep , Fendt 724 en Fendt 824 geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!