Die nieuwe wagen is er eindelijk. Gisteren eerste rondje gras ermee gehaald. Loopt mooi zo, wel even wennen.

Zero Grazer ZG100

John Deere 6600

474 foto's van @TerraJohnDeerefan

Die nieuwe wagen is er eindelijk. Gisteren eerste rondje gras ermee gehaald. Loopt mooi zo, wel even wennen.

Zero Grazer ZG100

Reacties

MRVNDT
Veel pk vermogen nodig ?
+1
@MRVNDT

Voor het maaien zelf hoeft de trekker weinig moeite te doen. Het trekken is een ander verhaal, op het gelijke rolt het wel achter je aan. Bergop valt toch tegen hebben we al gemerkt doordat de wagen in hondengang loopt trekt die toch wel hard aan de trekker. Had al moeite om bergop te rijden, maar met de regen van gister was het wel erg glad.
Gerron
Quote Reactie van @TerraJohnDeerefan:
met de regen van gister was het wel erg glad.

Dat vind ik het nadeel van dit systeem. Je rijdt over de natgeregende gemaaide zode. Met een frontmaaier en gewone ladewagen is het meeste regenwater opgevangen door het lange gras.
Michiel 6280
@Gerron is maar het eerste rondje toch?
Gerron
@Michiel 6280 Volgens mij begrijp je niet wat ik bedoel. Als het gras gemaaid is en je rijdt na een fikse regenbui over die zode dan maak je meer schade dan wanneer je met een frontmaaier en ladewagen dat gras maait na een fikse regenbui.
Gerron
@Michiel 6280 Het regenwater wordt opgevangen door het lange gras.
+1
Michiel 6280
@Gerron ahja zo ik dacht dat je het over het platrijden van het gras had.
@Gerron

Dat is alleen bij het eerste rondje. Maar goed het heeft inderdaad zijn voor en tegens. Dit was voor ons de beste optie ivm geen front pto. En daarbij kun je deze wagen aan elke trekker hangen als iets kapot gaat.
+1
Gerron
@TerraJohnDeerefan Ook jij begrijpt niet wat ik bedoel. Ik probeer het beter uit te leggen. Als het regent en je staat op een stuk land met een paar bomen met bladeren dan zie je dat de grond onder de bomen droger is dan de rest van het land. Dit komt doordat de bomen water vasthouden. Dat werkt met lang gras hetzelfde. Als je maait met een frontmaaier en ladewagen dan is de grond waar je over rijdt droger dan met jouw machine omdat er geen water is opgevangen door het lange gras. Je zal dus altijd last van sporen en gladheid hebben na een regenbui met jouw machine. Dat water wat opgevangen is door het lange gras laad je in beide situaties in de wagen dus dat maakt geen verschil.
Jij rijdt telkens over gemaaid land met de trekker en daarom is het glad en maak je sporen als het nat is.
Gerron
Quote Reactie van @Gerron:
@TerraJohnDeerefan Ook jij begrijpt niet wat ik bedoel. Ik probeer het beter uit te leggen. Als het regent en je staat op een stuk land met een paar bomen met bladeren dan zie je dat de grond onder de bomen droger is dan de rest van het land. Dit komt doordat de bomen water vasthouden. Dat werkt met lang gras hetzelfde. Als je maait met een frontmaaier en ladewagen dan is de grond waar je over rijdt droger dan met jouw machine omdat er water is opgevangen door het lange gras. Je zal dus altijd last van sporen en gladheid hebben na een regenbui met jouw machine. Dat water wat opgevangen is door het lange gras laad je in beide situaties in de wagen dus dat maakt geen verschil.Jij rijdt telkens over gemaaid land met de trekker en daarom is het glad en maak je sporen als het
Gerron
@Gerron Ik maakte een foutje maar kon dat niet meer herstellen. Mijn tweede reactie is wat ik bedoel. @Tinus Ligt dit aan mijn computer of is dit een bug?
rubencasecs
Hoe breed maai je?
Baltus_steyr
@TerraJohnDeerefan de breedte valt eigenlijk dus een beetje tegen met wat je gewend was ( 3 meter of 3,10?)
@Baltus_steyr

Ja dat viel ons in eerste instantie ook tegen, de meeste wagens hebben maar een trommelmaaier van 220 of kleiner. Deze is de volgens mij de enige in de markt met een schijvenmaaier erop zodat die breder kan zijn.
Nog breder is wettelijk niet mogelijk geloof ik omdat de maaier aan de kar hangt. En ze maken het ook niet breder omdat het op krappe plaatsen dan te breed wordt.
Wagen vraagt ook wel genoeg ruimte door de lengte en de schuine dissel, waardoor scherp sturen beperkt wordt aan één kant. Dan moet je wat spelen door de dissel uit te schuiven.
+2
rubencasecs
Ben bij Grasstech geweest in Maart, die werken aan een wagen met een 2,70 PZ (Kuhn) trommelmaaier
Michiel 6280
Hiermee kan je geen gemaaid gras mee inkuilen neem ik aan?
Michiel 6280
@TerraJohnDeerefan heb je dan 2 wagens of laat je inkuilen?
@Michiel 6280

We doen altijd hakselen, dus geen opraapwagen nodig.
Michiel 6280
@TerraJohnDeerefan ik zag tussen je foto's nog een foto van een taarup vandaar👍
+1
@Michiel 6280

Ja vroeger wel gedaan. Foto's zit ook loonwerk bij.
+1
jasper-santing0
Hoe hard kun je hiermee rijden
+1
@jasper-santing0

Beetje afhangelijk van de hoeveelheid gras. De elevator zal de beperkende factor zijn en dat moet zich nog even uitwijzen, maar een km of 10/12 hebben we al gereden.
+1
tractorfan.nl/movie/51513/

Hier nog een filmpje van gisteren in het raaigras.
Helaas is de kwaliteit wel erg achteruit gegaan op youtube.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 6600 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!