Het ging weer niet snel genoeg. Project Lely.. Foto is geplaatst door GerbertXL op 10-05-2019 om 21:56:29, met 44 reacties.

Lely Maaier

GerbertXL
Het ging weer niet snel genoeg. Project Lely.

Reacties

+1
GerbertXL
@casejxu Jij stalker 😁
casejxu
@GerbertXL haha wat dan?
GerbertXL
@casejxu Hij staat er een minuut op en gelijk heb je m gevonden haha
+1
casejxu
@GerbertXL big Brother is watching you
johndeere6230
Daar krijgt de 6910 een hele kluif aan waarschijnlijk, moet er veel aan gebeuren?
Fendt926Driver
Kijk dat is het werk.
Blijven de kneuzers erin?
Werkend of voor weinig met veel werk aan?
Ook lely frontmaaier bij?
GerbertXL
@johndeere6230 Beide maaibalken volledig uit elkaar, nieuwe horizontale lagers en een stel verticale, nieuw vet erin, bij de linker aandrijving een nieuwe behuizing en 1 set nieuwe tandwielen in een maaielement. Nieuwe glijsloffen. Zwadborden oplappen, de pal voor het inklappen/kopakkerstand in werkende staat brengen aan 1 kant. Een zooi nieuwe kneuzertanden en lagers. Beugel voor het kleed lassen. Olie in alle tandwielbakken verversen. Aftakas loskrijgen. Een kleed repareren. Verlichting nakijken. Stel nieuwe mespinnen.
En nog wat kleinigheidjes. Gelukkig is het allemaal achter de rug. Gisteren m'n eerste stukje gemaaid en de trekker lijkt m goed te kunnen hebben.

@Fendt926Driver Er moest wel ietsje aan gebeuren ja. Zonder kneuzer wil ik niet maar daar mankeerde ook niet veel aan.
Ik houd de JD frontmaaier, die had ik al flink opgeknapt en de inruil viel me hard tegen. Ik hou mn ogen open voor een bijpassende frontmaaier maar ik heb nou niet echt plezier gehad van de vorige...
johndeere6230
@GerbertXL

Pfoe een heel project dus al met al, alleen inmiddels alles weer werkend dus? Lang mee bezig geweest?
Oude achtermaaier ingeruild dan?
GerbertXL
@johndeere6230 Er zat wel iets meer werk in dan ik gehoopt had. Pottinger achtermaaier is ingeruild ja, nu maar hopen dat ik er geen spijt van krijg. Hij maaide perfect maar zo gruwelijk zwaar dat we er na twee jaar wel uit waren dat er iets anders moest komen.
Eerste bunder gemaaid ja, ging machtig. Alleen het losmaaien moet ik nog een beetje onder de knie krijgen, dat valt niet mee.
johndeere6230
Quote Reactie van @GerbertXL:
maar zo gruwelijk zwaar dat we er na twee jaar wel uit waren dat er iets anders moest komen

Hoezo zo gruwelijk zwaar? Door de kneuzers of een andere reden?

Ahzoja, dat lossteken is inderdaad wel even iets wat je onder de knie moet krijgen, merkte ik in Canada toen ook wel... en dan heb je daar nog de ruimte 😅
GerbertXL
@johndeere6230 Zeg het maar. Ik kan het niet echt uitleggen maar het werkte gewoon niet zo lekker. Ik heb het een poos volgehouden want hij was niet goedkoop en we hadden m wel voor minstens 10 jaar gekocht maar ik had er geen schik van.
johndeere6230
@GerbertXL

Hmm dat is zonde dan... hopelijk heb je met de lely meer geluk.

Zat net nog te denken hoe ik de hoeken uitmaakte daar, dat was in de hoek met de frontmaaier tot aan de draad/ greppel maaien, optillen, meter of wat terug, schuin ervoor gaan staan, keer schuin uitmaaien, dan stuur om en de linker of rechter achtermaaier in de hoek sturen, sta je er recht voor, spul laten zakken en dan weer gang maken. Heb je de hoek ook mooi uitgemaaid en de minste kans op dat je stukjes vergeet doordat het plat is gereden en er al wel gemaaid gras op ligt
+2
Fendt926Driver
@GerbertXL losmaaien met een tripple is super gemakkelijk.
1e rondje maaiers aan de grond houden en zo door elke binnenbocht maaien.
2e rondje steek je door totaan draad met de frontmaaier. Achter tripple is dan ook door het gras. Dan hef omhoog en achteruit naar andere draad maaier weer aan de grond en verder.
3e ronde bij kopakker frontmaaier aan de grond laten achter wel omhoog. Met de frontmaaier de kam maaien die bij de 1e keer rond is blijven staan en je draait zo buitenom voor de volgende 3e werkgang over de kopakker
GerbertXL
@Fendt926Driver Ha top bedankt voor de uitleg!
jehan
@Fendt926Driver zo doe ik het ook ..krijg weleens de vraag van boeren gaat dat goed zo ..je collega doet het anders ...en bij jou blijft weleens een klein streepje in de hoeken staan ...dan kom ik met tegenvraag ik kan het net zo doen als mn collega maar dan ben ik iets langer bezig de keus is aan u ..dan is de keus snel gemaakt doe maar op jou manier
CaseCS130
Dat heb je allemaal na het bemester project alweer gedaan?
+2
GerbertXL
@CaseCS130 Inderdaad. Was wel spannend om 'm een beetje op tijd voor elkaar te krijgen, maar het weer werkte goed mee 😁
+1
CaseCS130
@GerbertXL Pfff, ik vind het knap dat je twee zulke grote projecten in korte tijd er even bij tussendoor doet.
+1
GerbertXL
😄

(klik om te vergroten)

chris_farmer25
@GerbertXL is dat een beetje te doen zon balk operatie? Ik heb recent ook een Lely triple gekocht, oudere model met frontmaaiers aan het frame. Wou uit voorzorg alles even invetten evt lagers wisselen.
GerbertXL
@chris_farmer25 Ja het valt wel mee, dit was de eerste keer dat ik een maaibalk heb opgemaakt en als je de volgorde van de onderdelen maar in de gaten houd dan komt het wel goed. Zorg dat je geëxplodeerde tekening erbij hebt, hier te vinden: lely-forage.com/technical-documents/?lang=nl
Nog een tipje voor de lagers, dat zijn speciale en zijn ongeveer 3 keer zo duur als een gewoon lager in die maat. Bij lagerwereld zijn ze een stuk goedkoper dan bij kramp.
chris_farmer25
@GerbertXL okee, ja kramp kijk ik altijd voor de tekening en onderdelen/nummers en zoek dan ergens anders goedkoper. Heb wel meerdere Kuhn maaiers open gehad, dat valt tegen. Ze verkopen niet voor niets gelijk kompleet nieuw balken..
GerbertXL
@chris_farmer25 Ik zal binnenkort wat foto's van de revisie erop zetten. Ik vind het altijd interessant om het bij een ander te zien.
Heb je ook gatenin de tussenstukken, ik heb ze dicht laten lassen, ging prima.
chris_farmer25
@GerbertXL gaten? Bij de Lely bedoel je nu de ruimte waar de glijschoen Tussen de schijven ophouden? Waar Kuhn zon klein blokje heeft zitten om dat te vermijden?
GerbertXL
@chris_farmer25 nee de stukken tussen de maaielementen. Als de mespinnen ver versleten zijn kun je er gaten in slaan. Jouwe heeft denk ik geen snelwissel, volgens mij heb je dat dan minder snel.
chris_farmer25
@GerbertXL nee heb oude type zowel met platte schijf met 80mm messen en de nieuwere met de 120mm messen. Beide met bout.
Fendt926Driver
@jonathan12 hier boven kun je het zien bij de maaier van @GerbertXL .
Prachtig zo n naslag werk
jonathan12
@Fendt926Driver ja mooi systeem vooral voor in de bermen
MRVNDT
Mooi ding ! Ik zelf bin nog op zoek naar n splendimo 550 p.
+1
johnnyboy
@mf 35X driver mooi project
casejxu
.

(klik om te vergroten)

6920 autopower. Rijd hier nu in dikke 1e snee 10km/h
GerbertXL
@casejxu Hoppa eindelijk een echte trekker, jij gaat vooruit.
casejxu
@GerbertXL haha maar ik reed er alleen maar achteraan met de jxu🙈
deerejohn
Krijg weer enge gedachte nu ik de foto van die splendimo uit elkaar zie liggen
GerbertXL
@deerejohn Ik denk ook weleens dat ik gek ben, maarja, je bent jong en je wilt wat.
GerbertXL
@Fendt926Driver hoe zit het met jouw afvoerbandje aan de maaier, nog in het theoretische stadium?
Fendt926Driver
@GerbertXL ja klopt.
Ik heb de geleidings kappen eraf gehaald achter. Maaiers zijn 40cm korter geworden en hij legt het gras nu veel luchtiger neer.
Mijn maaiers zijn ook zo zwaar en ver achter de hef dat een 300 kg per kant erbij iets teveel van het goede werdt.
GerbertXL
@Fendt926Driver kun je ze niet wat naar voren brengen dan?
Fendt926Driver
@GerbertXL niet bij deze maaiers.
De volgende koop ik met afvoerbanden.
Ga nu alleen een klep maken die ik hydraulisch van 1 maaier naar binnen kan zetten dat die 40 cm van de kant blijft met het gras voor langs de draad.
jehan
@Fendt926Driver toch niet van ons afgekeken of wel ..
Fendt926Driver
@jehan ha ha.
Nee gezien in een vicon folder.
Leek mij wel wat.
Dus goo maar wat fotos van jou creatie op tf.
Maar beter goed nagemaakt dan slecht zelf gemaakt.
Maaien jullie ook altijd met de rechter maaier langs de draad?
jehan
@Fendt926Driver ja ik wel ..als ik er aan denk zal ik fotos maken ..moet er ook nog steeds een maken van de hark die bij de kraan zit
+1
Fendt926Driver
@marc102 dit is het tripple project

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Lely Maaier ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!