Foto van een Mengele Garant, 1255 ervoor. Bij een collega waar ik vastrij.. Geplaatst door MRVNDT op 11-05-2019 om 06:17:50, met 17 reacties.

Mengele Garant 435

Foto van een Mengele Garant, 1255 ervoor. Bij een collega waar ik vastrij.

Reacties

mf 6150
Zo 1 hebben wij ook gehad, maar dan zonder walsen. Leuke combi
newholland-
Super systeem geen verdeler nodig👍👍👌👌😇
MRVNDT
@newholland- heb wel n verdeelder voor gras op die kant zetten maar ligt nou mooi vlak up bult zo 😄
mf 6150
@newholland-
Onze rotobull 4000 heeft ook walsen, ideaal voor stal voeren maar met kuilen waardeloos. Duurt veel te lang, en je moet veel lengte hebben op de kuil. Icm de loonwerker die wel door kan rijden schiet dat niet op
+2
MRVNDT
@mf 6150 ja maar zon wagen moet ok meer lengte hebben dan zon 25-30m kuil. Dunne lagen zijn het beste.
mf 6150
@MRVNDT
Wij hebben kuilen van 50 meter lang, maar we rijden achteruit de kuil op. Wanneer je dan vol bent rijden we niet helemaal naar achter en dan heb je probelem. Neem natuurlijk niet weg dat ik het zelf wel geweldig vindt icm een kuilverdeler. Als we zelf kuilen doen we het wel met een verdeler verdelen namelijk.
+2
newholland-
@MRVNDT ben het met je eens dunne lagen geven het beste resultaat (beter vast te rijden) en in de winter minder problemen met broei en schimmel .mag dan wel langzamer gaan maar het uiteindelijke resulaat is belangrijk vind ik .dat de loonwerkers massaal over zijn gestapt op die enorme wagens zonder walsen heeft ons doen besluiten alles in balen te doen.
+1
MRVNDT
@newholland- Ja. Het is beter om twee drie uur langer te rijden dan twee uur Schimmel in de winter te plukken.
mf 6150
@newholland-
Waar rijd jullie loonwerker dan mee vast?
newholland-
@mf 6150 john deere 6910
mf 6150
@newholland-
Das ook klein zat, hier een werklust wg18e met verdeler en grasvork
+1
newholland-
@mf 6150 vond dat nooit zo,n probleem omdat wij toch geen sleufsilo hadden .anders viel hij helemaal uit elkaar😬😬
mf 6150
@newholland-
Is ook weer zo ja
MRVNDT
@mf 6150 ik wals altijd met n 6510 upgevoerd up 10 ton. en ik ben al een van de zwaardere. de meeste hebben nog steeds een 80 ps-tractor met dubbele achterbanden en weinig gewicht. het hangt van veel factoren af ​​... geleverde hoeveelheid per uur en lengte van de silo en hoe kort deze wordt gesneden. in het verleden hadden we een dx 4,50 zonder verdeler en weinig gewicht. maar om een ​​23 kubieke rapper , veel velden op
afstand, was er nooit schimmel. maar als een kolom met hakselar komt , hoef je niet zulke grappen te maken.
mf 6150
@MRVNDT
Heb je zeker gelijk in, maar gezien de meeste omstandigheden hier in nl heb je toch wel een zware aanrijd trekker nodig(of met een silowals) of een shovel.
+2
MRVNDT
@mf 6150 hier in de buurt het geen boer n wiellader of shovel of zoiets. Altijd trekkers. Verdelen nar de kanten hen is goed maar n halven wagen in de lengte verdelen en duiven dat werkt niet. Dus zo 95% van boeren hebben walsen. Loonwerkers 100%. As jij hier zonder walsen komt, de klant stuurt je terug naar huis.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Mengele Garant 435 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!