Foto van een 2x John Deere 6250R en 2 x schuitemaker rapide 3000. Geplaatst door cb6520 op 13-05-2019 om 20:38:17, met 35 reacties.

John Deere 6250R

Foto van een 2x John Deere 6250R en 2 x schuitemaker rapide 3000

Reacties

rommert14
Allemaal dit jaar aangekocht? Kan helpen zo.
cb6520
@rommert14 ja klopt
Fendt926Driver
Poe mooi werk.
Moet je ook een beste hakselaar hebben om dit bij te houden.
Hoe kuilen jullie meestal in?
Nat of droog?
Is er een ideaal ds percentage bij jullie of protocol met kuilen dat er 24 uur na maaien begonnen wordt met rapen??
cb6520
@Fendt926Driver beetje inschatten, denk dat het nu wat rond de 40% zit. Met loonwerker was het vaak te droog. Daarom nu ook meer zelf doen
rommert14
@cb6520 is loonwerk daar slecht voor elkaar?
cb6520
@rommert14 dat niet maar als je zelf doet kun je op kortere termijn beter inplannen.
mdoornekamp
@cb6520 mooie trekkers voor dit werk. 300 pk met boost voor laden en transport. Jullie hebben ook fendt toch
+1
cb6520
@mdoornekamp gaat heel mooi voor de wagens maar ze hebben t wel zwaar. Veel meer pk er voor zou ik niet doen voor behoud van de wagen
mdoornekamp
@cb6520 ok. 300 pk moet voldoende zijn. Normaal krijg je de wagens wel door de slip koppeling met zulke trekkers
Fendt926Driver
@cb6520 mooi systeem.
Alles zelf doen is niet ideaal maar alles laten doen ook niet.
Mooi dat jullie het toch wel proberen.
Velen weten zeker dat het niet uit kan maar hebben het zelf nooit geprobeerd.
+1
rommert14
@Fendt926Driver 'even' proberen, hier staat voor twee ton als het niet meer is...
Fendt926Driver
@rommert14 hoeveel kost een nieuwe melkstal voordat je er een koe mee gemolken hebt?
en als die niet bevalt moet je er mee verder.
dit wat misschien 2 ton kost brengt na 3 jaar ruim 150 000 weer op
rommert14
@Fendt926Driver die hele vergelijking slaat ook weer nergens op, dan probeer je toch bij iemand anders of de melkstal bevalt, zomaar even twee combies van iemand lenen krijg ik hier niet voorelkaar
Deutz 8006spezial
@rommert14 worden ook *even* een paar koeien meer gemolken. En *even* een paar ha meer bewerkt, dus wat is het punt?
rommert14
@Deutz 8006spezial omdat dat voer oplevert.
MulderDeutz1
@rommert14 Als het nieuw is staat er alleen al voor meer als 3 ton aan trekkers...
mdoornekamp
@rommert14 per combinatie
+1
rommert14
Maar daarom snap ik de investering wel, 450 ha gras per snee Inkuilen komt ook een ontiegelijke rekening achterweg.
+3
Noorderling
@rommert14
En nu niet?
Diesel en manuren is vaak al de helft van de loonwerkrekening.
Vaak is de beste investering het zorgen dat de loonwerker snel kan werken. Extra trekker op de bult, bredere hark zodat je de capaciteit altijd benut, extra wagen bij de hakselaar zodat de duurste machine niet stil staat, 12 meterse dammen voorlangs zodat je die in 1x weg kunt werken.
rommert14
@Noorderling Inderdaad, maar nu heeft hij maar de helft van de kosten die hij anders zou hebben, diesel en manuren hoeft niet in een keer betaald te worden, dat bedoelde ik eigenlijk. De loonwerker rekening moet wel in een keer betaald worden.
Noorderling
Quote Reactie van @rommert14:
de kosten die hij anders zou hebben, diesel en manuren hoeft niet in een keer betaald te worden, dat bedoelde ik eigenlijk. De loo

Loonwerker betaal je na 14 dagen, en jij gaat op 1 mei maaien zodat je je personeel pas op de 28e hoeft te betalen of stelt het nog een paar maand uit? Dan droogt je vijver met personeel ook wel op. Na een rondje inkuilen is een dergelijk bedrijf zijn tank ook leeg, als je de vorige niet hebt betaald komt de nieuwe vracht diesel ook niet.

Als er morgen een rotor stuk loopt, ben je ook 15.000euro verder aan werk. Of je verzekert hem, kost ook nog wel wat. Afschrijving, rente en onderhoud tikt ook nog wel aan. Reken je niet snel te rijk. Staat hier op de foto nieuw in aanschaf ook gauw 5ton. Als je moeilijk loopt te doen over een paar manuren heb je dat geld ook niet liggen of met de lease loop je vroeg of laat vast.
cb6520
@Noorderling wagens zijn tweede hands en voor een prijs gekocht die maar net hoger was als die van de rapide 135 die wij thuis hebben
rommert14
@Noorderling ik reken mezelf ook niet rijk, ik bedoel alleen maar dat hij op deze manier niet zo'n dikke rekening krijgt als dat hij het door de loonwerker laat doen, aan het eind zal het misschien wel op hetzelfde uitkomen.
Fendt926Driver
Quote Reactie van @Noorderling:
Als er morgen een rotor stuk loopt, ben je ook 15.000euro verder aan werk

Zo dacht jij ook met jou verzwaarde vastrij trekker.
Als de hef afbreekt ben ik 10 000 euro verder
Als een steekas knapt door het vele gewicht red ik dat met 12000 euro niet?
Als mijn trekker doormidden gaat door de verzwaring moet ik een nieuwe kopen??

Als als als.
Als de hemel valt zijn alle bonenstokken kapot zeggen ze hier altijd
rommert14
@Fendt926Driver inderdaad, machines zijn altijd een gok, wij hebben al zoveel brokken gehad OOK aan de voertrein, moet je dan ook maar laten voeren?
Noorderling
@rommert14
Die machines staan bij de meeste boeren 20uur per dag stil, die heb je zo geregeld bij een collega, 2uur voeren en ben je weer bij.

Maar wat als jouw machine stuk gaat, die 10 dagen per jaar nodig bent, gras ligt al gemaaid en draait kapot. Dan is er iets meer paniek in de tent en vind je geen machine die het probleem in een uurtje op lost. Heb je kosten van eigen machines, rekening van de loonwerker en mechanisatiebedrijf. Dat tikt al gauw aan.
rommert14
@Noorderling ja bij een melkveebedrijf met 100 koeien ja, wij voeren 3,5 uur per dag, dezelfde 45 kuub wagen is er niet dus met een oud versleten 20 kuubs voeren die je na 1,5 uur thuis hebt ivb met lange afstanden. Situatie is hier net wat anders.
+6
Fendt926Driver
@Noorderling heb je al eens uitgerekend wat jou vrouw kost per jaar?

Voor die paar uur in de week dat je haar echt nodig bent kun je er ook goedkoper een huren.

Sommige dingen wil je gewoon zelf hebben ongeacht wat het kost (of opleverd) per jaar
930triplemaaier
@Noorderling loonwerkers zitten ook in meer of mindere mate niet meer op deze grote lappen te wachten. Vaak moeten ze met zo'n klant al speciaal voor die klant investeren in matriaal omdat het werk bij de bestaande klanten ook gewoon door gaat en dan moet je nog maar afwachten of je hem volgend jaar weer hebt als klant. En als die boer dan het jaar erop over stapt zit je als loonwerker weer met een overschot aan machines. Er zijn wel loonwerkers die daarom liever 5 kleinere klanten dan 1 grote
rommert14
@930triplemaaierdat kan ik me wel voorstellen, onze loonwerker zei destijds dat hij alleen al voor onze boerderij drie mensen extra aangenomen had.
Noorderling
@930triplemaaier
Heeft zn voor en nadelen. Zit ook zo weer 2-4 dagen onder de pannen, weinig niet factureerbare uren tussen klanten door. Niet telkens boeren die elk uur bellen waar je blijft of een uur te vroeg staat.
Een klant waar je 1 of 2 hele dagen zit met een sleepslangset of hakselploeg plant wel lekker makkelijk. Vaak lenen de bedrijven er ook wel voor om met 2ploegen 24uur te draaien.
Als kleine loonwerker is het niet te behappen, als je al 2 of 3 setjes hebt lopen is het procentueel al niet zon enorme stap meer.
930triplemaaier
@Noorderling zelfs als je 2 of 3 ladewagens hebt valt het nog tegen en heb je kans dat kleine klanten gaan lopen.
+1
arjanvw
@rommert14 ik snap jou wel. Deze machines is één keer aanschaffen op bet moment dat je ze kunt betalen. Dan krijg je de grote rekening van de loonwerker niet meer. En dergelijke machines gaan ook niet zomaar kapot. Ook moet je het in perspectief zien, hier staat misschien voor 5ton maar er worden misschien ook wel 1000 koeien gemolken... gaat erom wat het per liter melk kost en opbrengst.
rommert14
@arjanvw inderdaad

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 6250R ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!