512 mag weer even door het veld om de bietjes vrij te houden van insecten en onkruid.. Foto is geplaatst door arjanvw op 13-05-2019 om 20:41:33, met 7 reacties.

Fendt 512 C

arjanvw
512 mag weer even door het veld om de bietjes vrij te houden van insecten en onkruid.

Reacties

MaxxuM4ever
Kun je ze vrij houden? Zie overal op internet berichten van pittig aangetaste percelen.
arjanvw
@MaxxuM4ever Het lukt nog steeds... We hebben er nu twee keer voor gespoten helaas. Klopt idd, hier in de buurt ook veel schade. Zijn verschillende percelen in het begin al over gezaaid.
+1
newholland-
Nog even en dat mag ook niet meer☹️
+1
MaxxuM4ever
@newholland- Dan wordt het einde bietenteelt denk ik en dus ook einde suikerindustrie in Nederland. Cosun wordt dan een lege holding die alleen nog rendement uit aandelen uitkeert aan haar leden. Het bietensaldo holt al achteruit en daar is de Nederlandse grond te duur voor denk ik. In het gebied waar wij boeren in de Wieringermeer zijn zat andere gewassen te telen die meer opbrengen dan een inmiddels marginale risicovolle bietenteelt. Een beetje in oktober november je land kapot rijden voor een tarwe saldo zal menig boer voor passen.
newholland-
@MaxxuM4ever heb van de akkerbouw niet veel verstand wij doen veehouderij ,maar volg wel het gezeur over bestrijdings middelen b.v. Ook in de bollenteelt. gemeentes mogen ook geen glysofaat meer gebruiken rattengif ook zo iets zonder licensie niet te koop meer maar dat betekent dat er steeds meer ratten komen.de gemeente bestrijd nu onkruid met kokend water🤷🏼‍♂️ Moet niet gekker worden😬
+1
MaxxuM4ever
@newholland- hier vanmorgen met een brander, vorig jaar een oudere man per ongeluk zijn heg in de fik gebrand tijdens onkruid bestrijden, kost dat het barst en naar mijn menig meer milieu belasting dan met beleid en kennis van zaken een beetje glyfosaat gebruiken 2x per jaar.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fendt 512 C ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!