Greppels frezen... Overbodig of een noodzakelijk kwaad? Aan het eind van het seizoen weten we het.Ervoor staat een Fendt 516 voorzien van VF cultuurbanden.

Fendt 516

JJ
Greppels frezen... Overbodig of een noodzakelijk kwaad? Aan het eind van het seizoen weten we het.
Ervoor staat een Fendt 516 voorzien van VF cultuurbanden.

Reacties

+1
hermanjohndeere
Het lijkt nu overbodig maar op het werk zijn ze ook alke natte stukken mais langs geweest. Baad het niet dan schaad het niet.
+1
noordhof
Zit daar achter het freeswiel een koker die de gleuf openhoud of wat is de bedoeling ervan ? Heb je een foto van deze volledig bovengronds ? Gr
JJ
@noordhof Hierbij een foto ervan. Is inderdaad een soort voet welke zorgt voor constante diepte en voor een iets hardere zool zodat deze beter open blijft.

(klik om te vergroten)

+1
nielsve
Gisteren ook een rondje gemaakt, maar voort de moment is het niet nodig, en mag het dringend eens een fikse regenbui doen.
JJ
@nielsve We hebben wel al een paar keer een kleine bui gehad. Maar zijn ook begonnen om de beregeningsmachine's klaar te maken.
nielsve
@JJ de eerste heeft hier al gedraaid, ik vrees dat de andere snel gaan volgen.
+1
JJ
@nielsve Wij hadden enkele weken geleden de eerste ook al gebruikt. Maar bedoel meer het op orde brengen van de machines.
+1
Nickvg
Hoe bevallen die banden?
+1
JJ
@Nickvg Zijn nog even zoekende naar de passende bandenspanning. Nog iets te vroeg om een conclusie te trekken, maar de eerste indruk is dat het rustiger over de weg loopt.
+1
Nickvg
@JJ dat is ook wat we hoorden. wij zijn van plan het onder de spuittrekker te doen als de banden af zijn aangezien we daar ook veel mee op de weg zitten.
JJ
@Nickvg Zie het zelf ook wel echt zitten. Helaas is de passende maat voor de Condor nog niet te krijgen. Deze slijten ook vrij vlug...
valmet6400power
En dan hup alle gewasbeschermingsmiddelen en/of nutriënten spoelen zo de sloot in met een heftige regenbui en dan gek vinden dat ze zoveel terugvinden in het oppervlakte water.
+1
nielsve
@valmet6400power doordat wij ook in heuvellandschap poten hebben wij een erosiedrempel maker op de pootmachine.
Ook thuis waar het relatief vlak is leggen we gewoon drempeltjes tussen de rijen waardoor er al minder snel overtollig water naar de laagtes loopt.
Ook begin ik de meeste sleuven niet in de grachtkant te frezen, maar er een stukje voor, zodat wanneer het echt nodig is je nog even met de schop het laatste stukje moet openmaken.
Dan zal het echt wel meevallen van afspoeling van nutriënten en gewasbeschermings middelen.
Trouwens voor de moment houden wij het regenwater liefst op het veld. Kunnen hier nog heel wat mm regen gebruiken.
+1
JJ
@valmet6400power begrijp wat je zegt. Dit is zeker een gevaar waar we alert mee om dienen te gaan.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fendt 516 en hebben de trefwoorden poseren en Greppels frezen geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!