Foto van een Meili DM 30  ,  motor MWM akd10d  bak  ZF A205   , 1961 hiert nog in mijn eigendom  waar nog 85% a 90% van de originele lak er nog op zat   , helaas  excisteert deze traktor niet meer in deze vorm , de nieuwe eigenaar waaraan ik m verkocht heb heeft t gepresteerd alle lak er af te schuren en m in in lichtgroen met beige velgen over te spuiten  ( Krone kleuren ) .

Meili DM 36

Foto van een Meili DM 30 , motor MWM akd10d bak ZF A205 , 1961 hiert nog in mijn eigendom waar nog 85% a 90% van de originele lak er nog op zat , helaas excisteert deze traktor niet meer in deze vorm , de nieuwe eigenaar waaraan ik m verkocht heb heeft t gepresteerd alle lak er af te schuren en m in in lichtgroen met beige velgen over te spuiten ( Krone kleuren ) .

Reacties

+3
stijn-de-bock
Jammer verhaal, mooie foto.
+4
bas101
Achterzijde

(klik om te vergroten)

+1
Kramer U800
Zonde zeg, ik had hem juist zo in de originele kleur gelaten.

Mijn vader had vroeger een Lanz Bulldog verkocht aan een man, die Lanz was ook helemaal in originele staat en lak, en de koper zei dat hij hem helemaal strak ging plamuren en spuiten, zonde achteraf maar ja hij gaf wel het geld. Dan heb je een beetje een dubbel gevoel.
+1
bas101
@Kramer U800 tot in de nuller jaren van deze eeuw werd dat nog gedaan , totdat op een gegeven moment t overgrote deel al eens onder handen genomen was en nog maar een klein deel van de bestaande tractoren echt origineel was en tja waar weinig van is ....
+2
Kramer U800
@bas101 .... word een hoop waard!

Vind een Lanz persoonlijk ook mooier in patina staat eerlijk gezegd dan in showroomconditie. Je moet het leed en de geschiedenis die zo'n machine heeft meegemaakt er in af kunnen lezen!
Fendt926Driver
Quote Reactie van @Kramer U800:
Je moet het leed en de geschiedenis die zo'n machine heeft meegemaakt er in af kunnen lezen

En daarom wordt jou kramer weer in showroom staat opgeknapt?
+1
Kramer U800
@Fendt926Driver Haha die voelde ik al aankomen 😂

Dat is een heel ander verhaal, die was zowel technisch als optisch heel ver achteruit gegaan. Alles hing erbij, van het plaatwerk tot de versnellingsbak die nog met 2 van de 4 steunen vast zat. De motor was economisch gezien ook totaal loss, meters waren kapot, dieseltank lek, verlicht kapot en zo kan ik wel een paar A4'tjes vol schrijven 😅😅 Het was dus niet meer veilig om ermee de weg op te gaan. Als een Lanz Bulldog verroest is, is het meestal niet erg omdat het allemaal gietijzer is wat vet is van de olie en nooit door kan rotten, behalve het kleine beetje plaatwerk wat erop zit.
+3
Fendt926Driver
@Kramer U800 begrijp me niet verkeerd. Ik geniet van goed gebruikte machines maar ook van volledig gerestaureerde.
Dus in mijn ogen doe je het altijd goeg.
En als ze te ver hee zijn moet je ook wat dus groot gelijk dat je het zeer grondig op pakt.
Maar je zei het zo mooi......
Kramer U800
@Fendt926Driver Dan zijn wij het met elkaar eens 😀
+2
erik9831
@bas101 veel van die restauratie in het verleden zijn helaas dan ook nog eens zeer slecht gedaan geweest. Om er eentje te noemen, verfborstel in plaats van mooi te laten spuiten, wat de eerste jaren nog er mee door kan. Na 5 jaar doen ze hem dan weg, omdat hij dan eigenlijk opnieuw gespoten moet worden en proberen ze hem nog voor een grote zak duiten te verkopen.
+3
stijn-de-bock
@erik9831 ik heb zondag meerdere keren moeten horen dat ik mijn 955 zou moeten spuiten,Belgen en dan vooral de ouderen willen het niet begrijpen wat er mooi is aan een originele tractor.
+1
erik9831
@stijn-de-bock als het echt met liefde en kwalitatief goed gedaan word sta ik er achter. Er zijn er hier een paar waar ik wel benieuwd naar ben op tf om het eindresultaat te zien. Hangt er ook vanaf hoe ver hij is, zoals @Kramer U800 reeds vermelde. Als de 955 helemaal oranje zou zijn, afbladerd, en compleet dof is... Ok dan kan je het doen, maar dan helemaal en niet alleen het plaatwerk en bijvoorbeeld de motor niet, raamrubbers niet vervangen... Dan doe je het spuitwerk ook geen eer aan bijvoorbeeld.
stijn-de-bock
@erik9831 volledig mee eens, mijn 845 is ook volledig herspoten,de lak was te slecht om nog mooi te kunnen noemen, de 6806 was ook nodig en was al gedeeltelijk bijgewerkt. Maar de 955 is in mijn ogen perfect zoals hij is,is persoonlijk mijn favoriete trekker, en een tractor van 40 jaar oud in originele toestand is nu eenmaal niet hetzelfde als een nieuwe of compleet gerestaureerde.maar soms worden er trekkers opgeknapt die in een veel te mooie staat nog zijn en dat vind ik enorm jammer.
bas101
@erik9831 ja precies daarom heb ik ook ``onder handen genomen `` geschreven daar waar ik eerst gerestaureerd wilde schrijven , onder `` onder handen `` nemen kun je zon beetje alles verstaan of ik had ´´ gerestaureerd´´ tussen aanhalingstekens moeten schrijven , ik heb traktoren gezien waar t contactslot t stuur en zelfs de meters in het armaturenbord gewoon meegespoten werden .

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Meili DM 36 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!