Foto van een MB Trac 1100, maisland beregenen, 1100 motortoeren, 1000 toeren op pto. 6bar op haspel. Heerlijk die jaren zeventig techniek

MB Trac 1100

sybren
Foto van een MB Trac 1100, maisland beregenen, 1100 motortoeren, 1000 toeren op pto. 6bar op haspel. Heerlijk die jaren zeventig techniek

Reacties

+1
Sojaboontje
👌
MaxxuM4ever
Heb je dan wel genoeg koeling? Je vraagt een aardig vermogen ten opzichte van het toerental. Zit bij 1100tpm je meest efficiënte punt van de motorkarakteriatiek? Wij deden dat ook wel maar toch van terug gekomen.
Die emergo’s lijken wel onverwoestbaar, ik zie ze hier ook nog veel draaien.
@MaxxuM4ever wat is je dikte cm van de haspelslang? Hier slang van 12cm dik en 9 bar druk er op. Ik kreeg 130 pk op 1000 toeren aftakas tam, en slecht gekoeld. Nu met 80 pk op 540 gaat het wel mooi
casejxu
@Deutz 8006spezial hier met 125/560meter haspel op 9/10 bar 155 pk op 1300 toeren. Gaat super. Vervang de pomp ook eens na een jaar of 10. Scheelde hier 30% brandstof. Kreeg exact zelfde type pomp maar dan zonder slijtage
+1
MaxxuM4ever
@Deutz 8006spezial een 90 slang van 250 meter op 10bar, er hangt een kanon aan. Boom zou mooier zijn, die hebben minder druk nodig
JD3010
@MaxxuM4ever Ik heb nog een boom staan voor je, een Faber van 72m. 😉
MaxxuM4ever
@JD3010 heb je een foto? Met een boom kun je mooi vierkant beregenen. Wij hebben nog niet zo’n modern kanon met gun corner en sproeier op de haspel die het stukje doet waar het kanon niet bij kan als hij helemaal is ingetrokken.
Bij vroegere bollenbaas heeft een ocmis met golden rain boom, beregend prachtig.
JD3010
@MaxxuM4ever Nee ik heb er geen foto's van. Je kan er inderdaad mooi vierkant mee beregenen. Het opbouwen kost een hoop tijd, dus daarom gebruik ik deze niet meer.
Gelijk aan deze:
traktorpool.nl/details/Beregeningsapparatuur/…
MaxxuM4ever
@JD3010 dank je. Ik ken wel de boom van een ocmis, die is redelijk compact en op en afbouwen gaat ook redelijk makkelijk, dit is wel een pittig bouwwerk zo op het eerste gezicht. Maar 72meter is ook een pittige overspanning.
Beregen je nu met een kanon?
JD3010
@MaxxuM4ever Ja, met het kanon kan ik ook makkelijk door de spuit sporen heen. Die boom staat op 3m spoorbreedte, maar de kans is groot dat die een keer gesloopt wordt als ik tijd heb.
MaxxuM4ever
@JD3010 merk je verschil tussen beregenen met een boom en een kanon? Qua effect en structuur van de grond?
JD3010
@MaxxuM4ever Met het kanon heb ik veel meer druk nodig voor een mooie, fijne verdeling. Soms heb ik er een grotere sproeier inzitten om de grond wat compacter te krijgen.
De boom heb ik al heel lang niet meer gebruikt. Hier zitten kleine gaatjes in de buis voor de verdeling, maar dan komt er in een korte tijd veel water op de grond. Daarmee kan de grond ook dicht slaan als er weinig wind is, het water komt dan op strookjes.
geerts 88
6 bar op haspel is niks te veel.
Hier is het advies minimaal 8 bar ter verkomen dat de slang plat word bij oprollen
sybren
Ik denk dat mijn drukmeter te weinig bar aangeeft. Een collega die ook met emergo sproeit spuit op 10bar. Trekker kan het gemakkelijk aan, is een oude om352 zonder turbo, die blijft wel koel.
Slang is 350 meter lang en de binnendiameter is 75mm. Bij elke "trek" komt er een dertig mm water op. Kanon zelf spuit een vijftig meter breed.
JD3010
@sybren Wat voor sproeier heb je er dan in? 50m breed is niet ver, of bedoel je 50m ver.
sybren
@JD3010 geen idee, is een behoorlijk gat
sybren
Doet acht uur over een trek, heb er twee jaar geleden een nieuwe waaier in de pomp gezet, dat scheelt ook enorm!
Uni-Trac
Prachtig!!

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de MB Trac 1100 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!