Diamant roten Schlüter!Tegenwoordig het is zo gebruikelijk als wat dat je ook trekkers kan krijgen in de kleur die je wilt. Vroeger lag dat toch weer even anders. Valmet zette in de jaren '90 de tren

Schlüter Compact 1350 TV 6

Schluterfan
Diamant roten Schlüter!

Tegenwoordig het is zo gebruikelijk als wat dat je ook trekkers kan krijgen in de kleur die je wilt. Vroeger lag dat toch weer even anders. Valmet zette in de jaren '90 de trend om de klanten te laten kiezen uit verschillende kleuren.

Bij Schlüter lag dat even anders. Daar hadden de kleuren hun eigen betekenis. Geel, groen, donker grijs metallic, High Speed grijs. Rood/grijs/beige werd aanvang de jaren 80 de standaardkleur bij Schlüter, waar in de jaren 70 hier nog voor meer betaald moest worden. Geel werd zowat de standaardkleur voor de trekkers die bestemd waren voor de Rheinbraun, de donkergrijs metallic was een kleur van BMW dat Schlüter gebruikte in 1984 om 2 prototypes voor te stellen (Super 2200TVL en Compact 750V4). In 86 kwam de High Speed grijze ten tonele.

En dan hebben we Bordeaux metallic rood... In de prijslijst omschrijft Schlüter deze kleur als Diamant rood, die in de boeken stond voor zo'n 900 euro extra (Januari '92). Bij de kleurenwaaier stond ook High Speed grijs (Diamant Grijs), maar ook Diamant groen? Nooit eerder gezien...

Over het ontstaan van het Diamant rood in het assortiment hangt ook een verhaaltje vast, hoe kan het ook anders!
Schlüter stond ergens midden de jaren 80 op een grote landbouwbeurs met de Compact 750V4, een High Speed en de Super 2200TVL. Normaal zou er ook een rode Schlüter staan. Alleen vond Anton Schlüter dat niet om aan te zien, tussen de andere metallic Schlüters, en kwam men erop om een Rood metallic Schlüter op de stand te zetten. Zomaar even snel een nieuwe trekker bouwen met deze kleurstelling was even te kort door de bocht, dus werd er een trekker genomen die al in de eindcontrole stond. Anton verkoos een Super Trac 1800TVL om het diversieteit aan modellen op de stand te vergroten. Een paar dagen voor de beurs werden nog snel de beplating van de Super Trac gespoten in het diamant rood. Kennelijk moest de trekker snel op transport, waardoor een van de monteurs er zelfs in geslaagd de stickers niet mooi in lijn op de motorkap te kleven... De trekker bestaat nog steeds en bevind zich in een privé verzameling.

Op de foto een ander mooi voorbeeld van een Diamant rode Schlüter. Ondanks Compact 1350TV6 op de motorkap, hebben we hier te maken met een Compact 1250TV6.

Foto gemaakt in Voglried, op de Schlüter Grunlandtage, 26.05.2019

Reacties

+2
valmet6400power
Eigenlijk vanaf 1988 werd die optie al aangeboden op de 505-905 tractoren.
Evengoed weer een schitterend verhaal van een mooie trekker!
+1
Schluterfan
@valmet6400power

Oh ik wist zelfs niet dat je de 05 serie ook in andere kleuren kon krijgen! Leuk om te weten!
+5
Rozema
Erg interessante informatie erbij, wordt gewaardeerd 👍
+4
a3vandiejen
Prachtig...
+3
Kramer U800
Kijk, aan deze informatie heb ik wat! 👍 Leuk en leerzaam, goed verteld.
+4
Zeldzaam is hij zeker 😂 en mooi !!!
+8
olro 61
Mooie foto en informatie! Dat hier 35 jaar later nog over gesproken en geschreven zou gaan worden via internet (bestond toen nog niet) hadden we toen nog niet kunnen vermoeden...
+3
Rozema
@olro 61
Mooi dat we die liefhebberij kunnen delen op TractorFan, hulde aan @Tinus 👍
+2
olro 61
@Rozema Helemaal mee eens, dat mag ook wel eens gezegd worden, ik kijk toch vrijwel iedere avond op tractorfan, en geniet van de mooie foto's en verhalen.
+3
Uni-Trac
Mooie Schlüter!

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Schlüter Compact 1350 TV 6 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!