Foto van een Same Drago vandaag op de trekker in Hoogeloon.. Foto is geplaatst door stijn-de-bock op 30-05-2019 om 22:21:21, met 16 reacties.

Same Drago

stijn-de-bock
Foto van een Same Drago vandaag op de trekker in Hoogeloon.

Reacties

+2
wim-same
@a3vandiejen Dit ga jij je Drago toch niet aan doen hé.
+4
stijn-de-bock
@wim-same ik hoop ook van niet.
+2
kramer
@wim-same Maar een Drago kan het wel, kijk maar bij de 4.5 ton.
indoorettenleur.nl/2018/Uitslagen.pdf/
+2
stijn-de-bock
@kramer klopt wat je zegt maar een juweeltje zoals de trekker van Adrie zou er niet beter van worden.
DANOONTJE POWERR
@kramer Dat komt omdat ik daar niet meer mee mag doen. 😜
+2
a3vandiejen
Nee, gewoon wat rond toeren en misschien een keer een kiepertje er achter.
+2
langeslagdiesel
@a3vandiejen ben het niet helemaal met je eens. Same motoren zijn werkpaarden. Die die kunnen niet zo gek lang tegen pruttelwerk. Gaan ze olie van zuipen en lekken. Laat hem af en toe maar eens een dag werken. ( VB mixen op 1000 pto.) vind ie lekker.
a3vandiejen
@langeslagdiesel Een neefje zei het pas ook al tegen me, even voor de mixer.... wie weet.....
+1
wim-same
@langeslagdiesel Dat klopt wel wat je zegt. Had ik zelfs met mijn Same Rubin nog. Bij licht werk, oftewel als een personeelslid er constant mee naar huis rijd, gebruikte hij flink wat olie. Ik schrok er van. Toen het pers seizoen weer begon, was het olie gebruik totaal over. Luchtgekoelde motoren hebben dat nog erger. bij licht werk komen ze niet op bedrijfs temperatuur. Oudere lucht gekoelde Deutz motoren hadden dat ook. Die moesten ook werken.
Piet1960
@langeslagdiesel Een dagje voor de rotoreg, wordt ie ook wel wakker van. Leg je elke trekker wel stil mee als 't moet.
wim-same
@Piet1960 nou.....Dan moet je toch wel; een heeeele brede rotorkop eg hebben hoor.
Piet1960
@wim-same Iets dieper zetten en egalisatieplaat laag zetten als de omstandigheden er om vragen, dan heb je de pk's wel nodig hoor met een 3 m.
wim-same
@Piet1960 Ik heb een 3 meter gehad, en ook op zware kleigrond zo diep mogelijk. maar fluitje van een cent met 80 pk. O.K. ik mag niet liegen, hij was 83 pk. maar voor een mooi resultaat moet je wel langzaam rijden natuurlijk.
Piet1960
@wim-same Ja precies, en je moet met de snelheid wel eens experimenteren voor 't beste resultaat en dan is de belasting wisselend. Grond moet ook niet altijd zo fijn mogelijk liggen.
wim-same
@Piet1960 Voor een mooi zaaibed op zware klei vind ik dar het zo fijn mogelijk moet liggen, maar een zaaibed hoeft niet diep te zijn.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Same Drago ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!