Foto van een Krone Optimat. 29 mei bezoek gebracht aan de Krone fabriek in DLD. ( Spelle ) en ze hebben er ook een museum bij.

Krone Optimat

oldtimergek
Foto van een Krone Optimat. 29 mei bezoek gebracht aan de Krone fabriek in DLD. ( Spelle ) en ze hebben er ook een museum bij.

Reacties

Gavrie Willemsen
Omslachtig laden 😮
wim-same
@Gavrie Willemsen in het begin van de mechanisatie. Er was toen nog niets.
+3
oldtimergek
@Gavrie Willemsen ging toch al sneller als met het vorkie denk ik.
+1
wim-same
@oldtimergek in ieder geval werd je er wel minder moe van, en de ontwikkeling was alweer gedaan voor de volgende stap.
inspecteurfendt
Wel een heel slim systeem.
+2
inspecteurfendt
Vroeger stond er een kraantje op de mestwagen, nu komt de loonwerker toe met een bandenkraan aan de mestwagen. Zo zie je maar dat de tijd niet stilstaat maar het concept om de wagen door 1 persoon te laden en uit te rijden is nog steeds actueel.
+1
mike_v
Gelukkig waren toen de wagens niet zo groot @inspecteurfendt. 🙈
+1
inspecteurfendt
@mike_v haha je zou wel een tijdje bezig zijn
+1
wim-same
@mike_v ha. ha, maar ik heb gelukkig nu nog wel een klein wagentje. een JF av 3. een 3 tons strooiertje. Lekker met een midi kraantje laden, niet overvol, en gewoon netjes strooien. Hobby hé.

(klik om te vergroten)

En geen bende in de mest.
mike_v
Hier hebben we ook wel eens met de hand geladen ipv. wagen afkoppelen en met de voorlader te laden @wim-same .. Dat ging, met 2 man, sneller dan met zo'n schepbakje van een halve m³ 🙈 Hebben/hadden volgens mij dezelfde als die wat op de foto staat.
wim-same
@mike_v Ging misschien wel sneller toen, maar machinaal kon je het wel langer vol houden. en let wel. dit was het begin van de mechanisatie.
Lucas Ensing
Schitterend.
+3
olro 61
Prachtig om te zien. Strautman heeft indertijd ook zoiets gehad, zou wel mooi zijn als dat mestladen op die manier eens op een evenement gedemonstreerd zou worden.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Krone Optimat ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!