Foto van een Krone Optimat uitgevoerd als allereerste ladewagen uit 1963.  29 mei bezoek gebracht aan de Krone fabriek in DLD. ( Spelle ) en ze hebben er ook een museum bij.

Krone Optimat

16.947 foto's van @oldtimergek

oldtimergek
Foto van een Krone Optimat uitgevoerd als allereerste ladewagen uit 1963. 29 mei bezoek gebracht aan de Krone fabriek in DLD. ( Spelle ) en ze hebben er ook een museum bij.

Reacties

erik9831
Toevallig de achterkant ook op foto?
oldtimergek
@erik9831 ja die andere foto. Wel een apart systeem, hij laad eigenlijk omgekeerd. Vooruit rijden en achter vullen.
+1
erik9831
@oldtimergek ketting werkt inderdaad in beide richtingen. Inderdaad een vreemd systeem, wel leuk om te zien. Toen werd er nog iets 'gemaakt', terwijl het nu allemaal eenheidsworst is.
+1
arjanvw
@erik9831 Dat hoort bij de ontwikkeling... Je hoeft het wiel geen twee keer uit te vinden..
+1
erik9831
@arjanvw Het zeer grote verschil met toen, toen waren er 100de bedrijven die allemaal zelf iets maakten, terwijl het nu nog steeds 100 bedrijven zijn, in 1 groep, die 1 product maken. Bij auto's net hetzelfde tegenwoordig.

Dat heeft niks te maken meer met het wiel 2 keer uit te vinden. Dan draait het enkel maar om een product zo goedkoop mogelijk te ontwikkelen en zo veel mogelijk te verkopen onder hun eigen verschillende merken.

Je kan het ontwikkelingskosten noemen, maar dat is dan niet nodig, want het wiel hoef je geen 2 keer uit te vinden.
+2
ronald73
Kijk, zo hoefde je niet van de trekker af te stappen om te kijken of de wagen al vol zit 😄
+1
olro 61
Mooie foto's allemaal van die Krone machines, de naam Optimat doet mij vermoeden, dat deze opraapwagen ook om te bouwen is als meststrooier.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Krone Optimat ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!