Foto van een Claas Liner 1900 zijafleg van 8m.Dit zou hem gaan worden!Volgende week krijgen we een DEMO, we zijn benieuwd!Voor-, nadelen iemand?

Claas Liner 1750

3.606 foto's van @StijnTheDeereDriver

Foto van een Claas Liner 1900 zijafleg van 8m.
Dit zou hem gaan worden!
Volgende week krijgen we een DEMO, we zijn benieuwd!
Voor-, nadelen iemand?

Reacties

+1
Noorderling
Stuurcorrecties met een dergelijke hark zijn wel lastig. Als je de 2e wiers tegen de vorige aan wilt leggen, en je met de trekker naar het zwad toe wilt, zwaait je hark van achteren van het zwad af en wordt je wiers heel breed. Andersom gebeurt ook, druk je ineens 2 wiersen op elkaar ipv naast elkaar. Het principe van zijafleg is leuk, alleen er meer werken is nog wel een kunst, als de wiersen niet optimaal zijn is de capaciteitswinst door meer meters in wiers minimaal of zelfs negatief.

Verder zijn claas harken kwalitatief uitstekend, daar hoef je je niet druk om te maken. Rotoren gebeurt niets mee met normaal gebruik.
Fendt926Driver
Mijn ervaring met mijn treintjes hark is wel dat er meer proppen in de wiers zitten en je constant erop verdacht bent om in te grijpen en je niet sneller laadt dan 10 a 12 kmh.
Met de dubbele middenafleg die ook nog halve meterbreder harkt rij ik fluitend 15 kmh zonder enig probleem van proppen.
Ook met hakselen vindt ik 2 naar elkaar toe waardeloos. Net als @Noorderling zegt iemand die er 98% prima mee harken kan wel goed te doen. Maar een beginner op de hark is echt waardeloos.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Claas Liner 1750 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!