De fendt met balenklem en Johm Deere 6920 S met dieplader. Al het hooi van de eerste snede verkocht aan mijne baas dus zelf maar even weggebracht.

Tractors Diverse

eicher4048driver
De fendt met balenklem en Johm Deere 6920 S met dieplader. Al het hooi van de eerste snede verkocht aan mijne baas dus zelf maar even weggebracht.

Reacties

fendtjecis
Heb ge zelf nog beesten staan omdat ge pakken maakt?
+1
eicher4048driver
@fendtjecis Nee jammer genoeg niet. En uh ja wat moet ik anders doen bij de grond die we hebben? Zou wel eens maïs of bieten willen zetten maar dan klaagd os ma weer dat dat niet mooi is om op te kijken
fendtjecis
Sja, eens iets anders is nie slecht. Is het ook blijvend grasland?
eicher4048driver
@fendtjecis Ja geloof van wel maar tegenwoordig doet men in Vlaanderen daar niet moeilijk over. Zolang er een minimum totaal areaal grasland behouden blijft in Vlaanderen mag men gras omdoen. Weet het fijne er niet van maar mijn vader werkt als adviseur voor DLV dus die kent de wetgeving tot in de puntjes.
+1
fendtjecis
@eicher4048driver klopt helemaal wat jij zegt 👌 is hier ook het geval. Zolang het mag zetten we mais op het blijvend grasland.
eicher4048driver
@fendtjecis Zou mooi zijn, zo eens een jaar een andere teelt, dan kan ik mijn ploeg eens fatsoenlijk gebruiken en nadien weer nieuw gras zaaien. Anders ga ik denk in het najaar maar een keer met de doorzaaimachine erover voor wat verjonging en kale plekken na de zomer aan te pakken.
fendtjecis
@eicher4048driver dan zou ik eerder het hele veld omdoen en volledig nieuw gras zaaien, of beter nog eerst een keer mais in planten. Maar dan ben je natuurlijk wel weer een jaar verder
martin-van-beek
Werkt dat goed om zo balen te laden?
+1
eicher4048driver
@martin-van-beek Als je het 1 keer gewend lukt dat best! Nadeel is natuurlijk dat je niet alles langs 1 kant kunt laden omdat je niet ver kan rijken. Zo het pak in het midden zetten gaat nog net als ik het met de uiteinde van de klem vastneem.
Het is maar net om me te behelpen en voormalijk eigen gebruik, soms eenz awat laden voor een ander, maar het fijne is dat ik nu zelf mijn balen kan transporteren, relatief goedkoop tov voorlader of kniklader aan te schaffen.
YaMaGa
@eicher4048driver wat ik me dan afvraag hoe het met het zicht zit? Kun je alles wel voldoende zien om de boel wat deftig te laden?
+1
eicher4048driver
@YaMaGa Ja gaat goed, zijkanten van de klem zie ik in de spiegels en als ik omkijk kan ik ook perfect zien hoe ver ik er vanaf zit. Je moet wel wat gewenning krijg maar das met alles zo. Tis net die bovenste pakken is wat moeilijk, omdat je niet meer in de spiegel zie wat er achter je is

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Tractors Diverse ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!