De mest mooi vlot erover met een transporttank erbij.. Geplaatst door GerbertXL op 10-06-2019 om 13:32:37, met 12 reacties.

John Deere 6420

De mest mooi vlot erover met een transporttank erbij.

Reacties

+1
GerbertXL
Foto's en transport door @albert-fendt

(klik om te vergroten)

Jorrick 1455XL
Kant trekkertje zo te zien !!
johndeere6230
Bevalt de bemester nog een beetje? En voornamelijk op zand grond denk ik of niet?
GerbertXL
@johndeere6230 Dit is kleigrond en klei op veen. Maar ik zit voornamelijk op zand ja.
Bemester doet het goed maar ik verlang wel een beetje terug naar de eenvoud van de oude. Het schiet wel lekker op met 7 meter.
johndeere6230
@GerbertXL

Aahh okee, hoe werkt de bemester op de klei?

Ahzo, wat is hier ingewikkelder aan dan? De schijfjes? En verder?
GerbertXL
@johndeere6230 Gaat ook prima, als ie niet diep genoeg gaat moet je de wielen een tandje hoger zetten. Maar ik ben aardig snel tevreden, toen het er bovenop lag ging het ook prima. Dat is ook wennen, de oude was gewoon zakken en gaan, niet echt iets in te stellen. Bij deze kun je ook niet zo simpel zien of er een pijpje verstopt zit door de afsluiters, en bij dunne mest is het ook goed opletten wanneer de tank leeg is. Bij de oude beurde ik de injecteur effe op en dan zag je het wel.
johndeere6230
@GerbertXL

Ahzo, vrij lichte klei dan? Of is die nu niet bikkelhard?

Ahzoja, die oude had geen afsluiters dan? Vond het van het voorjaar thuis ook wel lastig te zien vaak, ook waar je was gebleven... was nu op basis van het steunwielspoor in het gras aan het gokken waar ik moest rijden 😅

Valt mij persoonlijk nog niks tegen hoe die van ons het doet met die extra set veren, alleen vroeg of laat zal er een keer wat anders moeten komen... zoiets als dit, een kaweco of duport lijkt mij wel wat dan, alleen die laatste 2 worden haast niet 2de hands in goede staat aangeboden, slootsmid daar in tegen wel voor een leuke prijs ook nog
+1
GerbertXL
@johndeere6230 Geen idee hoe zwaar de klei is, zo gauw het geen zand meer is valt het bij mij onder "vieze apenklei".
De oude was in de basis dezelfde bemester maar we hadden de schijven en afsluiters eraf gehaald en de elementen ingekort.
Ik hoorde pas dat de onderdelen prijzen bij kaweco niet meevallen dus dat zou ik eerst bekijken. Als je niks tegen een partij werk hebt dan kun je mijn oude wel kopen voor weinig...
Ik heb hetzelfde met het spoor van de steunwielen, dan zie je tenminste iets. Maar ik moet wel echt alles perceel voor perceel afwerken anders kan ik het niet meer met goed fatsoen terugvinden.
+1
Mooi plaatje
Hebben jullie die tank al lang? heb hem toen bij schipper in de wei zien staan
+1
GerbertXL
@johndeere6910forever Een boer hier vlakbij heeft 'm gekocht, ik heb 'm alleen geleend 😉

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 6420 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!