Foto van een Same Saturno 80 terwijl de deutz al een paar weken aan de veldspuit hangt mag deze voor een bomvomme mengwagen zweten. Gaat redelijk goed enkel vorige week zondag trok hij hem niet verliezen luchtgekoelde trekkers vermogen bij hard trekken met tropisch weer?

Same Saturno 80

Foto van een Same Saturno 80 terwijl de deutz al een paar weken aan de veldspuit hangt mag deze voor een bomvomme mengwagen zweten. Gaat redelijk goed enkel vorige week zondag trok hij hem niet verliezen luchtgekoelde trekkers vermogen bij hard trekken met tropisch weer?

Reacties

Fendt926Driver
Paar weken aan de veldspuit??
Hoeveel ha moet je dan wel niet spuiten?
BEboer
@Fendt926Driver mijn pa doet voor hobby hier en daar bij vrienden wat mais spuiten iedere dag ha of 5 als het weer meezit. Hier id buurt is veel mais ook na gras dus vrij gespreid zaaipatroon vd mais
Fendt926Driver
@BEboer ok. Mooi betaalde hobby.
Heb je nog een beetje spuit dan?
Hier onbetaalde hobby. Maar wel zeker iets dat ik met een simpele spuit zelf wil doen
+2
BEboer
@Fendt926Driver vroeger hadden we 15m delvano hebben 2j geleden deze weggedaan en 2ehands delvano voor 1000€ gekocht handmatig openleggen met schoonwatertank en zo'n bypas om producten in op te zuigen. Is vrij basic maar degelijke machine nu is hij 18m waardoor het makkelijk rijden is zeker als er met een 8 rij gezaaid is.
Ritchie
@BEboer

Heb je dan een meter overlap aan weerskanten?
BEboer
@Ritchie 8rijen mais is 6m en 6x3(buitenrondjes) is toch 18?
Ritchie
@BEboer

Ik was niet helemaal wakker denk.
Fendt926Driver
@BEboer het goede spuiten zit hem niet in de duurte van de spuit of de opties. Je moet gewoon netjes werken.
Heb je in belgie ook een spuitpas nodig en de spuit elke 3 jaar laten controleren?
Hoeveel liter tank heb je op de spuit?
BEboer
@Fendt926Driver Spuit elke 3 jaar laten controleren en ook een fytolicentie nodig. De spuit heeft volgens mij een tankinhoud van 1000liter vorige was 750 daarnaast hebben we nu ook iets van een 100l extra mee om de tank te spoelen. De agroplus past perfect tussen de maïsrijtjes. We hebben ook 2ha voederbieten staan en die worden gespoten met de same.
Fendt926Driver
@BEboer super voor elkaar dus.
En wel bijna dezelfde regels als in nederland.
Heb hier nu een 300l fronttank er bijvoor met schoon water die ik eventueel kan bijmengen met extra middel.
Soms met ver rijden wel makkelijk
+1
BEboer
@Fendt926Driver bij ons kunnen we met 1 tank 4ha sproeien en geluk (eigenlijk ongeluk) zijn we zeer slecht verkaveld en komen percelen van 4ha (of zeg maar zelf 4ha in dezelfde regio) zelden tegen dusja 😅
BEboer
@Fendt926Driver

(klik om te vergroten)

Net afgekoppeld vd deutz om de laatste maal de bieten te spuiten met de same
wim-same
Met warm weer zou een lucht gekoelde het juist beter moeten doen. Dus ik denk koelribben goed schoon maken.
valmet6400power
@wim-same
Je zou bijna zeggen dat de warmte ervoor zorgt dat een luchtgekoelde motor z’n hitte slechter kwijt kan. Dat de zuigers als het ware meer weerstand ondervinden van de cilinderwand. Dan blijft het advies; reinig de koelribben.
+1
wim-same
@valmet6400power nee, een luchtgekoelde motor mag 180 graden worden, en een vloeistof gekoelde motor gaat bij 100 graden koken. dus bij warme omstandig heden kan een lucht gekoelde motor langen zijn warmte kwijt, mits de koeling goed schoon is.
BEboer
@wim-same Was vorige week de kuil ah aanrijden met de mc cormick en was gras op afstand met 1 opraapwagen. Dus tussendoor snel de mengwagen geladen. Doe normaal iedere dag tussen de 5 en 5500 kg voer id mengwagen. De Same trekt het maar moet er wel wat werk voor doen. Vorige week zondag toen het 30 graden was zag ik dat hij al aardig ah roken was bij 3000kg ik kiepte er een grote bak mais bij en zat aan 37.. kg en plots zag ik dat hij enorm moest werken. Roken als een gek dus snel uit de voorladertrekker gesprongen en een 2 ton id sleufsilo gelost dan maar 2 karretjes van 2750 gedraaid die dag. Dag erna niets ad hand? Moet wel zeggen doe er ook gras in uit balen maar doe er maar 1/3 van een baal in rest is kuilgras en eigenlijk meest mais en bijproducten dus mengt normaal licht? Dag erna geen probleem meer.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Same Saturno 80 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!