Gisteren wees de spuiter me op nog een detail waar ik alle tijd overheen gekeken had. Ik had wel gezien dat er langs de onderrand van de motorkap een lichte streep liep, maar ik dacht altijd dat dat k

Hatz TL 13

hooidonk
Gisteren wees de spuiter me op nog een detail waar ik alle tijd overheen gekeken had. Ik had wel gezien dat er langs de onderrand van de motorkap een lichte streep liep, maar ik dacht altijd dat dat kaal gesleten was. Bij nader inzien blijkt het een penseelstreep te zijn, die er bewust op geschilderd is. Hij loopt door over de onderzijde van de brandstoftank. Maar hij is op geen enkel kleurschema vanuit de Hatz-fabriek of de Hatz-club terug te vinden. Maar het is ook geen knutselwerk van iemand geweest, want op de TL17 zit hij ook. De kleur lijkt het meest op de lichtgroene kleur, waar de oudere Hatz-tractoren in gespoten werden.

Reacties

+2
hooidonk
Hier nog wat foto's

(klik om te vergroten)

Hij is heel subtiel boven de ronding te zien

(klik om te vergroten)

En nog een streep onderop de brandstoftank
wim-same
@hooidonk Hier een gerestaureerde met rupsjes.

(klik om te vergroten)

hooidonk
@wim-same
Ohja, die heb ik vaker langs zien komen.
Slecht te zien op die foto, maar ik denk niet dat ze er op zitten.

(klik om te vergroten)

Hier een foto van de TL17, hierop is hij ook duidelijk te zien.
+1
stijn-de-bock
Interessant detail.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Hatz TL 13 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!