15 mei 2019 - Loonbedrijf W&B uit Denekamp is druk met het inkuilen van de eerste snede gras. Voor het snel en schoon harken van het gras zorgt de nieuwe Kuhn Merge Maxx bandhark. In deze video te zien met de John Deere 6130R trekker.
https://youtu.be/1cN7LMVOrn8

Kuhn Merge Maxx 900

15 mei 2019 - Loonbedrijf W&B uit Denekamp is druk met het inkuilen van de eerste snede gras. Voor het snel en schoon harken van het gras zorgt de nieuwe Kuhn Merge Maxx bandhark. In deze video te zien met de John Deere 6130R trekker.

Reacties

arjanvw
Werkt wel machtig mooi met zo'n bandhark! Ze zijn alleen nog zo ellendig duur....
CaseCS130
@arjanvw Ja de prijs is pijnlijk. Maar de flexibiliteit om makkelijk zwaden van 9 of 18 meter te maken is wel super lijkt mij. Vind het een mooier systeem dan een 4 rotor hark. Vooral deze Kuhn spreekt me wel aan. Je hebt ze ook met 3 losse elementen maar dat is meteen weer veel duurder en onhandiger.
bikkertie
@CaseCS130 wat is een richtprijs van zo'n machine? lijkt me wel wat. Al vind ik persoonlijk de reiter respiro r9 nog wat mooier als de kuhn
arjanvw
@bikkertie Reiter is bruto 90.000,- draait er hier in de omgeving één bij een geitenhouder in Westerlee
CaseCS130
@arjanvw In een artikel van de boerderij van 2017 spreken ze over 70.000 voor de Kuhn. Maar dat is nog altijd zeer fors natuurlijk.
+1
arjanvw
@CaseCS130 al zijn dat prijzen en ook die ik noemde, prijzen waar je niet heel veel mee kunt..
CaseCS130
@bikkertie Die Reiter is inderdaad wel een fantastisch stuk techniek inderdaad. Maar die moet jaarlijks wel wat meer bunders doen dan wij thuis hebben om rendabel te worden ben ik bang.
arjanvw
@CaseCS130 klopt idd. Komen nog wel meer aanbieders verwacht ik. Kijk maar naar de beweegbare voorwand in een opraapwagen.
Bert1980
@CaseCS130 met 3 elementen is die er niet meer dit is ook geen mergd max 900 ( die heeft 3 elementen) dit is de opvolger de merge maxx 950 en zit kwa prijs op het niveau van een 4 rotor hark.
CaseCS130
@Bert1980 Ja, dat wist ik. Maar dat gele merk levert die nog wel. ROG of zoiets? Den Hartog de drogerij had ôf heeft zo een
+1
arnoba
@CaseCS130 ROC is het
huub
Als je dan toch kan wisselen tussen midden en zijafleg dan zou ik op de kopakker wat meer ruimte maken.
a3vandiejen
Mooi om te zien.
MRVNDT
Mooi ding. Zoiets wilde ik ook nog zelfs bouwen in simpele uitvoering. Bin er ook met begon. Maar mijn schuitemaker kwam er tussen. Misschien komende jaar
CaseCS130
@MRVNDT Ben benieuwd, ik heb daar ook wel over gedacht maar ben bang dat het al snel complex wordt als je 7 meter breed wilt harken en midden en zijafleg wil kunnen kiezen.
Fendt926Driver
@CaseCS130 voor midden en zijafleg heeft oxbo in het midden ook een 3m pick up waar de transport band achter weg klapt en dus in het midden kan lossen. Deze kuhn laat in het midden wat liggen en legt de rest er bijop.
CaseCS130
@Fendt926Driver Ja klopt, zo was de Kuhn 900 eerst ook. Maar dat maakt de machine wel weer een stuk duurder en complexer. Ik vind dit principe van twee pickups wat dat betreft wel mooier. Met 2 pickups van 3 meter zou ik wel uit de voeten kunnen denk ik. We hebben nu een 7.15 brede hark en dat komt eigenlijk op alle percelen wel mooi uit. Mocht soms net ietsje breder, maar 8 meter heeft al weer geen zin.
Maar ik denk dat de constructie eromheen al snel complex wordt als je van zijafleg naar middenafleg wil kunnen wisselen en het geheel ook nog goed aan de bodem moet kunnen aanpassen. Die machines zijn ook niet voor niks zo enorm duur en zwaar. Zo'n Reiter 9 meter weegt evenveel als onze opraapwagen leeg 😅
Fendt926Driver
@CaseCS130 deze kuhn kan beide banden/pick ups ook aan elkaar schuiven toch om als zijafleg dienst te doen?
Anders zitten die zwad bordjes aan de zijkant erf ook voor niets aan.
Mijn hark neemt 7.60m mee en dat werkt heerlijjk voor de opraap wagen.
Maar voor de hakselaar had die ook wel 11m breed mogen harken.
Met onze hakselaar rij je hakselend in de 2e versnelling en loopt die 15 kmh.
Dat kun je bij 7 8 en 9m breed harken gewoon volhouden. Daar boven moet je soms in snelheid terug. Maar ga je dus in capaciteit vooruit
CaseCS130
@Fendt926Driver Ja deze Kuhn kan dat. Dat maakt het zo'n mooie machine. Dan kun je voor de eerste snedes als middenafleg rijden en later als zijafleg.
Baltus_steyr
@MRVNDT hoe wil je zoiets opbouwen dan? Ben er wel benieuwd naar...😄
Fendt926Driver
@Baltus_steyr denken in oplossingen.
En die oplossing heet....
Wim beverdam in vriezenveen..

Die heeft 40 pick up s staan voor loop en /of sloop.
Staan ook 2 4m pick ups bij. Samen met een 3m pick up in het midden heb je dan al 10m pick up.
De rest moet je dan zelf aan elkaar lassen
arjanvw
@Fendt926Driver komt nog wel ietsje meer bij kijken dan alleen een paar pick-ups aan elkaar bakken... zal toch ook een bandje achter moeten, anders heb je niets meer dan een veredelde trommel schudder.
Baltus_steyr
@Fendt926Driver heb wel eens gedacht op een paar pick ups naast me mekaar te maken en daarachter een transport bandje. Maar ik ben bang dat je te weinig snelheid kunt maken zodat die nog mooi schoon blijft oprapen...??!
Fendt926Driver
@Baltus_steyr zoals @arjanvw al zegt.
Er komt nogal heel wat bij kijken. En er moet een eigen hydraulisch systeem op enz.
Maar een 3m versie zou wel te maken zijn die voor de trekker kan en met schudden voor de trekker zit om de hoeken even uit te harken
+1
MRVNDT
@Baltus_steyr zo n art dubbelde hark upbouw met pick-ups. Heel oude ontwerp zie foto. Meer wilde ik niet plaatsen

(klik om te vergroten)

Fendt280S
Dan zijn er ook nog de Finse ELHO harken die op basis van een heel oud principe het gewas bij elkaar harken. Vind ik ook wel wat hebben.
CaseCS130
@Fendt280S Ja, toch denk ik dat die tegenvallen in Nederlands gras. Het lijken mij worstendraaiers in zwaar gewas
casejxu
@CaseCS130 die elho hark heb ik van t voorjaar wat info over opgevraagd. De 9 meter uitvoering daar moet minimaal 100pk voor met een berg frontgewicht als het een 4cyl is.
+1
@casejxu indd en ook nog goed aan de prijs.. Een agrotron K met fronthef moet er gewicht in hebben anders word die te ligt..
heb nu de 4006 weleens voor de hark 🙈
+3
CaseCS130
@casejxu Ja, ik zie er niks in, dan liever een gewone cirkelhark. Je kan zo goed ik weet met een elho niet als zijafleg harken.
JoranK
@CaseCS130 @casejxu @ronald-deutz-fahr
Ben ik ook benieuwd naar. Morgen ga ik het zelf ervaren. Heb de 750 voor een demo hier staan.
casejxu
@JoranK aha demo van Groenewegen?
+1
JoranK
@casejxu Jep, jaar of 6 geleden als eens op agritechnica zo'n machine zien staan. Sprak ons toen al aan. Nu de kans om eens te ervaren of het wat voor ons is.
casejxu
@JoranK heb er ook over gesproken met m maar de deutz is nu ff 30 jaar oud dus zonde om al weg te doen🙈
+1
JoranK
@casejxu haha, hier is de hark nu 22 jaar. Maar heel veel speling op de armen. Nu maar ff aangelast dat ie dit seizoen kan afmaken maar willen dan wat anders.
casejxu
@JoranK aha als je zoekende ben wel ideaal eerst ff wat proberen. Onze valt speling behoorlijk mee. Maar is jaar of 15 al eens gereviseerd
@JoranK ik dacht al dat ik je langs zag rijden, waar moest die vandaan komen?
JoranK
@ronald-deutz-fahr ja klopt. 2x langsgekomen 😛 moest um uit foxwolde halen.
@JoranK ah oke mooi stukje touren nog. 3 kwartier ongv?
+1
JoranK
@ronald-deutz-fahr ja klopt zoiets. Mooi ritje.
+1
CaseCS130
@JoranK Leuk, laat het ons maar weten hoe het gaat met wat foto's erbij.
jehan
Vraag me af wat zon ding kost ..schijnen nogal duur te zijn
assink
SIP heeft nu ook een bandhark in het assortiment, maar dat is een opstelling als een getrokken maaier die naar beide kanten kan zwenken.
sip.si/pick-up-rakes/items/…

huub
@assink de SIP gebruikt techniek van Reiter.
dezw
Bij Maas in Markelo draait zo'n kuhn merge max 900 al jaren

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Kuhn Merge Maxx 900 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!