Vanavond de beschermkap voor de v-snaar pas gemaakt op de trekker.Bij bijna alle Hatz-trekkers van dit type, mist de beschermkap van de v-snaar. Zo ook bij deze. Zo'n twee jaar terug een poos rondgezo

Hatz TL 13

hooidonk
Vanavond de beschermkap voor de v-snaar pas gemaakt op de trekker.
Bij bijna alle Hatz-trekkers van dit type, mist de beschermkap van de v-snaar. Zo ook bij deze.
Zo'n twee jaar terug een poos rondgezocht, tot ik er eentje tegenkwam waar hij nog op zat. Dat was in duitsland en bleek vlakbij het vakantieadres te zijn waar we even later naar toe zouden gaan. De beste man verhuurde oude trekkers voor rondritten en zo kon ik vrij makkelijk met hem in contact komen met de vraag of ik een keer langs mocht komen om het kapje op te komen meten.
We waren van harte welkom en hij vertelde ook meteen dat het kapje bij hem ook al achterin de schuur lag. De steuntjes waren veel te dun en hij viel er telkens af. Dat is waarschijnlijk ook de reden dat hij bij bijna alle trekkers mist.
Het werd een gezellige avond en uiteindelijk reden we met het originele kapje onder de arm weer huiswaarts. Het bleek toch niet zo'n recht-toe-recht-aan kapje te zijn als eerst gehoopt, dus het was nog iets een puzzeltje. Uiteindelijk toch de boel pas gekregen en er vier laten snijden. Drie er van had ik in elkaar gezet en daar heb ik de vriendelijke duitse meneer en nog twee mede-hobbyisten blij mee kunnen maken. De vierde lag er nog in onderdelen, dus die heb ik vanavond in elkaar gezet.

Reacties

+5
hooidonk
Rechts het originele kapje, bij de drie kopieën.

(klik om te vergroten)

+1
FolkertMF
@hooidonk ziet er mooi uit
+6
Sanderford
Interessant en leuk zo'n uitgebreide beschrijving erbij! En knap gemaakt
+2
hooidonk
@Sanderford Dankjewel!
+1
Kramer U800
Mooi gemaakt! Loopt die nou ook taps toe omhoog? Mooi verhaal, wat de wereld dan klein is.
+3
hooidonk
@Kramer U800
dankjewel!
Klopt en ik heb nog steeds contact met hem. Dat zijn wel echt hele leuke kanten van de hobby!

Ja, inderdaad loopt hij aan de achterkant over twee kanten scheef. Het is lastig de ophangpunten precies in te meten en hij moest nog overal precies tussen passen, dus ik was erg blij met het voorbeeld!

(klik om te vergroten)

+4
a3vandiejen
Prachtig gedaan.
+3
Rozema
Ook prachtig met het verhaal erbij, leuk!

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Hatz TL 13 en hebben de trefwoorden v-snaar en beschermkap geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!