Foto van een Yanmar YM 1510 met lefa klepelmaaier. Het gras stond heel hoog en dik op sommige plaatsen waardoor het snel stropte. Met een gangetje van ongeveer 4 per uur 16 are afgereden op iets minde

Yanmar YM 1510

380 foto's van @inspecteurfendt

inspecteurfendt
Foto van een Yanmar YM 1510 met lefa klepelmaaier. Het gras stond heel hoog en dik op sommige plaatsen waardoor het snel stropte. Met een gangetje van ongeveer 4 per uur 16 are afgereden op iets minder dan 1u30. De tractor had er niet zoveel moeite mee maar de riemen van de maaier slipten af en toe.

Reacties

newholland-
Volgende keer met de cyclomaaier en gewoon hooien🤷🏼‍♂️
inspecteurfendt
@newholland- dat heb ik nog niet 😀
geertyb0y
Dan is er toch iets niet goed als hij met zo'n gras al gaat stroppen en slippen.
Ik heb regelmatig gras dat hoger komt dan de yanmar, krijg de yanmar helemaal doodgesmoord in redelijk lage versnelling, maar slippen of stroppen doet die niet.
inspecteurfendt
@geertyb0y op de foto ging het goed maar in 1 van de hoeken stond er veel onkruid en dan slipten de riemen soms, ga ze morgen aanspannen. De yanmar had er geen probleem mee want ik reed meestal op +- 2100 tpm, enkel in die ene hoek gaf ik maximaal
Yanmarthomas
@inspecteurfendt je moet altijd met maaien op maximaal om 540 te halen
inspecteurfendt
@Yanmarthomas ja maar dan ging hij te warm lopen vrees ik. Bij mij staat er dat ik 2400 moet halen om 540 te hebben op cardan.
newholland-
@inspecteurfendt vind het maar tobben zo je rijd het gras ook nog enigsins plat zou maar naar een andere oplossing zoeken zet er wat schapen op b.v.
+1
inspecteurfendt
@newholland- Ik doe maar wat mij gevraagd wordt. Zolang er maar betaald wordt hoor je mij niet klagen.
inspecteurfendt
@newholland- de eigenaar heeft een grote schrijnwerkerij (achtergrond) en heeft dus weinig tijd om met de schapen bezig te zijn. De weide ernaast (zonder afsluiting aan deze kant) werd in bruikleen gesteld maar daar lopen sinds dit jaar geen schapen meer op en wordt deze wei dus ook niet meer begraasd. Ik heb overwogen die andere wei te kopen maar ik kan er enkel op door over deze wei te rijden en das ook niet handig. Je kan er met een grote tractor overigens ook niet in.
newholland-
@inspecteurfendt duidelijk verhaal👍
Yanmarthomas
@inspecteurfendt oké maar als hij op vol gas warm gaat lopen dan is er iets mis dit moeten ze makkelijk kunnen. Met mijn ervaring met de 1401 is dat hij op vol gas pas 540 draait
inspecteurfendt
@Yanmarthomas Het was de eerste keer met de yanmar dus ik was wat voorzichtig. Normaal doe ik dit soort dingen met de fendt van mijn nonkel.
+1
Yanmarthomas
@inspecteurfendt oké succes ermee leuk trekkertje 😀

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Yanmar YM 1510 en hebben de trefwoorden maaien , klepelen en klepelmaaier geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!