Foto van een Lely Dechentreiter zelfrijdende opraapwagen van vroeger.Wist niet dat lely er ook 1 had.Fendt had er 1 en nu zie je ook wel eens die aebi wagens met achter pick up.Maar dit was nieuw voor

Lely Dechentreiter

Fendt926Driver
Foto van een Lely Dechentreiter zelfrijdende opraapwagen van vroeger.
Wist niet dat lely er ook 1 had.
Fendt had er 1 en nu zie je ook wel eens die aebi wagens met achter pick up.
Maar dit was nieuw voor mij en dat op een oldtimer dag..
Maar het feit dat de naam al in de lijst voor kwam zal het wel niet zo uniek zijn als dat ik dacht

Reacties

+1
RPCounty
Ik denk dat t wel iets unieks is
deutzisthebest
Ik vind dit anders wel een bijzondere machine!
Doet mij ook denken aan een Aebi.
Deutz1455xl
Het doet je afvragen waarom ze er uit eindelijk mee zijn gestopt
a3vandiejen
Mooie machine .
olro 61
Wel een bijzonder exemplaar, al in de Fendt kleur...Lely-Dechentreiter is in 1970 door Fendt overgenomen. De kleur van die machines waren toen 'zeegroen'. Mooi dat die bijzondere machines bewaard zijn gebleven.
Fendt926Driver
@olro 61 ok. Jij weet al weer meer.
Is de agrobil dan daarna pas gekomen bij fendt eventueel nagebouwd van deze?
+1
olro 61
@Fendt926Driver Volgens het Fendt boek heeft Fendt in 1968 het eerste prototype van een zelfrijdende opraapwagen 'Fendt Unimat' ontwikkeld. Lely-Dechentreiter was toen ook zo rond die tijd bezig met die zelfrijders -zelfs met een maaibalk voorop- . In 1970 koos Lely ervoor om de Dechentreiter fabriek failliet te laten gaan, dan een regeling aan te gaan met Ernst Weichel (die het patent-licentie had als uitvinder van de opraapwagen) Toen heeft Fendt de Dechentreiter fabriek in Asbach-Bäumenheim overgenomen, waar toen ook carvans en sneewscooters werden gemaakt. Fendt heeft de eerste Agromobil gemaakt in 1972.
fendt farmer309c
@olro 61 dat is ook de rede dat fendt toen begin jaren 70 enkelen mestverspreiders heeft gebouwd dat waren lely-dechentreiter's in fendt groen met een fendt plaatje.
+1
Fendt926Driver
@fendt farmer309c dat kan kloppen. Afgelopen zaterdag voorhet eerst een fendt mest verspreider gezien. Was mij ook niet bekend dat die bestonden.
En nu de uitleg er ook al bij super

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Lely Dechentreiter ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!