Foto van een Fendt 926 even een vrachtje hooi gehaald. Totaal 50 balen.32 op deze kar.. Foto is geplaatst door Fendt926Driver op 29-06-2019 om 18:36:39, met 18 reacties.

Fendt 926

Fendt926Driver
Foto van een Fendt 926 even een vrachtje hooi gehaald. Totaal 50 balen.
32 op deze kar.

Reacties

+1
Fendt926Driver
Mijn eigen kar is nog niet klaar.
Dus eze even van kameraad geleend.
En @marceldeutz heeft ze voor mij opgeladen met de voorlader .
De ahlmann lost ze thuis prima. Maar heeft geen zin om ver te rijden....
+1
yoohan
Beste vracht balen zo. Maar daar zal die fendt weinig moeite mee hebben 😄

Ik heb deze week ook nog een avond foliebalen gereden. En ook nog een avond hooipakjes geladen. Ook al heb ik zelf geen boerderij, mag dat toch graag doen en maak er graag paar uurtjes voor vrij. Altijd gezellig en leuk om mee te helpen.
+2
Fendt926Driver
@yoohan vanmiddag nog over gehad. Met kleine baaltjes opsteken en er is een nieuwe bij altijd vragen aan welke kant hij wil opsteken.
Als hem niets uitmaakt hij de buitenkant de zware onder de houtwallen en ik de mooi droge in het veld.
Dan hem 2 rijen laten opsteken en zelf ruim 3 rij droge balen opsteken. En terloops nog een keer vragen of het nog gaat.
Prachtig is dat altijd.
Maar net een baal gewogen en is 270 kg. Toch 22 kleine baaltjes in 1 grote. Anders had ik ook ruim 1100 baaltjes met de vork moeten opsteken
+2
yoohan
Haha, hier in het veenweidegebied is het niet anders als bij jullie zo te horen. De buitenste randen langs de slootkanten zijn altijd (veel) zwaarder met opsteken.

1100 pakjs is me iets te veel van het goede, dan maar grote pakken maken 😁
+1
wim-same
@yoohan In mijn gezonde jonge jaren deden wij dat ook wel in het stro hoor. rond de 1000 pakjes per keer. meer konden we niet laden. Hooi max 700 á 750. Die waren meestal wat zwaarder. Het werd steeds moeilijker om nog mensen te krijgen die wilden helpen. Wat een uitkomst die grote balen. Loste ik in mijn eentje 50 grote balen met 30 graden buiten. Maar ik heb het wel altijd graag gedaan.
rommert14
@wim-same wij hebben wel eens 1200 pakjes stro geperst omdat de akkerbouwer geen zware balenpers op het land wou.... we lieten ze ook wel eens bundelen dat wou ook wel mooi.
+1
wim-same
@rommert14 maar deze akkerbouwer reed zelf wel met zwaar materiaal rond zeker. Toen Ik nog grote balen perste met een pers op hele brede banden, en later een pers met tandem en brede banden zij een akkerbouwer wel een tegen mij. Jij ben veel zwaarder dan ik met mijn combine, en ik rij sporen in het land met mijn combine en bij jou zie je geen sporen. De wagens zijn vaak een groter probleem met spoorvorming in bouwland.
+1
yoohan
@wim-same
Zulke hoeveelheden gaat wel, als je met een koppeltje bent. Het moet wel leuk blijven.
Ik hooi meestal bij mijn neef, daar help ik denk al 20 jaar mee. Daar hebben we inmiddels een redelijk vast koppeltje van 6 tot 8 man van mijn leeftijd. Het werk valt reuze mee, gaat ook meer om de gezelligheid.
+1
a3vandiejen
@yoohan Heb ooit 1300 pakken gehad op één avond en s'nachts 2 uur klaar....begrijp niet hou we dat toen deden. Van de week ruim 400 balen met z'n drieën ....ik was kapot. Merk dat ik een dag ouder wordt.
+1
wim-same
@a3vandiejen Zelfs dat red ik niet meer Adrie. maar ik weet er alles van.
a3vandiejen
@wim-same Snap ik Wim...dit was bij m'n schoonzoon . Vorig jaar 283 balen en nu rond de 450..weet het niet precies meer. Op het zelfde stuk.
Maar had nu toch wat spierpijn hahaha.
wim-same
@a3vandiejen Wat een watje jó. na 450 baaltjes al. ze zijn tegenwoordig ook niets meer gewend.
a3vandiejen
@wim-same 😅maar heb ze bijna allemaal opgestoken en op de kar om te lossen....ppffff
+1
wim-same
@a3vandiejen Ik wilde vandaag nog de wielen van de Corsaro af halen om banden te laten wisselen, maar vond het al te warm. lekker niets gedaan vandaag ha ha. BBQ en een biertje. ha ha
+1
a3vandiejen
@wim-same Heerlijk Wim, ik heb voor Marianne twee kastjes geverfd..had ik belooft. Heb er heel de dag over gedaan.
+1
wim-same
@a3vandiejen gelijk heb je. beter als in de warmte.
+2
GROENEDEERE
Wij hadden vrijdag 100 grote pakken hooivan 90 hoog bij 120 breed en 240 lang.
Helaas geen foto's van dit keer.
Gisteren ook gelijk gemaaid voor nog een 20 bunder natuurland hooi welke we waarschijnlijk in kleine pakjes doen.
Maar we laten er wel een komen persen die 21 kleine pakjes tot een groot pak maakt

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fendt 926 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!