Jaar weet ik niet meer, Deze polder is ook allemaal woonwijk geworden. Toen nog lekker hooi persen in het veen weide gebied in Moordrecht.

Same Minitauro 60

Jaar weet ik niet meer, Deze polder is ook allemaal woonwijk geworden. Toen nog lekker hooi persen in het veen weide gebied in Moordrecht.

Reacties

+4
wim-same
Tussen de bomen en bosjes stond onze boerderij. Triest detail, de koeien rechts waren van de buurman. hij was op zijn verjaardag toen hij 65 werd overleden. Hij had de koeien al wel verkocht aan een veehandelaar, maar heeft ze zelf niet op mogen laden. De ontwikkelingen zijn hem te veel geweest in ons gebied.
+1
a3vandiejen
@wim-same Dat is triest, maar een prachtige foto Wim.
+5
newholland-
Heel herkenbaar van het groene hart en randstad schiet niet veel weide en akkergrond over .woonwijken,snelwegen(rijnland route) lelijke nieuwe hoogspannings masten windmolens en niet te vergeten grond braak laten liggen voor natuur of waterberging.daarom zijn dit soort foto,s altijd leuk zal ook weer eens in m,n foto archief duiken.😇
+1
Towaberg
Mooie foto Wim, de vooruitgang vernield wat er gisteren nog stond😢
+3
langeslagdiesel
Zeker een mooie foto. Van ook een zeer mooie combi. Wel een combi waar geluid en pit in zit. Als je met deze op 8 plakjes wil rijden heb je wel een dansende toerenteller wijzer. En vaak met 2 poken schakelen. Gelukkig schakelen deze bakken makkelijk en zeer direct. Kleinste combie waar ik mee gepers heb is fiat 550 met een Holland 276 pers. Die bak lag erg ongunstig voor baaltjes persen en de achterbrug met de aftakas zat veel te dicht bij de grond.je kon bijna geen greppels oversteken. En dat was vroeger nog al eens in het oude niet geëgaliseerde akkertjes land. Perste toen het liefst met de Leopard met zijn mini reductie bak. Die kwam altijd uit. Maakte niet uit wat voor zwad of pers er achter hing. Toen kwam je nog wel eens thuis met 2200 pakjes op de teller. Nu maak je dat nog niet in een week.nee er is een hoop veranderd door de tijd.
wim-same
@langeslagdiesel 2200 pakjes in het stro was wel haalbaar, maar in hooi niet hoor.
langeslagdiesel
@wim-same 2200 was ook geen dagelijks werk. Maar als je op tijd kon beginnen op grote stukken met echt nette wierzen en je kon tot een uur of 8, half 9 door persen dan haalde je dat wel. Dan moest je wel de ap 61 of 71 mee hebben. Niet de Holland, die redde dat in der daad in de verste verte niet. 1600 hield het op in het hooi. En op tijd touw geleverd krijgen in het land. Want zoveel touw kon je niet kwijt op de pers als je van huis ging.
wim-same
@langeslagdiesel Een Welger had inderdaad veel meer capaciteit dan een New Holland. Al wil zo'n 570 ook wel hoor. De 570 en de 575 waren wel de grootste NH kleine pakjes persen, maar de capaciteit zat het hooi bij ons toch vaak in kleine percelen.
+1
langeslagdiesel
@wim-same ja, veel kleine stukjes. Hier ook, zeker tegenwoordig. Als je nu 400 pakjes bij een klant sla beginnen ze vaak al zuur te kijken. Zeker de vrijwilligers die voor een avondje hooien zijn aangerukt. Dat kistje bier legen gaat altijd wel maar die blaren in hun handen en die rooie bovenbenen daar hebben ze een hekel aan. Volgende keer woord het dan vaak een paar ronde balen gemaakt.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Same Minitauro 60 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!