Foto van een Deutz INtrac 2003Gisteren de mais en sorghum geschoffeld tegen onkruid.. Foto is geplaatst door JoranK op 30-06-2019 om 21:43:21, met 19 reacties.

Deutz INtrac 2003

JoranK
Foto van een Deutz INtrac 2003

Gisteren de mais en sorghum geschoffeld tegen onkruid.

Reacties

+1
stijn-de-bock
Top
huub
Bij ons bloeit de eerste mais.
JoranK
@huub Tjah, we zijn altijd wat later zodat de grond al goed warm zodat de biologische mais wat sneller opstart ivm onkruid. Dit jaar hellaas flinke vraatschade dat we op 1 Juni opnieuw hebben moetne zaaien.
+3
wim-same
Waarom de schoffelbalk niet in de fronthef. Juist bij een Intrac heb je goed zicht, en het sturen werkt veel directer.
JoranK
@wim-same Geen idee of dat veel beter zal gaan. Dan zal de bok wat aangepast moeten worden zodat je niet met de banden tegen de schoffel aanzit.
+1
wim-same
@JoranK Ja, de bok moet wel aangepast worden, maar als je nu iets fout stuurt of omglijd, gaan er 5 rijen tegelijk plat. Als je corrigeert gaat de schoffel zelfs de verkeerde kant op. In de fronthef stuur je de schoffelbalk direct de goede kant op.
+1
JoranK
@wim-same jep. Maarja, rijdt nu niks plat eigenlijk. Gebruik de driehoek voorop om mooi het midden te zien. Alleen ff rekening meehouden dat je zelf iets uit het midden van de trekker zit.
wim-same
@JoranK Dus jij heeft bij nattere omstandigheden nooit geen last dat de trekker iets weg glijd ? Dan heb jij weldadige grond. maar waarschijnlijk wel droogte gevoelig.
wim-same
@JoranK Schoffel moet aangepast worden voor een fronthef.
+1
Op mn werk hebben we ok een naast de jonhy's ok een deutz intrac 2003 ok met schoffel maar die hangt in de front hef werkt wel in de sorgem valt ut bij ons dit jaar nog nie mee in de bieten ging ut super👌maar mn baas doet dat werk meestal die kan dat goed en vind ut mooi gaan
JoranK
@johndeere6910forever waarom.valt het in de sorghum.niet mee?
@JoranK nou de planten zijn in ut begin nog al teer dan draai je met de shoffel er te veel uit of ze krijgen er zand op en in de rij rijden blijft lastig
JoranK
@johndeere6910forever ah. Daar liep ik ook tegenaan in de sorghum.
Ritchie
Hoe vaak doe je schoffelen in de maïs en wanneer begin je? Wat mij nog een beetje tegenstaat van bio op zandgrond is het vele eggen/schoffelen waardoor zo stuifgevoelig wordt, heb jij daar last van?
@Ritchie Dat doet de zaadhandel voor ons die is zeer bedreven in het telen van bio mais dus die komt wiet eggen plus schoffelen wisseld denk gemiddeld een keer of 8 zie ze ok nie altijd.valt nog wel mee het is aardige hoge grond stuift wel wat maar nie exstreem
JoranK
@Ritchie schoffel 2 soms 3x. En daarvoor een x met de wiedeg. Heb hier eigenlijk nog geen last gehad van stuifgevoeligheid.
Ritchie
@JoranK
@johndeere6910forever

Oké, dat klinkt goed te doen. Rijdt je dan 1 keer een vals zaaibed van tevoren? Wij doen op het werk zeker in het begin regelmatig wiedeggen in de mais, maar dat is kleigrond.

Als ik bij ons thuis op de zandgrond 8 keer eg dan komt het niet goed vrees ik. Schoffelen moet wel gaan, maar dan doe je in de maïsrij niets.

Zaaien jullie gewoon kopakkers of alleen lange einden vanwege het schoffelen?
JoranK
@Ritchie Ik maak geen vals zaaibed. Vaak in dezelfde week ploegen en zaaien. Dan vlak voor opkomst met de wiedeg erover. Daarna als de plant goed bovenstaat met de schoffel langzaam erdoor. De keren erna rijd ik harder zodat het zand ook in de rij valt. Het eerste jaar houd ik het op deze manier wel mooi schoon. Maar bij meerjarige teelt wordt het lastiger om het onkruid uit de rij te houden. Dit jaar ook op een deel van een perceel veel last van gehad. Daar stond het onkruid wel bijna 2m hoog. Maar de mais leek er met ruim 3 meter en goede kolf toch weinig last van hebben gehad.

Heb een tijdje gezaaid zonder koppakers. Maar dit jaar toch weer gewoon kopakkers meegezaaid omdat gras op de koppakkers inkuilen tegenvalt. Tijdens het schoffellen heb ik het idee dat ik veel kapot rij met een 4 rijer maar tijdens de oogst zie je amper dat er minder planten op de koppakker zouden staan.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Deutz INtrac 2003 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!