Klaar met de 3e snede. Was een lichte snede maar begon al behoorlijk te schieten vanwege de droogte.Om nog kwaliteit te houden alles maar afgemaaid en ingekuild. Nu hopen op een water zodat de volgend

Claas Quantum 4700 P

arjanvw
Klaar met de 3e snede. Was een lichte snede maar begon al behoorlijk te schieten vanwege de droogte.Om nog kwaliteit te houden alles maar afgemaaid en ingekuild. Nu hopen op een water zodat de volgende snede iets groter mag zijn..

Reacties

wim-same
@arjanvw In juni begint gras sowieso te schieten hoor. Nu wel hopen op water ja.
arjanvw
@wim-same klopt, alleen kan je normaal gesproken wel een goede snede oogsten. Dit begon al vrij snel te schieten en als je het laat staan valt de voederwaarde ook niet mee.
Jasper V
Het begint alweer best te schieten 😪, maar bevalt deze wagen wat? Laad die wat licht? Zag ook dat je tarwe voor eigen gebruik won. Hoeveel hectare heb je eigenlijk voor eigen gebruik met hoeveel stuks vee?
+1
arjanvw
@Jasper V Wagen doet het hier op zich prima, we hebben de lagertjes van de pick-up na 5 jaar moeten vervangen (vind ik persoonlijk te snel)en daarna niks meer mee gehad. Ik heb geen vergelijkingsmateriaal maar echt zwaar laden doet hij niet. 135 pk is wel nodig wil je en beetje opschieten. Hij trekt wel zwaar als je achteruit de bult op moet. De remcilinders zitten verkeerd gemonteerd (staan naar beneden en alleen bij gestuurde as) en als de wagen wat in het gras zakt geven die nogal wat weerstand.

We hebben totaal 65 ha wintertarwe waarvan we ongeveer 165 ton aan de koeien (175) voeren en de rest ongeveer 425 ton is voor de verkoop
Ruben-Wind
@arjanvw lager probleem komt mij bekend voor, echt een probleem bij die wagens. Tegen de kuil komen ze ook moeilijk op vind ik, maar dat zit hem vooral in de kleine banden denk ik.
arjanvw
@Ruben-Wind Moesten idd grotere banden onder kunnen. Hier zitten de grootste onder wat toen mogelijk was. Maar nog te klein.. Even sparen voor een Cargos... 😉 Daar kunnen 30'5 onder.
bikkertie
@arjanvw gaat die tarwe altijd de vrije handel in? Of via agrifirm oid
arjanvw
@bikkertie vrije handel. We hebben wel een paar vaste afnemers.
@arjanvw hoe voer je die tarwe aan de koeien? Ontsloten of geplet?
3kg/dag is nogal wat
arjanvw
@ronald-deutz-fahr We voeren elke dag vers geplet. Komt neer op 2,5 kg per koe. En dat voeren we in de basis met de mengwagen.
+1
bikkertie
@ronald-deutz-fahr gaat prima, voeren hier ruim 3,5 killo geplet. Zolang je het aan de mest niet merkt kun je het best hard voeren
@bikkertie @arjanvw heb je veel werk aan dat pletten of valt dat mee? Overig krachtvoer vooral eiwitrijk dan zeker? Ook zelf verbouwen?
Hoe sla je de tarwe een jaar op?
+1
bikkertie
@ronald-deutz-fahr kopen altijd tarwe in het seizoen uit de handel of bij een boer weg. Slaan het op in de loods in een legoblokken silo. Daar slaan we een paar beluchtingsperen in. Op plette gaat mooi. Grote bunker boven de pletter. Uurtje per week werk heeft die machine ongeveer
+1
arjanvw
@ronald-deutz-fahr kost ons ong 10 min per dag. Je kunt best wat op brok besparen . Wij verbouwen het zelf en slaan het op in een silo op de achtergrond van de foto te zien. Hele korrel en droger geoogst dan 20% vocht is hiermee goed te bewaren. Het mooiste is rond de 15% vocht, als het natter is moet je vaker ventileren.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Claas Quantum 4700 P ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!