Foto van een Fendt 820. Foto is geplaatst door Angelo368 op 07-07-2019 om 20:42:35, met 16 reacties.

Fendt 820

Angelo368
Foto van een Fendt 820

Reacties

mike_v
Hoe hoog? En waarom?
Angelo368
@mike_v 4,30 hoog, doen we eigenlijk altijd zo, anders moet er nog meer kuil in het land
mike_v
Oh, het leek me hoger @Angelo368.
@Angelo368 hoe kuil je dit uit, en hoeveel koeien moeten er van vreten om m koud te houden?
Angelo368
@ronald-deutz-fahr de loonwerker komt bij ons te kuilsnijden met een kuilsnijder voorop de JCB Knikvereiker. 1 x in de 5 dagen een rij snijden ongeveer, dan de bult meteen weer dicht stoppen. Voeren er momenteel 80 melkkoeien van, daarnaast de jongste kalveren ook nog een beetje, ouder jongvee krijgen nog wat blokken van een herfstkuil.
@Angelo368 ah oke, knap dat je m dan koud houd. Loonwerker snijd voor een tarief waar je zelf nooit n Snijder voor kan kopen? Of heeft dat een andere reden?
Angelo368
@ronald-deutz-fahr kuilbult kunnen we prima koud houden, enkel willen de gesneden bovenblokken in de rij wel een wat warm worden bovenin, maar dat is alleen als er bakken regen naar beneden komen. We laten hier al 25 jaar kuilsnijden door de loonwerker dus ik weet niet beter eigenlijk, kost ons grofweg 35 euro per week, vindt het persoonlijk niet extreem duur, als je gedonder met de snijder hebt ben je aan onderdelen ook alweer gauw wat kwijt, daarnaast is onze trekker ook te ligt om zulke bulten mee te snijden, kan wel, maar dan moeten de bulten wat platter. Wil in de toekomst wel zelf snijden eigenlijk, en dan als het kan ook meteen een nieuwe snijder kopen, ben je de eerste jaren aardig safe.
@Angelo368 €35 per week en komt elke 5 dagen?
Dis voor €25 komt die een rij snijden, van 3 blokken hoog en 5? Breed? Kun je Nooit zelf voor Snijden lijkt me...
N stageboer zei ooit dat n nieuwe Snijder ongeveer een euro per gesneden blok kost, ruilde hem elke 2-3 jaar in om minimale onderhoud en reparatie te hebben.
Angelo368
@ronald-deutz-fahr ja grofweg he, in de winter iets langer omdat die 3 blok hoog moet snijden en in de zomer iets vlotter omdat het zomerbultje maar 1 blok is en 5 blok breed. 1e en 2e blok hoog kan in 5 en het 3e blok hoog kan in 4, maar het kost weinig inderdaad. Reken ongeveer 2000 euro per jaar, sommige jaren 2500, maar net of we meer balen erbij voeren of niet

Kan maar zo inderdaad, grote boer? Als je een hoop blokken snijdt dan kan dat al gauw, mooi preventief vervangen, deed de loonwerker voorheen ook, maar door de loonvoerders en kuilhappers en balen is de loonwerker aardig wat klanten kwijt geraakt wat het snijden betreft dus snijder kan nu wat langer mee
stijn-de-bock
Lijkt me niet geheel zonder risico zo?
Angelo368
@stijn-de-bock Wel enorm om denken met kanten opzetten ja, maar de verdeelchef is wel wat gewend ondertussen dus die red m dr mee
deutzisthebest
Lijkt net een 415 op die bult 😃
Angelo368
@deutzisthebest Haha ja klein duimpje zo
+1
deerejohn
Lijkt net of je op de banden van de vorige snee begonnen bent

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fendt 820 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!