Foto van een Fendt 311. Geplaatst door kevin-fendt op 07-07-2019 om 22:31:34, met 20 reacties.

Fendt 311

Foto van een Fendt 311

Reacties

+2
eicher4048driver
@fendt716,311driver die laat zijn fendt 311 ook nog goed werken 👌
+3
wim-same
@eicher4048driver 110 pk. moet kunnen, vind de Fendt lekker hoor.
+1
Piet1960
@eicher4048driver Mijn pa zei vroeger altijd, hard werken is niet zo erg, maar je moet wel weten wanneer je moet stoppen. Die Fendt kan nog wel even mee.
+1
rubenv
Die blijft ook wel wakker zo
krijgt die hem met tegedruk in de perskamer nog goed opgestart op 1000 toeren?
+2
huub
@rubenv bij een Fendt gaat de aftakas ook via de vloeistofkoppeling, dus gewoon stationair de aftakas aan en gas geven.
+1
wim-same
@huub Volgens mij gaat bij een Fendt de aftakas met een lamellen koppeling, zoals bijna alle merken. De vloeistof koppeling is voor het rijwerk.
+1
jasper-santing0
@wim-same Nee bij de 300 serie zit de aftakas achter de vloeistofkoppeling.
+1
wim-same
@rubenv Als de aftakas niet draait laat de persdruk los. Zodra de aftakas draait bouwt hij automatisch de ingestelde persdruk weer op. Een grootpakpers werkt niet net als een kleine pakjes pers, die direct persdruk heeft als en nog een baal in zit, en niet los gedraaid is.
+1
bartjuh
@wim-same maar als je van de ene boer naar de ander rijd is als 't goed is de druk niet van 't kanaal. Sterker nog. Zolang je de computer niet uit zet blijft ie op druk
+1
wim-same
@bartjuh Als je de computer uit zet springt hij inderdaad helemaal van druk af, maar ik heb nooit de indruk gehad met opnieuw opstarten dat er de eerste keer met veel geweld een persslag gemaakt moest worden. Anders is het als je stopt, en direct weer opstart, Dan moet hij wel met geweld de eerste persslag maken. Daar komt ook nog bij, als je normaal klaar bent op een perceel, De pers altijd nog een aantal persslagen maakt terwijl er geen invoer meer is, Dus het gewas is al weg gedrukt.
+1
bartjuh
@wim-same inderdaad. Tijdens het uitdraaien maakt de perswagen altijd genoeg ruimte in 't kanaal. Maar de druk op 't kanaal (uiteinde) blijft. Ook zo mooi als de breekbout van vliegwiel of invoerhark breekt... Dan is opstarten op 750 altijd wel ff fijn
+1
wim-same
@bartjuh Dan deed ik altijd even de computer uit en direct weer aan.
+1
bartjuh
@wim-same zo snel knalt die druk er niet af... Tenminste. Niet bij de bb960a/bb9080&bb1290 waar ik ervaring mee heb
wim-same
@bartjuh Na mijn New Holland 1010 had ik een Vicon 12200, Deze had geen breekbouten meer maar soort koppelingen die los sprongen en met een laag toerental weer pakte. Dan ging bij een overbelasting automatisch de druk eraf. met dat de koppeling weer pakte , stationair, en je weer gas gaf bouwde de druk ook weer op.
bartjuh
@wim-same zo'n koppeling zit er bij nh nog wel op de rotor. Maar de druk laat jij in dat geval niet gaan
wim-same
@bartjuh zo'n koppeling werkte geweldig.
bartjuh
@wim-same mwah. Ben er niet kapot van... Heb 't idee dat ie na een paar keer slapper word. Bij breekbout is een nieuwe erin en weer op volle sterkte
wim-same
@bartjuh Die indruk had ik niet dat hij slapper werd. Een slipkoppeling wel. zo'n koppeling werkt eigenlijk net als een momentsleutel.
+2
olro 61
Een mooie foto van een prachtige combi!

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fendt 311 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!