Foto van Schuitemaker Rapide messen. Hier zij jij goed het verschil tussen messen die in midden monteert zijn en messen die buitenkant monteert zijn. Dit was erste keer gebruiken, dus goed zichtbaar an’t verf.

Schuitemaker Rapide

Foto van Schuitemaker Rapide messen. Hier zij jij goed het verschil tussen messen die in midden monteert zijn en messen die buitenkant monteert zijn. Dit was erste keer gebruiken, dus goed zichtbaar an’t verf.

Reacties

bikkertie
Tijd voor een brede pickup en brede zwaden 😜👍
MRVNDT
@bikkertie vorige wagen was ook 1,60m,
Nooit problemen mee gehad. Bin tevree ermee.
+2
Fendt926Driver
@bikkertie met 1.40m tussen de banden wat heeft een breder swad dan voor nut?
De trekker rijdt dat gras toch meer de grond in
bikkertie
@Fendt926Driver geeft toch niet?
+1
Fendt926Driver
@bikkertie als je de pick up diep genoeg hebt staan maakt het niet uit.
Maar zand heb ik een hekel aan in de kuil. Dus breder dan tussen de banden kan hark ik eigenlijk nooit.
Wat vastgereden is pakt de pick up toch minder mooi op
+2
GROENEDEERE
@Fendt926Driver
Toch deel ik die mening niet.
Wij hebben een brede pickup en krijgen ook brede wiersen bij sommige klanten en gras wat in gedrukt wordt id echt te verwaarlozen tenzij je echt nat gras hebt
bikkertie
@Fendt926Driver gras van de gewone wiers zakt ook de stoppel in. Harken hier op het breedst en met een ruwas van 80 hebben we nog geen klagen
MRVNDT
@Fendt926Driver vordeel van de rapide tegenover mijn oude is, die banden vd pick-up zijn bitje erachter. Ook als swad breder is neemt hij het goed up. Bij die oude knipt dann gras altijd tussen banden n pick-up en schuivt helemaal up tot hij alles up een keer packt en dicht zit.
+1
mdoornekamp
@Fendt926Driver kan die Fendt niet breder op spoor
Fendt926Driver
@mdoornekamp met 2 keer 710 achterop ben ik al 2.80m breed met 1.4m binnen de banden.
En boven de 2.6m breed moet ik eigenlijk al zwaailamp voeren.
Is jou trekker breder binnen de achterbanden?
mdoornekamp
@Fendt926Driver eh nee niet breder. 130 denk ik. Maar trekker is ook maar 155 pk.
+1
newholland6640
@bikkertie

Wij harken hier altijd met de ford, meestal in de 3e, soms in de 2e, dan wil ik echter altijd dat degene die harkt de hark breder zet, scheelde mij met de oude wagen wel een km of 3/4 met laden. met de nieuwe maakt het wat minder uit omdat de pk's de beperkende factor zijn, maar verschil maken doet het zeker.
Fendt926Driver
@newholland6640 pick up van oude en nieuwe wagen bij jou is toch ook effectief van buitenste pick up tand tot andere uiterste ook maar 1.6m?
Hoe smal kan jou hark dan wel niet?
Mijn dubbele 8m hark harkt op zijn smalst 1.4m
newholland6640
@Fendt926Driver

Klopt, geen idee hoe smal die kan harken, heb dit zo een beetje uitgedokterd en de praktijk en dat werkt tot nu toe het mooiste, (niet vergeten de hark smaller te zetten als je wel in de 3e rijdt)

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Schuitemaker Rapide ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!