Foto van een Deutz-Fahr Agrotron 100
Voluit naar de hooiberg. Geplaatst door GROENEDEERE op 09-07-2019 om 11:09:31, met 18 reacties.

Deutz-Fahr Agrotron 100

Foto van een Deutz-Fahr Agrotron 100
Voluit naar de hooiberg

Reacties

Fendt926Driver
Kun je op die paden prima rijden of kan het zijn dat je daar de 51e keer langsrijden ook zo maar in wegzakt?
GROENEDEERE
@Fendt926Driver
Van brug naar brug een verhard pad welke keurig wordt bij gehouden door sbh
+1
Fendt926Driver
@GROENEDEERE ok. Dat is een hele gerust stelling.
2 jaar terug meegereden op veengrond waar je 30 keer over het iets verharde kavelpad kon rijden en het 31 e keer tot de assen in de grond lag.
Dat rijdt niet fijn als je daar de hele tijd aan moet denken...
casejxu
@Fendt926Driver vorig jaar ook gehad in ons veenland met grond rijden. Op eens ben je weg.... niet druk om maken. T overkomt je en je kan er niets aan doen..
Fendt926Driver
@casejxu klopt je kunt er niets aan doen. Maar alles wat mis kan gaan heb ik graag vooraf in kaart zodat het niet mis gaat.
En hier kun je (bijna) niets aan veranderen dat het niet mis zal gaan
casejxu
@Fendt926Driver je kunt er niks aan veranderen. Bij mij gebeurt het net na de dam... konden er daarna nog net om heen telkens. En dat ging wel goed
+1
Fendt926Driver
@casejxu en 3 dagen later zie je er niets meer van.
Vindt het wonderbaarlijke grond.
+1
casejxu
@Fendt926Driver das helaas niet altijd zo
deJong
@casejxu bij ons is het 1 keer een "wel" oftewel veengat altijd een veengat.
casejxu
@deJong bij ons trekt t altijd wel weg. Want maakt het gat met de jako 10 tonner. En ze rijden nu rustig met geco 1600 kiepers halfvol met klei door de zelfde dam
wim-same
@deJong ja, maar wellen zijn nog weer anders, Wij hadden vroeger in Moordrecht echt wellen in het land, de slootkant, maar ook in de sloot. Hier komt ook daadwerkelijk water uit omhoog. Zo'n wel kan je nooit doorheen rijden, dan zak je tot je assen weg.
+1
deJong
wim-same
@deJong Ja precies. Dat soort grappen. maar daar leer je ook weer mee leven hoor.
deJong
@Fendt926Driver

daarom heeft onze loonwerker ook geen tripple maaier. op veel plaatsen waar zij komen wordt de combinatie gewoonweg te zwaar. de trekkers waar veel mee gemaaid wordt staan dan ook op brede 900 banden om de walkanten te kunnen uitmaaien.

een van de mannen die veel op de pers zit heeft zo ook al eens 'bijna" onder de pers vastgelegen opdat hij stilstond en onder de pers iets met de touwen moest doen na een knoper storing. kwam dus de pers steeds dichterbij, totdat de pers bijna op zn buik lag. nu zet ie em eigenlijk altijd op een dam met dat soort klusjes.
arjanvw
@deJong Kon nog weleens zijn dat je het met een tripple maaier nog langer uithoudt. Wij hebben sinds kort ook zo'n ding maar de gewichtsverdeling is veel mooier. Als ik voorheen mn achtermaaier op tilde hing de trekker naar rechts en bij keren moeste de 4 WD aan anders stond het linker achterwiel te slippen.

Ik denk dat je ook op moet groeien met die grond, anders wen je er nooit aan...
a3vandiejen
@GROENEDEERE Hier in de alblasserwaard moesten we goed op de wal blijven rijden met een vracht hooi, dat kon het meeste hebben.
wim-same
@Fendt926Driver Ik was ook een keer aan het grond rijden. Toen het etenstijd was had ik een "volle" vracht op een verhard paadje laten staan, vlak voor het keukenraam. Halverweg het eten riep mijn zus, "de kieper valt om". Ik dacht nog dat ze er de gek mee stak, maar het was werkelijk zo. De ene kant was gewoon weggezakt, en hup daar lag hij. Zolang je maar blijft rijden gaat het meestal wel goed.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Deutz-Fahr Agrotron 100 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!