Zo, de pomp weer bijeengepakt, op naar de volgende bron.Kan hier weer een collega plaats nemen.Het is hier namelijk aanschuiven om te beregenen 😅

Machines Beregening

nielsve
Zo, de pomp weer bijeengepakt, op naar de volgende bron.
Kan hier weer een collega plaats nemen.
Het is hier namelijk aanschuiven om te beregenen 😅

Reacties

geerts 88
Met welke pomp wordt er beregend?
Omdat je 2 pompen hebt
nielsve
@geerts 88 meestal met alle 2 tegelijk.
De ene laat je in de put zakken, en deze pompt het water omhoog als aanvoer voor de 2e pomp, namelijk de perspomp dewelke druk op het systeem zet.
Dit is hoofdzakelijk voor bronnen waar het water diep wegzakt en je het niet, of slecht naar boven getrokken krijgt.
geerts 88
@nielsve oke hier wordt ook eigenlijk alles uit bronnen geregend. Ook als water dieper zit. Maar 2 pompen nog nooit gezien.
nielsve
@geerts 88 hoe diep is diep. Ik dacht dat de maximale aanzuigdiepte ongeveer 10 meter is.
Wij hebben een paar plaatsen waar het water verder wegzakt, vandaar de opvoerpomp die je dan in de put laat zakken.
huub
Ik denk dat de brompomp dient als een soort turbovuller.
nielsve
@huub van een turbovuller heb ik nog niet gehoord op een beregeningspomp. Is gewoon om het water naar boven te pompen, hoofdzakelijk bij bronnen waar water te ver wegzakt.
MaxxuM4ever
@radium45 niet wat voor jouw zo’n pomp met dat diepe grondwater in de Achterhoek?
radium45
@MaxxuM4ever Op zich wel, ik had al lang zoiets gehad als ik alleen voor mezelf beregende. Als je voor derden beregend is het zaak de kosten in de gaten te houden. Dus geen uitgaven doen die je niet direkt voordeel in euro,s opleveren.
+1
Loeideutz
@radium45 Ik ben een leek. Leg me even uit waarom een bronpomp wel geld oplevert als je voor jezelf beregent, en niet als je voor anderen beregent? Of anders gedacht, waarom moet je wel de kosten in de gaten houden als je voor een ander beregent en niet als je voor jezelf beregent?
nielsve
@Loeideutz als je voor jezelf beregend is het maar hobby? 🤷 En een hobby mag geld kosten 🙈
radium45
@Loeideutz Als je water op gewassen van jezelf brengt, heb je er direkt voordeel van als het goed is. Beregenen voor een ander is een stukje service waar je zelf eigenlijk niks aan hebt behalve die paar euro die het oplevert. Dan is het zeker zaak op de kosten te letten, anders kun je beter gewoon ergens aan het werk gaan. Zo bedoelde ik dat eigenlijk.
+1
Loeideutz
@radium45 Op de kosten “letten” moet je volgens mij altijd, al is een stukje hobby, of uitstraling niet helemaal verkeerd.
Ik ga er vanuit dat je betaald krijgt voor je werk voor de ander, ook al is het service. Je euro’s moet je verdienen door met een duurder systeem meer klanten op een dag te kunnen helpen.

Al begrijp ik wel wat je wil zeggen.
jehan
@radium45 250 euro per ha krijg je toch wel
MaxxuM4ever
@jehan beregenen gaat hier allemaal per uur, zal bij jullie ook wel denk
jehan
@MaxxuM4ever bedrijf hier uit de buurt doet het per ha
radium45
@jehan Klopt, maar dan moet je vooraf goede afspraken maken over het aantal mm water en zo. anders krijg je alleen maar gemauw.
radium45
@jehan Doe alles per uur en dan mag de opdrachtgever zelf bepalen hoe langzaam of snel de haspel loopt. Hij moet het betalen.
+1
nielsve
@radium45 dit is kwa brandstof onze goedkoopste pomp nochtans. Drinkt 1 a 1,5 liter diesel/uur minder dan de andere pomp van 2,5 jaar oud.

Hoewel, ik heb het eigenlijk nog niet per kuub uitgerekend. Dan kan de marani het misschien wel iets beter doen.
+1
MaxxuM4ever
@nielsve wil ik wel geloven, en een stuk minder slijtage/cavitatie van de waaierpomp nu hij niet zo hoeft te zuigen neem ik aan?
nielsve
@MaxxuM4ever minder slijtage aan de pomp weet ik niet, we hebben nog nooit een pomp open gehaald. Het zou wel kunnen, enige wat die moet doen is druk zetten.
Cavitatie komt normaal niet voor, enkel als je hem te hard wil laten gaan, maar dan nijpt de aanzuigdarm dicht dus dat heb je direct in de gaten bij het opstarten.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Machines Beregening ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!