Proefmodel gemaakt van hout op de 1256. Onder de slede komen straks draadeinden voor de trekhaak traploos in te stellen. Aan de achterkant wordt de plaat ondersteund door een koker naar de bevestiging

Zelfbouw trekhaak

Proefmodel gemaakt van hout op de 1256. Onder de slede komen straks draadeinden voor de trekhaak traploos in te stellen. Aan de achterkant wordt de plaat ondersteund door een koker naar de bevestiging van de treklat.

Vind het wel redelijk gelukt zo, hebben jullie misschien nog opmerkingen, nu kan het nog makkelijk aangepast worden😋

Reacties

Welke dikte zouden jullie voor de grote plaat gebruiken? 25mm?

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

+1
Fendt926Driver
Minstens 25mm
Als het dunner toch niet hebben kan scheurt jou achterbrug en ben je verder van huis.
25mm kun je ook van alles aan lassen zonder dat het krom trekt.
En een inter is al sterk als je dan onverhoopt een keer powerhop krijgt op een baan wil je nog niet weteen wat er voor krachten op komen
@Fendt926Driver

Klopt dan kan indd beter de trekhaak kapot gaan.
boegie
25mm inderdaad, is hier in de buurt op wedstrijden ook vereist trouwens. Poos met 15 mm gedaan maar dat wordt nu niet meer goedgekeurd

Zit de trekhaak overigens met maar 2 bouten aan de achterbrug? Of zit er achter dat hout ook nog iets van bevestigingsmogelijkheid? Vindt het anders een aardige afstand van het trekpunt tot de bevestigingsbouten (verticaal)
+1
@boegie

Ah, ik moet de reglementen hier ook een even goed nakijken. Er kunnen zometeen 6 bouten in dus daar ben ik niet zo bang voor. Ja aan de achterkant zet ik een koker of strip naar de treklat bevestiging voor de trekkrachten op te vangen.

Is een aardige afstand indd maar dat gaat niet anders. Ik ben de velgen nog aan het spuiten en nieuwe banden erop dan hoop ik dat de trekker iets lager komt te staan.
Fendt926Driver
@TerraJohnDeerefan waarom niet helemaal aan de bevestiging van de ondertrekhaak maken en dat borgen met draadeinden voor de hoogte verstelling?
Krijg je een veel betere treklijn van.
@GROENEDEERE had het daar volgens mij ook ooit eens over
@Fendt926Driver

Had ik eerst ook in gedachte. Maar vind dit een mooier systeem dan kan ik ook alles uit een plaat van 25 mm laten snijden. En volgens mij veranderd er dan ook niet veel aan de treklijn.

Had @GROENEDEERE het niet er over voor de bevestiging hoger richting de topstang te maken? Om de trekker achterover fe trekken.
+1
WO 562 Driver
@TerraJohnDeerefan het trekoog zit haast onder de trekker?
Heb je hem nu wel minimaal 45cm uit het hart van de achterwielen?
Anders wordt het ook niet goed gekeurd denk ik.
@WO 562 Driver

Staat nu precies op 45 cm uit het hart van de achteras.
GROENEDEERE
@TerraJohnDeerefan
Als je 4wd hebt zou ik de bevestiging zo laag mogelijk maken zodat de trekker minder achterover getrokken word.
Ik zou dan ook een trekstang maken vanaf de trekoog richting vooras welke je kracht ook meer onder de trekker door Leiden wat meer meters geeft.
Let wel op on sommige organisaties is dat is verboden. @Fendt926Driver
Wat jij bedoeld raad ik vaak aan bij mensen die de trekker ook in dagelijkse werk gebruiken en dan zo kort mogelijk op de achteras
@GROENEDEERE

Ik moet het alleen doen met de 2 achterwielen dus mag wel wat van de grond komem om het gewicht pp de achteras te krijgen.
+1
GROENEDEERE
@TerraJohnDeerefan
Dan zou ik inderdaad de bevestiging hoger houden en lekker met gewicht spelen op dr neus
Inter633-SA
Als dit echt is hoe je het wil gaan maken, er zit wel weinig materiaal rond het gat... Je materiaal dikte is 25mm minimaal voor de meeste reglementen. Ook denk ik dat hij zo te dicht op de achteras zit volgens reglement. Beste is ff reglement er bij pakken.
+1
@Inter633-SA

Zo gaat het gat niet worden indd ben maar even vlug een rondje met de decopeerzaag rond geweest als voorbeeld. Ga ik doen.
+1
Zeemees
Precies hetzelfde als hoe ik hem laatst heb gemaakt als ik het zo zie. Heb zelf alles laten lasersnijden als bouwpakket. Trekoog uit 25mm en de rest uit 20mm. En inderdaad ook een lat naar de zwaaihaak, omdat ik bij trekken op 50cm nogal ver onder de achterbrug zit (daar zijn ook de onderste 4 bouten van, precies op maat gemaakt dat ik hem met het monteren 'strak' trek, in de hoop dat die lat dus veel krachten opvangt).
tractorfan.nl/picture/1301273/…
@Zeemees

Heb dit indd zien langskomen op tf, vind het mooi gemaakt. Daar heb ik het idee ook een beetje van.
Zeemees
@TerraJohnDeerefan Vond het zelf ook vooral mooi toen het als bouwpakket geleverd werd:
lh3.googleusercontent.com/7yOPxdV8fez0MDoUnFB97R7v…
@Zeemees

Dat je het zo hebt gemaakt had ik nog niet gezien, heel mooi. Misschien ook maar doen zo, gaat makkelijk tegenwoordig miet lasersnijden.
+1
Zeemees
@TerraJohnDeerefan Ja klopt, kan allemaal makkelijk tegenwoordig. Ik dacht als ik het dan toch laat snijden, dan maar gelijk gebruik van maken. Viel allemaal zo in elkaar, paar lasjes erop en klaar 👌
+1
@Zeemees

Precies en ook steviger zo, en er hoeft aan de binnen kant van slede niet worden gelast omdat je het aan de buitenkant kan lassen. Dan kan de slede ook mooi bewegen zonder dat het blijft haken achter een las

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Zelfbouw trekhaak ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!