Vorige week de eerste gerst ingehaald om te voederen aan de droge koeien. Voor het eerst hebben de de pakken laten snijden .  Is eigenlijk een Schaffer 690T maar die stond niet in de lijst.

Schaffer 860

Vorige week de eerste gerst ingehaald om te voederen aan de droge koeien. Voor het eerst hebben de de pakken laten snijden . Is eigenlijk een Schaffer 690T maar die stond niet in de lijst.

Reacties

Hoe zwaar is zo’n shovel? Genoeg trekkracht om beetje met die kar overweg te kunnen, of kiele kiele?
+1
Michiel 6280
@ronald-deutz-fahr deze weegt met deze bak 4700 kg. Hij zou deze wagen wel kunnen trekken ,maar om deze bull nog een beetje te besparen trekken we hem gewoon met de trekker naar huis.
johndeere6230
Hoeveel messen erin gehad Dan? Wij hebben het hooi laten snijden met alle Messen erin, hartstikke mooi spul geworden 👌

(klik om te vergroten)

Mengt er super doorheen zo
Michiel 6280
@johndeere6230 de loonwerker zei dat hij de helft van zn messen erin had omdat het met meer niet zou gaan . Tis nu up 20 cm gesneden vgm ik heb vandaag de eerste pak erdoor gemongen en vond het nog iets tegenvallen.
johndeere6230
@Michiel 6280

Ahzo... moet je inderdaad als nog vrij lang mengen, hadden wij eerder ook... dan moest je eerst wat gras erbij doen en laten mengen/ snijden, kost een hoop tijd...
+2
wim-same
@johndeere6230 Dit is nog niet erg fijn gesneden. Ik moest een keer stro persen voor een boom kweker. Hij strooide het over de rijen tegen de vorst. Hij wilde het ook gesneden hebben. zo fijn mogelijk. Ik alle 24 messen er in gezet. Er was één pak bij de volgende boer tercht gekomen. "wat er nu gebeurde weet ik niet, Ik snee de touwen door en de pak vloog helemaal uit elkaar. het was één hoop gruis". Jammer dat ik het niet zelf gezien heb.
+1
johndeere6230
@wim-same

Ohzoja... lijkt inderdaad op de foto niet heel fijn, alleen als je een "plak" zover je het een plak kan noemen, in de mengwagen gooit valt het direct uit elkaar, is rond de 3.5 a 4 cm gesneden
wim-same
@johndeere6230 klopt een plak valt direct uit elkaar. en nog fijner en je heeft al geen plakken meer na het open snijden.
+1
johndeere6230
@wim-same

Klopt, soms kleine klontjes nog zeg maar, van 30x30, verder is het allemaal kort gesneden gras
wim-same
@johndeere6230 Ja, dat was mijn ervaring ook. en vooral als het stro droog genoeg is heb je ook geen klontjes meer. maar stro wat niet droog genoeg is, en wel gesneden, Dan ga je pas ..... leren. dat lijken dan wel beton plakken.
@wim-same is net niet droog genoeg stro beter om ongesneden te persen?
wim-same
@ronald-deutz-fahr Wij zeiden altijd, Hooi en stro moet in grote balen altijd een dag langer drogen dan in klein pakjes. Hooi en stro wat niet droog genoeg is, is een ramp 's winters. soms heb je wel eens van die zomers.
+1
@wim-same heb zelf alleen ervaring met grote pakken in plastic, bij anderen weleens gestrooid met harde plakken, das gewoon klote dan moet je oppassen als je een plakje richting een kalf gooit 😂
+1
wim-same
@ronald-deutz-fahr dan moet kalfje wel even omlopen. ha ha. ja klopt helemaal.
+1
wim-same
@ronald-deutz-fahr en met mest strooien is het nog steeds klote.
+2
Ritchie
@ronald-deutz-fahr

Als je dan een hoop hokken in moet strooien met van die koeken ben je wel tam aan het eind haha.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Schaffer 860 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!