Foto van een Cassella Hydro Yet. De mais ook maar weer wat water geven, het blad krulde al aardig.. Foto is geplaatst door Case5130 op 23-07-2019 om 21:04:40, met 8 reacties.

Cassella Hydro Yet

259 foto's van @Case5130

Case5130
Foto van een Cassella Hydro Yet. De mais ook maar weer wat water geven, het blad krulde al aardig.

Reacties

+1
stijn-de-bock
Opnieuw een zorgwekkende zomer .
wim-same
Word deze mais nog wat ? Ik heb al percelen gezien die het vanaf het begin niet goed gedaan hebben. hele banen slecht opgekomen en niet meer bij gekomen. Vaak aan de slootkanten nog wel goed, maar in het midden van het perceel........ Nu de kanten ook hoger worden kan ik het vanuit een vrachtwagen ook niet meer zien in het midden.
Case5130
@wim-same dit perceel is vant voorjaar gescheurd en mais in gekomen. Was met het bewerken al kurk droog en heeft daardoor ook een achterstand opgelopen Je kan ook duidelijk zien dat hier de mais meer achterstand heeft dan het andere perceel wat er 100m vanaf ligt(zit een perceel gras tussen). Een topopbrengst wordt het sowieso niet meer maar heb wel goede hoop dat er nog goede mais af komt
wim-same
@Case5130 maar ja, bij jullie op de Hondsrug is het ook kurk droog. Ik reed daar in juni ook al door enorme stofwolken heen.
Case5130
@wim-same klopt, zijn ook al sinds begin juni aan het beregenen denk ik. Hebben nog wel het geluk dat we deel veengrond hebben en dat gras groeit nog redelijk gezien de omstandigheden.
Piet1960
@wim-same Percelen zo u beschrijft hebben ritnaaldenschade, bekend fenomeen dit jaar. Komt voornamelijk voor op gescheurd grasland. Zaten pleksgewijs, vandaar de wisselende stand van het gewas.
+1
wim-same
@Piet1960 Kan kloppen. Een paar percelen zijn gescheurd grasland. Een ander perceel heeft verleden jaar ook al mais op gestaan, maar daarvoor ook grasland.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Cassella Hydro Yet ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!