Het resultaat van deze week.Brandstofpomp zit er weer op, verstuiverleiding gebogen, verstuiver er weer in, hoeklijnen gatenbalk zijn weer gericht en nieuwe plaatjes onderop de buisjes, stuurhuis weer

Hatz TL 13

hooidonk
Het resultaat van deze week.
Brandstofpomp zit er weer op, verstuiverleiding gebogen, verstuiver er weer in, hoeklijnen gatenbalk zijn weer gericht en nieuwe plaatjes onderop de buisjes, stuurhuis weer in elkaar gezet, afgesteld en gevuld met olie, eindvertragingen opnieuw gevuld met olie (hopelijk nu wel dicht), trekhaak zit er weer aan, gereedschapbakje gepast en even de vooras er aan gehangen, alleen daar moeten de bussen nog in.
De lagering van de vooras is in lengterichting gewoon staal op staal en is best wel ingesleten.
Is het raadzaam daar een messing schijf tussen te doen? Achteraf had ik beter kunnen proberen om bussen met een kraagje te krijgen.

Reacties

Sojaboontje
Druklager onder doen, kun je met je pink sturen.
hooidonk
@Sojaboontje
Onder de fusee bedoel je?
Ja, daar kwam dit 'lager' onder weg: tractorfan.nl/picture/1269208/…

Die kon ik sowieso niet meer in die maat vinden, maar wel een heel mooi ander naaldkransje (axw30), met precies de goede maatvoering. Daar zit zelfs nog een rand op met dezelfde maat als de buitenkant van de fuseebus, dus dat past heel mooi.

Maar ik bedoelde hier de lengterichting van de schommelas, die vertoont best wat slijtage aan beide zijden. De achterkant van de voorste trekbek zit een heel spoor in.
+1
Sojaboontje
@hooidonk Ja onder de fusee, dan stuurt hij super.
+2
a3vandiejen
Heel mooi om te zien hoe je het allemaal aanpakt.
+1
hooidonk
@a3vandiejen Dankjewel, Adrie. Ik doe m'n best.
+2
Kramer U800
Wauw, wat mooi man! Je maakt er een werk van! Ga zo door! Zo precies keken ze niet eens in de fabriek 😂
+2
hooidonk
@Kramer U800 Dankjewel!
Nou, vlak die Deutsche Gründlichkeit niet uit, zeker niet in die jaren.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Hatz TL 13 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!