Kuhn fc 10030 en new holland t7040. Foto is geplaatst door fan van trekkers op 28-07-2019 om 05:06:05, met 17 reacties.

Kuhn Maaier

fan van trekkers
Kuhn fc 10030 en new holland t7040

Reacties

josje
Hebben jullie een beetje schik met deze maaiers
+1
fan van trekkers
@josje het zijn geweldige maaiers. Eerder hadden we de fc 313 voor en achter. Deze triple trekt bijna evenzwaar als de bijde 313's. Deze maaiers maaien goed, maaien snel, kneuzen goed en beweegt heel mooi mee met de bodem. Hij is ook gebruiksvriendelijk. Ik blijf maaien met de hydraulische ventielen. Er zit alleen een kastje bij voor het in en uitklappen en rechts en links appart van elkaar opheffen
Fendt926Driver
Quote Reactie van @fan van trekkers:
Ik blijf maaien met de hydraulische ventielen.

Die zin snap ikniet helemaal
fan van trekkers
@Fendt926Driver bedoel ik mee dat er geen loadsensing of bedieningskasten tussen zitten dat je altijd iets op druk moet houden. Ik heb in duitsland met pottinger gemaaid, niets mis met de maaiers alleen je moest altijd een ventiel op druk houden. Dan had je best een grote bedieningskast waarmee je dan met knopjes alles heft of zakt. Voordeel was wel dat er veel instelbaar was. Als ik op het knopje drukte om de maaiers te laten zakken ging eerst de voormaaier en dan na 1,5 of 2 seconde de achtermaaier.
Fendt926Driver
@fan van trekkers ok.
Appart links en rechts heffen heb ik er vanaf gehaald. Als ik de linker (loodzware trommelmaaier) optilde kwam de rechter ook wel 3 a 4 cm omhoog door het contra gewicht
fan van trekkers
@Fendt926Driver hoe bedoel je er af gehaald? Moest jij 2 ventielen aantrekken voor de achtermaaier? 1 voor de rechtermaaier en 1 voor de linker? Of hoe moet ik dit zien. Ik kan me iets voorstellen met wat je bedoeld, maar is je bodemdruk dan niet te hoog? Helpt de druk (of de veer) iets naar beneden brengen niet iets?
Fendt926Driver
@fan van trekkers ik had een kastje met een tuimelschakelaar met midden stand en dan hydrauliek geven met de hand aan de hendel dan gingen beide maaiers omhoog.
Schakelaar naar links ging alleen de linker maaier omhoog en naar rechts alleen de rechter met hudrauliek van de hendel.
Maar als gezegd werkte dat niet bij mijn combi omdat het een soort evenaar constructie is links omhoog trekker dan ging de trekker iets naar links hangen met als gevolg dat rechts ook wet omhoog komt.

Het kastje met de electro hydraulische kleppen van de maaier af gehaald omdat het nooit gebruikt werdt
fan van trekkers
@Fendt926Driver zo hebben wij dat ook met onze maaier. Kan me er iets bij voorstellen dat je het er af haalt als je het niet gebruikt. Onze heb ook een knop voor in en uitklappen en 1 voor de bodemdruk.
josje
Hij bedoelt dat die niet loadsensing gestuurd is
josje
Wij hebben nu een fc 9530 voor het 4e seizoen, hoop problemen mee gehad. wij zullen niet direct weer voor een kuhn gaan.
Daar naast hebben we een combi maaiers van kuhn fc 3125 en een fc 312 volgens mij maar beetje het zelfde probleem.
+1
fan van trekkers
@josje over wat voor problemen praat je dan? Voordat we met kuhn begonnen hebben we altijd krone gehad. 2 maaiersetjes, af in 4 jaar. Daarna kuhn en die hebben we 10 jaar gehad. 240 pks op de stomp en bijna verdubbeld in hectares. Toen we een offerte maakte tussen een nieuwe tripleset van krone claas en kuhn wisten we aam de prijs en robuustheid op het oog wel te zien voor welke maaier we wilde gaan.
josje
Wij zijn in ieder geval ook van 310 pk terug gegaan naar 240. Maar die 310 heeft nooit de kuhn maaiers gevoeld.
Allebei de front maaiers waren na de eerste week het bescherm doek sleuven door geschuurd van de kneuzer vingers.
Het voor doek kan heel makkelijk uit de rails als het stokje op de hoek eruit valt.
Daarbij kun je de maaimesje niet eens draaien want dan maait die niet netjes,
Ik geloof dat ze nu andere meshouders en messen hebben gemaakt.
In het 2e seizoen was een schijf element af gebroken van de achtermaaier waar de tussen as op geschroeft zit, achteraf was dit een voor gesnede breuk Lagerhuis.
Dus vanaf fabriek de maaibalken verwisseld van links naar rechts en andersom. Daarna wel meerdere slangen gehad die zo uit de pershuls schoten.
We hebben nu al 3 modificatie gehad dat zegt ook al wat over de maaiers.
En de breekbouten van de kneuzer gingen op een gegeven moment achter mekaar kapot. Daarbij hebben alle kogegel gewrichten moeten vervangen van de kneuzer as.
fan van trekkers
@josje als ik het zo over die doeken hoor ligt dat denk ik meer aan de gebruiker dan de maaier. Als je de maaier aankoppelt kan hij er natuurlijk niet tegen dat als je met de fronthef in het doek beukt. En dat voordoek zitten ijzers aan de zijkant die het doek vasthouden? Zitten die er niet meer aan omdat ze krom zijn of er afgerden? Kunnen jou zijflapjes nog wel uitklappen? Breekbouten sneuvelen inderdaad nog wel eens, maar goed als zo breekbout knapt dan gaat een vsnaar ook door. Een breekbout kost alleen een paar cent en v-snaren zit je al in de honderden euros. Problemen die jij noemt herken ik niet
josje
De lagers waar de maaibalk in hangt mag naar 3 seizoenen zeker vervangen worden.
josje
Wij hebben denk ik ook 1 van de eerste van dit model, bij ons zitten er kunstof dopjes aan het eind van de rails met een Parker er door heen.
case 2
@josje Welke maaier gaat bij jullie dan langer mee?

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Kuhn Maaier ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!